Ik heb bij een kaasspeciaalzaak gewerkt en wij ging altijd uit van +/- 200 gram per persoon, 150 gram bij kleine eters/of kinderen. Meestal deden we het met boerenkaas, en dan met of zonder kruidenkaas er bij, net wat iemand lekker vindt. Beetje pittig belegen, beetje romig belegen en wat kruidenkaas dan. Offff zwitserse, dan meestal met het grootste gedeelte emmenthaler, en de andere helft dan 50% gruyere en 50% appenzeller.
Ik vind zelf kaasfondue uit de pakjes die we ook verkochten prima te eten

en scheelt gedoe haha. Beetje witte wijn en knoflook er bij en dan het liefst met meergranen stokbrood, broccoli, paprika, champignons en banaan.
Als salade er bij is iets van een frisse, lichte salade wel lekker denk ik, niet te ingewikkeld maken (en ik zou er dan niet ook nog eens mozzarella of feta ofzo doorheen gooien, wordt misschien een beetje te veel kaas).