Echt typisch engels bier? Dan moet je denken aan bieren als bijvoorbeeld Martins, Mc Ewans, Abbot, Hobgoblin en Newcastle. Maclays is volgens mij ook engels.
De lagers zijn meestal geimporteerde biersoorten. Als je in Engeland echt engels bier wilt, kun je het beste voor een bitter gaan. Hopelijk tappen ze met zo'n ouderwetse pomptap.
Overigens, als je het interessant vindt, misschien wil je weten wat zo typisch onderscheidbaar is aan dat bier.
Een smaakingrediënt van bier is hop, dat is eigenlijk altijd zo. De hopbel wordt gebruikt om te verwerken in het bier. Nou is het zo dat ze in Nederland bijvoorbeeld veel met onbevruchte hopbellen werken (kortom, niet-zaadhoudend). In België is het zelfs verboden om mannelijke planten in de buurt van vrouwelijke planten te laten komen (een straal van 5 of 10 kilometer is wettelijk verplicht in acht te houden, meen ik). Dat heeft onder andere te maken met de smaak (wordt wat slapper van zaad), maar ook met het schuim op het bier. Er zitten meer oliën en vetten in en dan vormen de bellen zich minder goed, dan krijg je dus een kleinere hoeveelheid schuim.
In Engeland werken ze met bevruchte hopbellen en dat verklaart de mindere hoeveelheid schuim op de typisch engelse bieren. Dus dat is misschien wel een leuk verhaal om te vertellen
Je kunt het trouwens ook proeven, de smaak van een typisch engels bitter is wat saaier, dat heeft daar dus ook mee te maken.