Advertentie | |
|
![]() |
||
![]() |
Citaat:
Weet je de concentratie van de gestelde zuuroplossing in je buret die je wil gaan gebruiken ? dan neem je die concentratie en stel je wilt 15 mL gebruiken, dan weet je dus hoeveel mol zuur je toevoegt. --> dan kun je ook berekenen hoeveel soda je dan moet inwegen voor die 15 mL (als er geen kristalwater aanwezig is ! --> je moet dus niet vrolijk de buret open gaan zetten en bij 14 mL gaan druppelen en vervolgens achter komen dat het omslagpunt al bij 10 mL zit) dan voeg je een proeftitratie uit om globaal te bepalen waar het omslagpunt zit en dan kun je eventueel je hoeveelheid nog aanpassen voor de echte titratie. Laatst gewijzigd op 17-06-2006 om 09:16. |
![]() |
||
![]() |
Citaat:
Je moet er dus vanuit gaan dat als je bovenstaande berekinging uitvoert, je bij de titratie een kleiner volume nodig zult hebben, vanwege het kristalwater (wat wel in je gewicht meetelt !!!) kortommo: 1) je moet een voldoende volume nodig hebben in je buret (dus bijvoorbeeld die 15 mL of als je zegt: ja het volume komt toch lager uit, dat je de berekening uitvoert uitgaande van 17,5 mL ofzo) 2) je moet een hanteerbaar gewicht kunnen inwegen, dus niet 1 microgram of een kilo ofzo ![]() --> ook moet je niet te veel gaan inwegen, want dan lost alles wat moeilijker op (verzadiging) |
![]() |
|
|