Blauw brood dat is een goeie. Klinkt als een huiswerkopdacht

.
Bij voeding gaan wij vaak (al dan niet terecht terecht) af op ons waarnemingsvermogen. In dit geval is
zien van toepassing. Wij zijn niet gewend om blauw eten te eten. Vrijwel geen enkel voedingsmiddel is blauw. Ik kan er geen een bedenken; de blauwe bes is dacht ik paars. Blauw betekent dus
gevaar, het komt niet bekend voor en dus staat men er huiverig tegenover. Men is niet gewend dat brood blauw is; men is andere kleuren gewend. Een vliegend insect met zwart/gele strepen betekent ook gevaar. Terwijl een hommel niet steekt. Het is misschien interessant om de reactie op een groen brood ook te observeren.
Over kleurstoffen: wat voor nut heeft voor je gezondheid om je eten een ander kleurtje te geven? Het ziet er leuk uit en that's it. Daarnaast zijn sommige mensen ook allergisch voor bepaalde kleurstoffen e.a. additieven. Vandaar dat zij gedwongen worden om op te letten en te vermijden.
Mbt het proeven van kleuren: dat is een lichte vorm van synastesie.