Vraag 1: klopt
Vraag 2: Het gehalte is dan te groot. Ja, dat is enigszins waar. Maar dit heeft tot gevolgd dat je te veel natronloog zou moeten toevoegen. Je hebt 9.8ml natronloog toegevoegd toen het azijnzuur 10x was verdund. Als dat niet verdund zou zijn zou je 98ml nodig hebben en dat zijn bijna twee volle buretten. Om het met één buret te kunnen titreren heb je het verdund.
Vraag 3: 1.04mml NaOH heb je inderdaad gebruikt. En in de reactievergelijking kon je ook zien dat de molverhouding 1:1 is. Dus in 8 ml (10x verdund) azijn zit 1.04mmol ethaanzuur. Onverdund is dat 10.4mmol in 8 ml. De molariteit is dus: 1000/8*10,4 = 1300mmol/liter = 1.3M (mol/liter)
Vraag 4: Je weet dat je in een liter azijn 1.3 mol ethaanzuur hebt. Met de molaire massa van ethaanzuur kan je uitrekenen hoeveel gram dat is. (molmassa = 60g/mol). Dus 1.3*60 = 78 gram ethaanzuur in een liter azijn. Een liter azijn weegt 998 gram dus met massadeel/massageheel * 100% geeft: 78/998*100%=7.8%
Maar je hebt de titratie twee keer gedaan en je kreeg bij de eerste een verschil van 7.8ml en bij de tweede een verschil van 9.8ml? Dat is nogal een groot verschil.
EDIT: ik heb het woord buret gebruikt maar als jullie titreren met een injectiespuit ken je dat misschien niet. Dit is een buret:
Met het kraantje onderaan kan je langzaam natronloog toevoegen. Aan de zijkant kan je aflezen hoeveel ml je hebt gebruikt. Over het algemeen is dat iets nauwkeuriger dan een spuit van 20ml omdat je hier tot 2 cijfers achter de komma kunt aflezen hoeveel je hebt verbruikt.