Beste mensen,
ik hou dus mijn pws over kieming van zaden, heb al internet afgezocht, maar moet nog informatie hebben over invloed van temperatuur, water en voedingsstoffen. Als iemand mij kan helpen. Please...
mzzl
zou het niet leuk zijn om dit zelf te onderzoeken met een simpel proefje, maak een paar bakje met natte watten.Een bakje met alleen watten op kamertemperatuur (mn zusje in de brugklas heeft deze proef ook gedaan en werkte uitstekend) in een lokaal. Dit is je nul-proef.
Maak ook een bakje met natte watten en zet ook dit bakje op 10graden --> je meet nu de invloed van de vochtigheid.
Maak een ander bakje met droge watten en zet deze in een donkere kast. Je bepaalt nu de invloed van licht.
Je kan ook een bakje maken met in plaats van natte watten geen water maar glucose-oplossing te gebruiken>
Bedenk zelf van dit soort dingen. Laat je zien dat je bezig bent met je pws en zal je misschien eerder je vink krijgen.
gr, sander
ps zorgt dat je per proef slechts 1 factor verandert