Citaat:
Nou ik heb nu al op diverse advertenties gereageerd, maar zonder succes. Veel blijven toch hameren op de werkervaring die je minimaal moet hebben. Of ik krijg de reactie dat ik niet bij het profiel pas. Ondanks dat ik op een startersfunctie heb gereageerd krijg ik als feedback dat ze toch maar iemand in dienst hebben genomen met net dat beetje meer ervaring...ik weet dat de markt laag ligt enzo, maar ook starters horen toch een kans te krijgen op de arbeidsmarkt? Iemand anders hier ook ervaring mee? Heeft er iemand nog meer bruikbare tips? Ik kan ze goed gebruiken!
|
Momenteel is dit helaas in heel veel vakgebieden een probleem. Wat ik bij mijn eigen werkgever zie is dat alle functies intern worden opgevuld. De functies die extern worden uitgezet zijn het type functies waarvoor ze echt niemand konden vinden binnen het bedrijf en vaak gaat het dan om de functies waar extra eisen (zoals werkervaring) relevant zijn.
Daarom moet je eigenlijk zorgen dat je ergens intern komt. Zoek dan specifiek naar een bedrijf dat groot is en waar naar jouw verwachting veel directiesecretaresses werken. Kijk of je daar iets kan krijgen (liefst in je straatje, maar anders een andere functie). Je bent dan ook intern en zodra er iemand weggaat mag je intern solliciteren. Dat helpt echt enorm.
Als zelfs zo'n lagere functie niet lukt, dan zou je eventueel nog een werkervaringsplek kunnen overwegen. Sommige bedrijven bieden dat aan en bij andere kan je het proberen met een open sollicitatie. Een werkervaringsplaats is eigenlijk een soort verlengde stage (soms niet betaald, soms met een kleine vergoeding). Al doe je dat maar 1 dag in de week, ook dan ben je intern. Het nadeel is dus wel dat je werkt voor een nauwelijks loon, dus het is waarschijnlijk je laatste keuze en je moet ook wel echt het idee hebben dat er behoorlijk vaak interne vacatures zijn zodat je gauw een betere positie krijgt.