Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 02-01-2012, 12:11
Hawahaai
Avatar van Hawahaai
Hawahaai is offline
Heeft iemand ervaring met messen van keramiek in plaats van staal?
De voordelen zouden zijn dat keramiek langer scherp blijft, minder weegt, niet kan roesten en beter bestand zijn tegen voedselzuren (en dus minder geur opnemen), nadeel dat ze sneller zouden breken.

Ik heb een aardappelschilmesje en een dunschiller van keramiek gekregen. Ik heb ze nog maar een paar keer gebruikt, maar ik vond ze heerlijk scherp. Ze wegen erg weinig in verhouding met gewone messen, het lijkt wel speelgoed. Ik ben alleen wel (overdreven?) voorzichtig door de waarschuwing dat ze snel zouden breken. Ik snijd er nu alleen maar zacht voedsel mee. Ik heb bijvoorbeeld geen idee of je er ook een winterwortel mee mag/kan snijden. Op internet wordt vooral gewaarschuwd voor snijden in bot e.d., dus het lijkt me dat het wel zou moeten kunnen?
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Saaikamer, kom maar! #1890
Verwijderd
500 27-11-2013 18:24
De Kantine Nieuwe meetmethode menselijk gesaai #1774
Miekje*
500 25-01-2013 20:54


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:51.