![]() |
chinese tomatensoep
weet iemand hoe je zelf chinese tomatensoep kan maken?
ik vind 't altijd wel lekker en leuk om zelf soep te maken en nu wou ik dit eens gaan maken.... |
Geen idee, maar 't is keilekker :D
|
i know, daarom wil ik 't maken :bloos:
|
volgens mij zit er appelmoes door :| :|
|
appelmoes? :eek:
|
ei zit er doorheen. :)
|
echt geen idee... maar dan bedoel je wel die van de chinees neem ik aan en niet die uit blik
|
Citaat:
|
Uit blik is het vies, bij de chinees weg is het lekker! Maar volgens mij krijg je dat zelf nooit zo..
|
De eerste hit met google:
Ingrediënten: 1 liter kippebouillon 2 grote blikjes tomatenpuree (2 x 140 gram) 250 gram kipfilet van happy kip (of al gaar van de soepkip) 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel Chinese sojasaus (dikker dan Japanse, zouter dan Indonesische) 30 tot 50 gram suiker 75 tot 100 gram appelmoes "extra kwaliteit" 2 theelepels maïzena 75 gram mihoen (rijstvermicelli) enkele ringetjes groen van bosui eventueel: mespuntje ve-tsin Voorbereiding: Breng de kippebouillon tegen de kook aan en doe er de kipfilet bij. Laat het vlees op een laag vuur pocheren in vijftien tot twintig minuten. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Als je soepkippevlees gebruikt hoeft dat alleen maar in stukjes te worden gesneden. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel daarna de mihoen meteen in een zeef onder koud stromend water, en laat goed uitlekken. Roer het gemberpoeder en maïzena los met een beetje koud water. Bereiding: Doe alles behalve de stukjes vlees, gember en maïzena, en de mihoen in de bouillon. Roer goed tot alles egaal gemengd is. Breng aan de kook. Roer het gember/maïzenapapje door, giet het dan bij de soep. Roer tot de soep gebonden is. De stukjes kipfilet vlak voor het opdienen toevoegen en even laten meewarmen. Tot dit punt kan de soep worden voorbereid, zelfs de dag van te voren. Bereid de mihoen dan wel pas vlak voor het opdienen, anders droogt hij weer uit. Als deze soep door kinderen wordt gegeten lijkt het me verstandig de mihoen in kleine stukjes te snijden of knippen (ik gebruik meestal de schaar). Serveren: Verdeel de mihoen over de soepkommen en giet er de warme soep over. Strooi er wat ringetjes bosui op. Dien meteen op. Je vist de mihoen en stukjes kip met eetstokjes uit het kommetje, de soep drink je. Maar je mag de soep ook gewoon met een lepel eten (toch die mihoen maar fijnsnijden). |
http://www.devlamindepan.nl/soep/so0049.htm
op die site staat een recept waar geen appelmoes in gaat |
Misschien eerst gewone tomatensoep maken en dan nog wat pittigere kruiden erbij??
Weet niet zeker, zeg ook maar wat ;) |
appelmoes :o dat had ik nooit verwacht
|
Citaat:
|
prrrrrr ta lie loe :cool: :o
|
haha, ik heb geen idee, ik copypaste alleen :)
|
Super chill!
|
ik zei tog appelmoes :cool: :cool: :cool:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.