Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 19-10-2003, 22:37
notbonefish
notbonefish is offline
Deze lekkere harde koekjes uit italie worden traditioneel gedoopt in Vino Santo, maar zijn ook prima te eten met een sterke desert wijn, koffie, of zoals ze zijn.

het is een soort biscotti, en wordt dus tweemaal gebakken, waardoor de koekjes heel droog en hard worden.

voor ongeveer 60 koekjes:


ingredienten:

250 gram tarwebloem
170 gram suiker
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel
200 gram hele, ongepelde amandelen
3 grote eieren
2 theelepels vanille extract (of 2 zakjes ofzo vanille suiker?)



1. verwarm de oven voor op 180 graden (celsius)

2. meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel. roer alles goed door elkaar. roer de amandelen er doorheen.

3. in een andere kom, klop de eieren met de vanille tot het een beetje egaal is. roer dit mengel met een plasitc spatel door de droge ingredienten. blijf roeren tot het een stijve (doch zeer plakkerige ) deeg vormt.

4. verdeel de deeg in 2 delen, en rol deze tussen je handen uit tot lange stronken/slangen (denk terug aan het kleien op de basisschool ) van ongeveer 5 centimeter breed, die korter zijn dan de bakplaat waar je ze op wilt bakken. leg ze op een met bakpapier of aluminum folie bedekte bakplaat. zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar, of de rand van de plaat liggen. plat de stronken een klein beetje af.

5. bak de stronken ongeveer 25 tot 30 minuten, of tot de stronken goed zijn gerezen, en zich ongeveer verdubbeld hebben in de breedte. ze zijn klaar als ze ferm aanvoelen. leg de plaat op een rekje ofzo, en laat de stronken geheel afkoelen.

6. verwarm de oven weer tot 180 graden. snijd de stronken schuin af in plakken van ongeveer 2 cm dik. leg de plakken uit op een of twee bakplaten. je hoeft geen ruimte tussen de plakken te houden. bak de plakken voor ongeveer 15 tot 20 minuten, of tot ze goed geroosterd zijn.
laat de plakken afkoelen.


blijkbaar zijn pijnboom pitten en hazelnoten ook lekker in de koekjes, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

eet smakelijk!

Laatst gewijzigd op 19-10-2003 om 22:46.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 20-10-2003, 12:24
StijnSpoortNiet
Avatar van StijnSpoortNiet
StijnSpoortNiet is offline
Zijn idd erg lekker. Ook zijn die dinkies gewoon bij de AH te koop, als ik me niet vergis.
__________________
Derp
Met citaat reageren
Oud 20-10-2003, 15:28
Verwijderd
Oh, zijn dat die hele harde koekjes? ze lijken een beetje op kleine plakjes stokbrood?

Die zijn lekker .
Recept maar eens uit proberen, bedankt
Met citaat reageren
Oud 21-10-2003, 21:17
notbonefish
notbonefish is offline
ze lijken inderdaad een beetje op gesneden stukjes stokbrood

ik heb net een recept gemaakt met pijnboompitten en geraspte sinaasappelshil. echt lekkker! : smul:
Met citaat reageren
Oud 02-11-2003, 23:00
Vlooienband
Avatar van Vlooienband
Vlooienband is offline
Het spul roelt.
Uberlekkerheid enmakkelijk te maken
__________________
Cry 'Havoc' and let slip the dogs of War.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine I will always saai you #1611
Verwijderd
501 13-02-2012 12:05
Eten & Drinken Wat eet of drink je op dit moment?
Larry Flint
500 23-09-2009 14:35
Eten & Drinken Wat heb je vandaag allemaal gegeten & gedronken #27
Calyx
500 13-04-2009 21:54
Eten & Drinken Wat eet of drink je op dit moment?
Verwijderd
500 15-11-2008 20:43
Eten & Drinken romantisch eten
Spongsiebob
18 24-10-2003 22:54


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:06.