Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Niet koken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=984317)

Kabouter 16-10-2004 18:08

Niet koken
 
Waarom staat er op soep uit blik en macaronisaus heel duidelijk niet koken?
Wat gebeurt ermee als t wel kookt?

Ik had vandaag macaroni saus, en het heeft hooguit een halve minuut doorgekookt. het smaakte gewoon goed, maar vroeg me af waarom het er zo duidelijk op stond.
Weten jullie dat?

Yolcu 16-10-2004 18:33

Nee, het is me ook wel eens opgevallen.
Bij mij kookt het af en toe ook een minuutje, ik ben er nog nooit ziek van geworden. Het enige wat ik kan bedenken is dat het dan te warm wordt en daardoor ehh verdampt misschien ofzo? :D

Nee, ik heb geen idee.

YPrue 16-10-2004 18:39

Ik heb eigenlijk ook geen idee waarom dat erop staat.
Misschien is het zo dat het eten op een of andere manier behandeld is en dat wanneer het (te lang) kookt het slecht wordt of iets dergelijks? :confused: (Ik zou het echt niet weten.)

Nu ben ik wel nieuwsgierig op het antwoord eigenlijk. :o

waves 16-10-2004 19:05

ik denk dat als je het lang kookt dat dan delen van de smaak weggaan. en het is niet nodig het te koken.

Maroon 16-10-2004 21:33

Wat ik altijd heb begrepen is dat de vitaminen er dan uitgaan. Het smaakt hetzelfde (tenzij je het te lang door laat koken) maar je mist dan een hoop vitaminen. :)

Ridder 16-10-2004 21:47

Omdat mensen dan denken dat ze het een kwartier lang moeten koken, en dan blijft er niet veel meer van je soep over.

Rossantha 17-10-2004 09:19

Dat heeft geloof ik met de vocht te maken die er dan in gaat trekken ofzo.
Want als je knakworstjes laat koken zijn ze niet lekker meer want ze smaken dan waterig.

Auntie M 17-10-2004 09:38

Het vocht verdampt te snel waardoor je saus of soep te veel indikt. En als het te veel indikt kan de smaak te sterk worden. Mja met een plens water erbij kan dat volgens mij zo verholpen worden.

En wat Ridder zei en dat is dus ook een gevolg van de te snelle verdamping.

Leonoor 17-10-2004 09:46

Citaat:

Auntie M schreef op 17-10-2004 @ 10:38 :
Het vocht verdampt te snel waardoor je saus of soep te veel indikt. En als het te veel indikt kan de smaak te sterk worden. Mja met een plens water erbij kan dat volgens mij zo verholpen worden.

En wat Ridder zei en dat is dus ook een gevolg van de te snelle verdamping.


Jolt 21-10-2004 08:56

Citaat:

Auntie M schreef op 17-10-2004 @ 10:38 :
Het vocht verdampt te snel waardoor je saus of soep te veel indikt. En als het te veel indikt kan de smaak te sterk worden. Mja met een plens water erbij kan dat volgens mij zo verholpen worden.

En wat Ridder zei en dat is dus ook een gevolg van de te snelle verdamping.

Dat is jammer, wat in water zit helemaal geen smaak, doe dan wat bouillon erbij.

Bij Macaroni saus is gewoon dat ie te dik wordt.
Soep uit blik is al kant en klaar, alleen maar opwarmen, wat wordt de consument toch verwendt.

Bij glace (sterk gereduceerde Bouillon) moet je hem wel door en door laten kopen, je gebruikt nog ongeveer 1/3 van de totale hoeveelheid. :)

Wordt meestal gebruikt bij sauzen.

Andijvie 21-10-2004 09:39

Citaat:

Jolt schreef op 21-10-2004 @ 09:56 :
Dat is jammer, wat in water zit helemaal geen smaak, doe dan wat bouillon erbij.

De smaak is niet weg, die zit nog in de saus, wanneer je er dan iets met nog meer smaak bij gooit, krijg je een veel te sterke soep/saus.

Jolt 21-10-2004 17:05

Of een te slappe, daar valt niet over te twisten.

Naja geef mij maar soep met een beetje bouillon erbij, zelf getrokken dan wel, uit een bakje/poeder is allemaal te zout.

Andijvie 21-10-2004 17:08

Citaat:

Jolt schreef op 21-10-2004 @ 18:05 :
Of een te slappe, daar valt niet over te twisten.

Naja geef mij maar soep met een beetje bouillon erbij, zelf getrokken dan wel, uit een bakje/poeder is allemaal te zout.

Kokje :P

Jolt 21-10-2004 17:22

Citaat:

Andijvie schreef op 21-10-2004 @ 18:08 :
Kokje :P
Yep, kan er niks aan doen :P.

een eigen gemaakte soep, is veel lekkerder. :)

Andijvie 21-10-2004 19:34

Citaat:

Jolt schreef op 21-10-2004 @ 18:22 :
Yep, kan er niks aan doen :P.

een eigen gemaakte soep, is veel lekkerder. :)

Ik heb zo'n vader die altijd nieuwe soepen probeert te bereiden, dan krijg ik altijd een bak om thuis op te eten. Lui, maar toch lekker :P

Jolt 21-10-2004 21:02

Citaat:

Andijvie schreef op 21-10-2004 @ 20:34 :
Ik heb zo'n vader die altijd nieuwe soepen probeert te bereiden, dan krijg ik altijd een bak om thuis op te eten. Lui, maar toch lekker :P
Die wil ik ook.
Mijn pa kan niet eens koken, hij weet niet eens hoe de oven werkt .. :rolleyes:

Dus dan moet ik mijn cullinaire hoogstandjes af en toe laten zien :P

thabomb1986 23-10-2004 23:37

oke, de soep dikt teveel in, en misschien smaakt t ook niet meer echt lekker als je t kookt, maar is t niet gewoon om de voedingsstoffen te behouden?

Jolt 24-10-2004 02:20

Nee. door dat ie dikker wordt, krijg je een hogere smaak stoffen concentratie.

Sommige soepen mogen niet te lang koken, dan worden ze bitter, bijvoorbeeld vissen bouillon. Half uurtje trekken en dan afzetten. :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.