![]() |
Recepten stamppotten
Ik zit nu op kamers en ik moet nu ook zelf koken. Dat bevalt allemaal prima maar ik zou ook graag een keer stamppot eten (vooral stamppot andijvie en hutspot). Zijn er mensen die hier een standaard recept van hebben of een speciaal super lekker recept?
|
|
Citaat:
aardappels schillen ;) (neem wel bloemige oid aardappels en geen vastkokende) koken ongeveer 30 minuten, daarna stampen (als je het voor jezelf of voor 2 mensen maakt kan dat best met een vork) scheutje melk erdoor zodat het niet meer droog is (boter of creme fraiche kan ook) andijvie erdoor heen roeren spekjes bakken gaat het beste met maar een druppeltje olie dan worden ze lekker knapperig |
Citaat:
Je vergeet het belangrijkste nog, de smaak stoffen, zout/peper nootmuskaat. Minder zout omdat het spek al zoutig is. |
Met blokjes kaas en spek.
blokjes kaas aan het eind er pas in doen, die smelten dan wel.:) |
Hutspot zelfde idee he; aardappels gaarkoken, wortels gaarkoken (tot ze prikbaar zijn), door elkaar stampen, melk of evt, water erbij doen. Zout en peper naar smaak, evt spekjes erdoor.
Op zich kun je alle groenten wel door aardappels stampen :P |
Citaat:
|
Aardappel, wortel en ui heb ik en melk leen ik wel van een huisgenoot. Ik heb nu nog een vraag: hoe lang moeten die aardappels ongeveer koken. Ik heb er drie van gemiddelde grootte en het ras stond er niet op. Ik dacht zelf 20 minuutjes, klopt dat?
|
Citaat:
O, en geen geschilde aardappelen in water bewaren (voor de makkelijke zielen die denken zo de pan uit de koelkast te kunnen trekken en deze meteen op het vuur te zetten bij thuis komst). |
Citaat:
Hoe kan je geschilde aardappels dan bewaren? Als je ze niet in water bewaart worden ze blauw namelijk :s |
je moet ze gewoon pas schillen voordat je gaat koken :P
in water zuigen ze zo veel mogelijk water op en dan worden ze waterig. Soms kunnen er zelfs celwanden knappen aan de buitenkant en dan worden ze slijmerig. |
Citaat:
|
Snij de aardappelen al door, dat ze kleiner zijn, zijn ze sneller gaar, kun je sneller eten :).
|
Het is gelukt en het was lekker :) Een van mijn huisgenootjes stond heel hongerig in mijn pan te kijken want ze vond het zo lekker :) Ze verhoudingen waren wel een beetje scheeft (te veel wortel, te weinig aardappel) maar het smaakte me goed. :)
Voor herhaling vatbaar iig. |
mijn moeder bewaart al zo lang als ik leef de geschilde aardappelen in water, en er is nog nooit iets mis mee geweest? :rolleyes:
|
Citaat:
|
Hete bliksem, alleen het is wel een beetje een aparte stamppot.
Je kookt aardappels en appels, en 1 kleine ui. En dan stamp je dan door elkaar. Waarschijnlijk hoor je daar dan ook nog spek doorheen te doen, maar ik vind spek vies. Het is wel een beetje een zoete stamppot met een beetje een flauwige smaak. |
Citaat:
(vind ik persoonlijk ook veel lekkerder) |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Heb gelijk aardappels en appels gekocht vanmiddag. Spekjes en een ui heb ik nog. Ga ik binnenkort eens proberen. Leuk al die ideeen die ik nog niet ken. :) |
Je hebt me op een idee gebracht, ik heb vandaag andijviestamppot gegeten :)
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Offtopic:
Citaat:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.