Waar tegenwoordig LCD of TFT helemaal hip lijkt te zijn zitten er nieuwe technologieën aan te komen, zoals OLED of SED. Vooral SED lijkt veelbelovend te zijn voor de toekomst.
SED (surface-conduction electron-emitter display) combineert zogezegd 'best of both worlds'. De scherpte en snelheid van een CRT met de platheid van een LCD. Verder vermindert SED het energieverbruik door de techniek die verbruik wordt.
Hoe het dan werkt? Als volgt: Waar een oude CRT gebruikt maakt van een groot elektronenkanon maakt SED per pixel gebruik van één apart klein elektronenkanon. Een scherm dat een aantal miljoen pixels bevat, heeft dus ook een gelijk aantal elektronenkanonnen. Hiermee wordt ook meteen bovenstaande energiezuinige voordeel duidelijk TOV van LCD en CRT: Wanneer een deel van eht beeld zwart is hoeven daar geen elektronen afgevuurd te worden, waardoor een hoop energie bespaard wordt. Tevens werkt SED zonder backlight zoals een LCD scherm, wat tevens voor energiebesparing zorgt.
Andere voordelen van SED zijn onder andere: een kijkhoek van 180 graden, compleet zwart beeld (integenstelling tot het vaak grijze LCD), snelle reactietijd.
Wat denken jullie van deze techniek en hoe wordt er over de toekomst van de TV-markt gedacht?