Je kunt slagroom met cacaopoeder gebruiken, maar dat is geen chocolademousse maar gewoon chocoladeslagroom

ook lekker hoor.
Bij supermarkten hebben ze wel pakjes waarmee je zelf vrij gemakkelijk chocolademousse kunt maken, die dan iig echt mousse is en ook best lekker smaakt
En een 'echt' recept:
Ingrediënten:
100 g gesmolten pure chocola
3 dl yoghurt
1,5 dl kwark
4 el basterdsuiker
1 el sinaasappelsap
1 el cognac
1,5 tl plantaardige gelatine
9 el koud water
wit van 2 grote eieren
Mix de chocolade, yoghurt, kwark, suiker, sinaasappelsap en cognac 30 seconden in een keukenmachine (of met een mixer). schep het in een kom. Strooi de gelatine in het water en laat hem oplossen; breng het water met de gelatine aan de kook en laat het 2 minuten koken. Laat het afkoelen en roer het door het mengsel in de kom. Klop de eiwitten stijf en schep ze met een metalen lepel door het chocolademengsel.
Volgens het recept moet je de mousse nu in een cakevorm gieten en 2 uur laten opstijven; ik denk dat je voor een taart nu de mousse over de koek/cake-plakken die je gebruikt voor de taart moet verdelen en dan laten opstijven.