![]() |
Houdbaarheid vlees & invriezen
Ik heb net boodschappen gedaan en daar kwam ik twee hele goedkope hamburgers tegen (verse, uit de koeling). Toen ik het thuis nog eens goed bekeek zag ik dat ze zo goedkoop waren omdat ze maar houdbaar zijn tot de 20e. Nou was het mijn bedoeling om ze in te vriezen en er een deze week en de andere ergens volgende week op te eten. Kan dat kwaad of moet ik ze echt perse voor de 20e opeten of hoeft dat niet als je ze invriest?
|
ik denk dat het iets te laat is voor invriezen dan. want dan is het al half bedorven en dan helpt invriezen natuurlijk niet meer. alhoewel bedorven natuurlijk niet. probeer het maar is :p, maar ik zou ze niet te lang invriezen, maar zo snel mogelijk opeten.
|
Ik heb ze vandaag gekocht en gelijk ingevroren, zonder ze uit de verpakking te halen ofzo. Kan het dan ook niet?
|
ik vries vlees soms 2 maanden in, zelfs als het dan over de datum is als ik het uiteindelijk opeet. Dat gaat prima
|
Het is ook een tenminste houdbaar tot datum :)
Datum zegt overigens niet alles, ik ruik zelf altijd aan 't vlees of 't bedorven is. |
Als je ze invriest als ze nog goed zijn, zijn ze nog minstens een maand houdbaar :)
|
Het invriezen zorgt er volgens mij voor dat het vlees minder snel bederft, dus kun je het dan ook na die datum nog wel consumeren. Doe ik in ieder geval regelmatig en ik leef nog steeds ;). Zolang het vlees niet eerst helemaal warm geworden is voor je het invriest, kan het volgens mij geen kwaad.
|
Citaat:
@ Daantje: dus nu invriezen betekent makkelijk nog een aantal maanden bewaren. |
Ow ja als ik dan een kilo koop doe ik het alvast in porties, anders zit je met een kilo ontdooit vlees te kijken :D
|
Citaat:
Enige nadeel is de structuur is veranderd. Dus als je hem snel ontdooid verlies je sappen die in het vlees zitten. |
Wij hadden een sausijs ( verse worst) 3 maanden in de diepvries liggen en gisteren maar eens opgegeten. Bij smaakte prima. Wat in de diepvries zit, verrot niet.
|
Citaat:
Ik vries regelmatig vlees in dat afgeprijst is (35% bij de AH natuurlijk :P ) in, gehakt en kip bijvoorbeeld. Dan leg ik het op de dag dat ik het wil eten in de koelkast ('s ochtends) en dan is het 's avonds helemaal netjes ontdooit, nog nooit last van gehad... |
Citaat:
|
Dan zorg je gewoon dat er geen lucht bij zit, dan is ie in de koelkast 3 weken houdbaar.
Maar de structuur veranderd nog, de sappen van in het vlees bevriezen, en zetten uit. Daarom is het ook de beste manier als je wat ontdooid, dat je het gewoon langzaam laat ontdooien. Maar met vacuüm is het geloof ik minder veel sappen verlies. |
Ik heb het gister nadat ik het gekocht heb gelijk in de vriezer gedaan. Net er even uitgehaald om er een in de koelkast te leggen voor morgen en een weer terug in de diepvries te leggen voor later. Ik hoop dat ik morgen niet dood neerval nadat ik het opgegeten heb :p
Wel handig om in de gaten te houden want ik had nu twee hamburgers voor 1 euro dus als ik nou regelmatig op de aanbiedingen let blijft het vlees ook betaalbaar :) |
Citaat:
Maar ik merk ook niet echt een structuurverandering, eigenlijk. Nu ontdooi ik ook nooit snel, ik ontdooi dingen door ze een dag van te voren in de koelkast te leggen. |
Ik leef nog :D
|
Citaat:
|
De THT geldt in principe alleen voor 'ontdooide' producten, dus als je het invriest kun je er zeker wel een jaar aan vast plakken. De THT is op diepvriesproducten staan (pizza, soep, groente), die geldt wel gewoon ;)
|
Citaat:
Zelfde dat sommige mensen hun product na het bakken doen laten rusten, als je een biefstukje bakt, staat er spanning op het vlees, dus zodra je hem open snijd krijg je allemaal die lekkere sappen uit het vlees, als je hem laat rusten niet, dan loopt alles eruit :( |
Je kan het nog gerust invriezen zoals hierboven ook al staat beschreven, alleen let wel op met ontdooien dat het vlees niet in het dripvocht (vocht wat uit het vlees komt na het ontdooien) blijft liggen want daarin zitten de meeste bacterieën.
|
de supermarkten mogen na de tht datum het product niet meer verkopen..het is dan nog wle gewoon houdbaar
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Eerst fftjes bakken en dan invriezen helpt ook. Dan doodt je de bacteriën die er nu al in zitten en kan je het vlees echt heel lang in de vriezer bewaren..... maar...tis wel minder lekker als je het dan op eet.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.