Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 08-07-2013, 21:46
lanastar
Avatar van lanastar
lanastar is offline
heey,

ik ben Lana, 13 jaar, en ik hou van koken enzo.
ik zoek vaak recepten op, en probeer ze dan uit, soms pas ik ze iets aan.

nu dus waar mijn topic over gaat:
sausjes!
mijn oma woont naast mij en is gek op allerlei soorten sausjes,
bij de chips enzo, om in te dippen.
ik wil graag wat sausjes voor haar maken, omdat ze altijd zo lief voor me is en ook heel veel voor mij doet.

dus als je een lkkr (dip)sausje weet, deel je recept dan op dit topic!

alvast bedankt!

xxx
lana
__________________
the sea is my home... the ocean is my life... the water is my element....
some times I just will wish that I can be a mermaid....
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 09-07-2013, 09:04
Kali
Avatar van Kali
Kali is offline
1 eetlepel PIckles,
2 eetlepels mayonaise
1 theelepeltje mosterd

goed roeren, lekker bij geribbelde lays met zout ...
__________________
~*~ Scientia vincere tenebras ~*~
Met citaat reageren
Oud 09-07-2013, 10:21
lanastar
Avatar van lanastar
lanastar is offline
Thx
__________________
the sea is my home... the ocean is my life... the water is my element....
some times I just will wish that I can be a mermaid....
Met citaat reageren
Oud 19-07-2013, 20:28
Verwijderd
tomatensalsa!
2 goede rijpe tomaten
1 rode ui of 2 bosuitjes
een rode peper
een handje koriander, of als je dat niet lekker vindt peterselie
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel olijfolie of slaolie
een theelepel kappertjes, of als je dat niet lekker vindt wat zout

Alles heel klein snijden, limoensap erover, een dag in de koelkast laten staan zodat het kan intrekken, en klaar! Lekker met tortillachips.
Met citaat reageren
Oud 19-07-2013, 21:12
tomska
Avatar van tomska
tomska is offline
jack daniels bbq sauce uitdunnen met olijfolie en citroensap
Met citaat reageren
Oud 19-07-2013, 21:31
lanastar
Avatar van lanastar
lanastar is offline
Citaat:
tomatensalsa!
2 goede rijpe tomaten
1 rode ui of 2 bosuitjes
een rode peper
een handje koriander, of als je dat niet lekker vindt peterselie
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel olijfolie of slaolie
een theelepel kappertjes, of als je dat niet lekker vindt wat zout

Alles heel klein snijden, limoensap erover, een dag in de koelkast laten staan zodat het kan intrekken, en klaar! Lekker met tortillachips.
Die ga ik echt proberen!
__________________
the sea is my home... the ocean is my life... the water is my element....
some times I just will wish that I can be a mermaid....
Met citaat reageren
Oud 20-07-2013, 15:25
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
tomatensalsa!
2 goede rijpe tomaten
1 rode ui of 2 bosuitjes
een rode peper
een handje koriander, of als je dat niet lekker vindt peterselie
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel olijfolie of slaolie
een theelepel kappertjes, of als je dat niet lekker vindt wat zout

Alles heel klein snijden, limoensap erover, een dag in de koelkast laten staan zodat het kan intrekken, en klaar! Lekker met tortillachips.
Salsa moest ik ook direct aan denken, er valt eindeloos mee te varieren .

Dit vind ik zelf nog lekkerder; als je de tortillachips in een ovenschaal doet, zelfgemaakte salsa er over (eventueel ook wat gehakt) en als laatste wat geraspte kaas naar keuze (pittige kaas heeft mijn persoonlijke voorkeur) erover en dit vervolgens even 10 - 20 minuten in de oven op +/- 200°C.

Ik mag ook graag jalapeño-, martinique- of bird's eye pepers gebruiken. Een kleine waarschuwing is gepast bij de laatste 2: wees voorzichtig. Vooral niet in je ogen wrijven of in je neus peuteren als je ze aan hebt geraakt. Bij een spaanse peper is dat niet prettig, maar met deze wil je dat echt niet meemaken. En uiteraard niet teveel gebruiken

Knoflook vind ik zelf ook een goede toevoeging, maar dat gooi ik tegenwoordig overal wel in


Pindasaus is ook vrij eenvoudig te maken en lekker om te dippen, met brood dan toch, met chips vind ik het persoonlijk wat minder.

- Water
- Pindakaas
- Ketjap manis
- Sambal
- Scheutje melk of room
- Scheutje tomatenketchup

Deze basis hou ik meestal aan.
Dit verwarm je al roerend op laag vuur, eventueel iets water of iets pindakaas toevoegen om de juiste dikte te krijgen.
Dan kan je het vervolgens zo laten of zo gek maken als je zelf wilt, wat zooi dat er prima bij kan:
- Gember (Djahé)
- Knoflook
- Ketoembar
- Djinten
Je kunt de melk/room ook vervangen door kokosmelk bijvoorbeeld.
Je kunt de ketchup ook vervangen voor citroen- of limoen sap of de sambal weglaten en verse peper gebruiken.
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 20-07-2013, 18:14
lanastar
Avatar van lanastar
lanastar is offline
Bedankt voor je vele recepten!!
__________________
the sea is my home... the ocean is my life... the water is my element....
some times I just will wish that I can be a mermaid....
Met citaat reageren
Oud 20-07-2013, 21:43
tomska
Avatar van tomska
tomska is offline
je kan quacamole maken??

- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 tomaat in blokjes
- 2 avocados
- cajennepeper
- chilipeper (ik hou van pittig dus ik doe een halve met pitjes maar als je dat niet lekker vind haal je de pitjes eruit)
- 1 grote eetlepel mayonaise of creme fraiche
- 1 grote knoflookteen uitgeknepen

dit allemaal met staafmixer mixen tot glade creme en dan eten met tortilla chipst (het beste gewoon gezoute)
Met citaat reageren
Oud 10-08-2013, 15:50
Peter234
Peter234 is offline
Gewoon een tube Zaanse Mayonainse

Laatst gewijzigd op 21-08-2013 om 00:09. Reden: Reclame
Met citaat reageren
Oud 10-08-2013, 16:22
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Ken je humus? Dat kan je ook goed zelf maken en is erg lekker met (stok)broodjes. Je hebt nodig:
- kikkererwten (een blik is makkelijker maar gedroogd kan ook)
- tahin (sesampasta, kan je kopen bij een Turkse winkel of een toko en soms ook bij de supermarkt)
- paprikapoeder
- knoflook
- citroensap

Als je gedroogde kikkererwten hebt moet je ze eerst minstens een nacht laten wellen en daarna koken totdat ze zacht zijn. Als je een blik hebt, kan je ze gelijk gebruiken. Pureer de kikkererwten met de staafmixer en voeg wat kikkererwtenvocht, tahin, een paar teentje uitgeperste knoflook, citroensap en paprikapoeder toe. Meng goed en strooi er wat paprikapoeder overheen. Erg lekker Hoeveelheden doe ik altijd op de gok dus dat is een beetje experimenteren.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken maar welke saus wil je erbij ?
Verwijderd
58 17-09-2005 16:39
Eten & Drinken Sausjes!
Verwijderd
17 10-10-2004 07:25
Eten & Drinken Sauzen!
kandyrat
56 19-08-2004 21:52
Eten & Drinken Sausjes voor over het vlees
**Lololo**
7 22-12-2003 18:30
Drugs & Alcohol Wiet/hash-recepten
bruud
8 20-12-2003 14:34
Eten & Drinken Tarama (saus)
Verwijderd
2 31-03-2003 09:50


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:25.