Advertentie | |
|
![]() |
|
Het recept voor Germknödel:
Germknödel Ingrediënten: 250 g bloem (Type 405), 250 g Weizenmehl; Typ 550, 15 gram gist, 2 eieren, 50 gram boter, 50 gram suiker, halve theelepel zout, melk naar gelang nodig. Pruimenmoes -- festes 50 g maanzaad; (gemahlen) 50 gram boter. Het gist met melt en wat suiker tot gistdeeg maken. Rijzen laten en alle ingredienten tot een vast deeg maken. Deze ..... muss seidig glatt sein und beim Schlagen Blasen werfen. Kort met rust laten. Eine Rolle formen und in nahtlose Knödel teilen. Deze vlak drukken, met de pruimenmoes vullen, goed dicht maken en met de naadzijde naar beneden op een met meel bepoederde plank/bord leggen. Een derde groter latehn rijzen. De knödel in kokend zoutwater leggen, 5 tot 6 minuten afgedekt laten koken, omdraaien, elke knödel met een naald meerdere malen doorprikken en dan nog 5 minuten in een open pan koken. De knödel zijn gaar, als een 'naaldsteek droog blijft. De knödel uit de pan halen, met bruine boter besprenkelen en met zoete, gemalen maanzaad (Mohn) bestrooien. Direct opdienen. Recept voor Kaiserschmarrn: http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlan...n/rec0588.html En het recept voor Apfelstrudel: http://www.vooroma.nl/receptenschrift/apfelstrudel.htm
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...
|
![]() |
||
Citaat:
En wat de Germknödel onderscheidt van de 'gewone' Knödel (dus de hartige variant), is dat een gewone Knödel meestal uit brood(jes)resten wordt gemaakt, en de Germknödel wordt uit meel, gist, boter, ei en suiker en zout gemaakt.
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...
Laatst gewijzigd op 26-02-2005 om 00:02. |
![]() |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|