Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 20-08-2003, 16:06
Eurydice
Avatar van Eurydice
Eurydice is offline
Hey! Een paar jaar terug heb ik in Amerika een hele lekkere bananentaart gegeten en ik ben al een tijdje opzoek naar het recept. Weet iemand deze toevallig? Ik bedoel overigens niet bananencake, of cake met bananensmaak, maar echt bananentaart. Als ik op inet zoek via google kom ik alleen op het volgende recept, en die was toch niet echt degene die ik zocht, gek genoeg

Recept: B A N A N E N T A A R T M E T E I E R E N


Benodigdheden: 2 lachende ogen
2 gevormde benen
2 stevige melkhouders
1 met pels bezette roerschotel
1 grote banaan (15 - 25 cm)
2 eieren

Baktijd ongeveer 1 uur ----- hitte naar beleven (0 - 1000)

Bereiding: Men kijkt in de lachende ogen
legt de gevormde benen uit elkaar
en masseer de beide melkhouders licht
en zacht tot de pels bezette roerschotel
goed gesmeerd is, af en toe met de middel-
vinger proberen.
De grote banaan er langzaam inschuiven
en de aansluitende rand met de eieren bedekken.

Gereed : De koek is gebakken als de banaan zacht is,
de schotel na gebruik uitwassen of uitlikken.

Tip : Moest de koek opkomen dan raden wij u aan
zich rap uit de voeten te maken.


Wij wensen u veel succes en veel plezier ermee !!!!!!!.
__________________
'Che farò senza Euridice?" (Wat moet ik zonder Eurydice?).
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 20-08-2003, 17:27
TechXP
TechXP is offline
Ken alleen bananenbrood. Maar misschien kan je gewoon recept zoeken van appeltaart en dan appel vervangen door banaan.
__________________
www.petatv.com/tvpopup/videodirectuk.asp?video=cot_uk
Met citaat reageren
Oud 20-08-2003, 18:22
Eurydice
Avatar van Eurydice
Eurydice is offline
Citaat:
TechXP schreef op 20-08-2003 @ 18:27:
Ken alleen bananenbrood. Maar misschien kan je gewoon recept zoeken van appeltaart en dan appel vervangen door banaan.

hmm.. dat zou t ook wel kunnen zijn tis iig geen cake achtig iets en ook niet hetzelfde als appeltaart maar dan met banaan.. heb je toevallig het recept ervan?
__________________
'Che farò senza Euridice?" (Wat moet ik zonder Eurydice?).
Met citaat reageren
Oud 20-08-2003, 19:36
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Uit de eerste 10 links bij google (dus zo moeilijk is het niet ).
Of het de taart is die jij zoekt moet je zelf maar bekijken (en ook of ze niet allemaal hetzelfde zijn. Ik heb ze niet doorgelezen.

Bananentaart 1
Benodigdheden:
goed rijpe bananen
4 eieren
4 el kristalsuiker
1 mespunt zout
30 gr bloem
2 pakjes vanillesuiker

Bereiding:

Pel de bananen, snijd ze overlangs en overdwars door.
Klop de eieren los met de suiker, zout, de bloem en vanillesuiker.
Verwarm de oven voor op 180 C.
en sSchuif het rooster in het midden.
Leg de bananen in het luchtige beslag.
Beboter een vuurvaste schaal, zowel de bodem als de rand.
Leg het beslag met de bananen hierin en plaats de schaal op het rooster.
Na ca 1/2 uur is de bananentaart wel gaar.

Bananentaart 2
Dit heb je nodig: 90 g tarwebloem, 90 g amandelschaafsel, 30 g ruwe rietsuiker, 125 g plantaardige margarine, 350 g tofu, 4 rijpe bananen, ¼ l sojamelk, 100 ml zonnebloemolie, sap van 1 citroen, ¼ liter appelsap, agar-vlokken.
Zo maak je dit gerecht: Doe de bloem, amandelen en suiker in een kom en meng het geheel goed. Doe er de margarine bij en kneed tot er een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in een ingevette taartvorm met een doorsnede van ca. 20 centimeter. Strijk het deeg voorzichtig glad tot de bodem van de taartvorm gelijkmatig bedekt is. Zet de taartvorm 15 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven. Haal de taartvorm uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel de tofu in een blender of mengbeker, voeg de geschilde en in stukjes gesneden bananen toe en vervolgens de sojamelk, de zonnebloemolie en citroensap. Meng het geheel tot er een crêmige, gladde massa ontstaat. Doe de appelsap en de agar-vlokken in een klein steelpannetje en breng snel aan de kook. Zet op een lage vlam en laat onder voortdurend roeren ongeveer 5 minuten pruttelen. Haal van het vuur en voeg het toe aan het tofu-banaanmengsel. Roer goed. Schenk het mengsel over de taartbodem in de taartvorm en zet de taart in de koelkast tot ie stijf is (circa 2 uur).

Bananentaart 3

BENODIGDHEDEN:

LAGE TAART- OF PIE-VORM ( 24 centimeter)

DEEGROLLER
boter of olie om in te vetten
1 eetlepel bloem (voor het uitrollen)

voor het deeg:
200 gram bloem
mespunt zout
100 gram koude boter of margarine (uit een pakje )
1 groot ei
1 volle eetlepel suiker ( zo veel als er op kan )
3 eetlepels water

voor de vulling:
5 - 6 bananen (samen circa 900 gram, met schil gewogen)
1/2 citroen of

3 eetlepels citroensap (zie Tip
1 volle eetlepel suiker
1 volle eetlepel bloem

Eventueel: poedersuiker en ( of ) cacaopoeder om te garneren

Deze bananentaart is zowel warm als koud lekker. Tip: Ook een leuk dessert na bijvoorbeeld maaltijdsoep.

TIP: Overrijpe bananen - met zwarte vlekken op de schil - zijn goed te gebruiken voor deze taart. Let er wel op dat de bananen nog stevig aanvoelen, koop wat meer en snijd de donkere zachte plekken weg.

BEREIDINGSTIJD: 50 minuten (voorverwarmen oven en oventijd inbegrepen)

BEREIDEN: Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius ( = gasoven stand 7 )
Vet een lage taart- of pievorm in.
Leg de deegroller klaar en schep - op de plek waar straks het deeg uitgerold wordt - een volle eetlepel bloem op het werkblad.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een schaal en maak er met behulp van een mes en een vork een kruimelig deeg van.
Doe 3 eetlepels water bij het kruimelige deeg.
Kneed het deeg met de handen verder tot een samenhangend, soepel deeg en vorm er een bal van (voeg - alleen als dit niet lukt - nog een klein beetje water toe).
Zet de schaal van het deeg opzij -die wordt nog een keer gebruikt - en wentel de deegbal door de bloem op het werkblad.
Verspreid de overgebleven bloem en rol het deeg met de deegroller op het werkblad uit tot een ronde lap deeg die groot genoeg is om de vorm te bekleden.
Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork gaten in de deegbodem ( circa 9 keer prikken verdeeld over de bodem).
Zet de vorm 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Intussen:
2 bananen opzij leggen.
De rest van de bananen pellen, in grove stukken snijden en in de - voor het deeg - gebruikte schaal doen.
2 eetlepels citroensap toevoegen en de stukken banaan met een vork fijn prakken.
De suiker en bloem door de bananenpuree roeren en de schaal opzij zetten.
De overgebleven bananen pellen en in plakjes snijden.
De plakjes banaan met citroensap besprenkelen.
Als de taartbodem 15 minuten heeft gebakken:
De taartbodem uit de oven halen (ook als de vulling nog niet af is), de oven aan laten staan.
De taartbodem vullen met bananenpuree en beleggen met plakjes banaan.
De taart terug in de oven zetten, nog 15 minuten laten bakken en daarna uit de oven halen.

Garneertip:
Poedersuiker en ( of ) cacaopoeder in een theezeefje doen en over de taart strooien.

Bananentaart 4
Ingredienten
BANANENTAART vegetarisch, veganistisch en vedisch

4 plakjes bladerdeeg
6 bananen
2 eetlepels oerzoet of rietsuiker
citroensap
bruine basterdsuiker
25 gram boter / plantenmargarine voor veganisten

Bereiding
springvorm

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Prak 3 bananen fijn en meng daar de helft van de suiker en wat citroensap door.
Rol het bladerdeeg uit tot een lap die in de springvorm past en een opstaand randje geeft.
Verdeel de geprakte bananen over de bodem.
Snijd de andere 3 bananen in plakjes en leg die dakpansgewijs er op. Giet er wat druppels citroensap over en strooi de basterdsuiker er over. Verdeel de boter/ margarine in klontjes en leg die hier en daar op de bananen.
Bak de taart in 30 min in de oven op 180 graden.
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Oud 20-08-2003, 20:12
TechXP
TechXP is offline
Bladerdeeg heb je niet veel in veganistische variant schijnt. Zit vaak E471 in als ik het goed heb onthouden.

HIer is mijn recept van bananenbrood als je het nodig hebt:

http://www.veganisme.non-profit.nl/rvdw/rvdw9947.htm
__________________
www.petatv.com/tvpopup/videodirectuk.asp?video=cot_uk
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Het grote (zoete) baksels topic 2
Hawahaai
299 14-08-2015 19:07
Eten & Drinken Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier!
murwari
500 12-10-2008 14:51
Eten & Drinken [recept] veganistische taart?
skatefamke
9 15-07-2003 11:12


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:03.