![]() |
mango's en frituren...
Weet iemand waarom je mango's niet mag frituren??
|
Wie zegt dat en heb je het al eens geprobeerd?
|
Mag toch wel?
Alleen panneren ofzo, dan krijg je een soort vettige mango-flap. Een vriend van me heeft echt vanalles gefrituurd, om te kijken of het lekker zou worden. Zo ook een Snickers, en volgens hem was het zeer smakelijk. Aardbeien zijn ook heel lekker om te frituren, voor als je ze heel even frituurt (met een soort tempe-beslag erom). Met filo-deeg kan je ook veel dingetjes frituren :) |
Volgens mij kun je mango's gewoon frituren, toch? :confused:
|
*zoekt op internet*
Ik vind hier een paar recepten voor oliebollen met stukjes mango erin, dus ik neem aan dat je mango best kunt frituren. Ik zie alleen niet helemaal in waarom je dat zou willen, behalve dan in een oliebol. |
het zit zo: een half jaar geleden of misschien nog wel langer, was er een kookprogramma op tv. Daarin werd gezegt dat je mango's niet mag frituren, dus toen vroegen wij ons af: waarom dan niet?! Dus wij zoeken, maar konden alleen vinden dat ze wel in stukjes gefrituurd mogen worden, we weten dus nog niet waarom mango's niet gefrituurd mogen worden...
Tja, het kan je maar bezig houden.. :p ik dacht misschien weet hier iemand het?!? |
dan exploderen ze :evil:
|
Misschien vonden de koks van het programma dat wel jammer van de mango.
|
In the UK is het heel normaal om snickers en marsen ed te frituren, iigeval dat zei een rasechte schot onlangs tegen me.
Waarschijnlijk vonden de koks t gewoon zonde van de mango, hoewel dr misschien ontploffingsgevaar is bij een hele mango en als er teveel vocht in zit kan t ook slecht zijn, maar kleinere stukjes zullen geen probleem zijn lijkt me. |
ik doe een horeca-opleiding ik zal is een de boeken kijken..:S maar het enige wat ik me kan verzinnen is dat er veel vocht en zuiker inzit dus dat het dan snel verbrand en gaat spetteren maar als je het in filodeeg of in een ander korstje doet moet het best kunnen.. kga ff zoekuh zal het nog wel laten weten.. als ik het vind
|
Lol, mango's frituren.
|
Waarom zou je mango's willen frituren?
|
Omdat het lekker is?
|
Citaat:
|
Ja dat kan
|
tsjaa, het blijft een raadsel en gokken naar het goeie antwoord... :confused: heb jij nog wat gevonden kiwi-meisje?
ben nog steeds benieuwd... |
knikker zo'n mango in je frituurpan, dan weet je meteen of het kan. is dat nou zo moeilijk :confused:
|
aangezien ik geen frituurpan heb: ja... :p
en dan zouden we nog niet weten WAAROM het niet mag :confused: |
Daar hoef je niet speciaal een frituurpan voor te hebben hoor.
Gewoon olie in een pan flikkeren en die mango erbij, kun je direct het effect zien of proeven. (zou dus wel een deksel bij de hand houden). |
Ik vraag me echt af hoe dat allemaal smaakt; snickers, aarbeien, mango's frituren... binnenkort eens proberen.
|
Mango zit veel vocht in, niet zo goed voor de frituur. Gooi maar eens wat water in de frituur ;)
Wel met filo deeg. Of Wonton deeg, gewoon kopen in de winkel. Maar wat misschien lekkerder is. Een (bier) beslag maken. Bloem Bier/Of mango smaakje/drankje Eidooier Beetje mango coulis/suiker water En dan op het laatste moment voor het frituren de eierdoor. Lekker. Zelfde voor gefrituurde banaan. maar dan met wat pisang ambon erbij inplaats van mango coulis. |
worden mango's trouwens niet zuurder als je ze frituurt of bakt oid? appels en peren en bananen worden dan zoeter maar abrikozen worden dan zuurder en ik vind mango's meer op abrikozen dan op appels lijken, qua structuur.
|
sorry, bedoelen jullie de marsen en snickers als in: de chocolade repen???
zoja: gatverdammmmmme zonee: wat dan wel?? |
Citaat:
Geloof dat je dan een vette mango krijgt. ;) Geloof zoeter. Maar weten jullie wel dat het slecht is voor het frituur vet? |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.