Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 13-09-2008, 15:16
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Bij ons in de tuin staat een walnootboom, dus elk jaar zo rond eind september/oktober komt er een grote hoeveelheid walnoten vanaf. Mijn familie lust geen walnoten, maar ik vind ze sinds 2 jaar terug ofzo erg lekker. Ze smaken nog beter dan uit de winkel.
Elk jaar geven we grote hoeveelheden weg, maar helaas moeten we ook een groot deel weggooien omdat het domweg gaat verroten omdat niemand ze at.
Daarom zoek ik recepten met walnoten. Misschien weet iemand een recept voor koekjes/cake oid en kan ik mijn ouders laten proeven dat walnoten wél lekker zijn. Of een recept voor een hoofdgerecht, aangezien ze prima in een vegetarische maaltijd kunnen als vleesvervanger.
En ohja, als je lief bent mag je best tegen de tijd dat de walnoten er zijn een zak meekrijgen.
Ik ben benieuwd .
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 13-09-2008, 15:34
Larry Flint
Larry Flint is offline
Hmmm lastig, aangezien jij zelf altijd al zoveel weet te maken met noten..

Quiche met walnoten/geitenkaas? Hmm alles wat ik wil zeggen is eigenlijk in combinatie met geitenkaas en walnoten, en honing is vaak ook lekker er mee. Door pastasalade, misschien bij couscous? bladerdeegflapjes met brie/walnoten? Het is ook lekker met appel denk ik en droge (bijv schapen)kaas. Pureren en pesto van maken? Of pureren en gebruiken voor door een cake of taart, of misschien zelfs lekker met iets van room en dan een sausje van maken?
Ehmmm walnoten met paddenstoelen zijn denk ik ook erg lekker, bij een risotto bijv?

Even wat recepten op een rijtje die bovenstaande ondersteunen maar die je zelf vast ookal gezocht:

gegrilde wintergroenten met walnotenpesto
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp...oten&id=469464

sinaasappelcouscous
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp...oten&id=476618

andijviestampot
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp...oten&id=457416

torta di noci omdat je zo'n bak-beestje bent
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp...oten&id=444712


Ik zag laatst bij het programma "smaken verschillen" een vrouw die een hele lekkere notentaart had gemaakt, geen idee meer of het walnoten waren of niet maar denk dat die prima te gebruiken zijn in plaats van een andere notensoort die er staat.

het recept:

Notenroomtaart
Ingrediënten:

8 eiwitten
275 rietsuiker
1 liter slagroom
100 gram witte chocolade
100 gram bittere chocolade
100 gram hazelnoten, geroosterd in de oven en na afkoelen fijnhakken in keukenmachine
100 gram amandelen, geroosterd in de oven en na afkoelen fijnhakken in keukenmachine
cacaopoeder
Voorbereiding:
Verwarm de over voor op 130°C.
Klop de eiwitten op, halverwege de rietsuiker langzaam toevoegen en verder stijf kloppen.
2 grote ronde cirkels scheppen op bakpapier/ovenplaat.
Bak de eiwitten ca. 10 minuten in het midden van de oven, dan de temperatuur terugschakelen naar 110°C. en nog een klein uurtje afbakken.
Ze moeten mooi droog en krokant zijn.
De gebakken eiwitten laten afkoelen en afgesloten bewaren.
Dit kan je ook een dag van te voren doen.

Bereidingswijze:
Moet ruim voor serveren.
100 gram witte chocolade met 1 dl slagroom en 100 gram bittere chocolade met 1 dl slagroom separaat verwarmen in pannetjes op laag vuur en blijven roeren.
Laat de mengsels goed afkoelen (eventueel in de koelkast).
Klop 5 dl slagroom stijf (geen suiker toevoegen), doe na het stijfkloppen de ene helft bij de witte en de andere helft bij het bittere roommengsel.
Voeg bij de witte chocolade room de gehakte amandelen en bij de bittere chocolade de gehakte hazelnoten toe.

Opbouwen:
Leg een eiwitcirkel op een taartplateau of groot bord.
Strijk het witte roommengsel hierover heen, dan afdekken met het tweede eiwit en bestrijk deze met het bittere notenroommengsel.
Strijk deze mooi glad met een groot mes.
Klop de overgebleven slagroom stijf met een kleine eetlepel rietsuiker en strijk dit over de taart.
Ten slotte strooi je cacaopoeder over de taart.

Borden opmaken:
Taart snijden aan tafel, klein stukje per persoon en taart laten staan voor de grote snoepers!


Nou ja that's about as far as my ideas go haha.
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
Met citaat reageren
Oud 13-09-2008, 16:00
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Oee dankje! Hier kan ik al wel wat mee .
Jammer dat ik geen staafmixer heb, moet ik eigenlijk maar's gaan aanschaffen..

En torta di noci
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 13-09-2008, 16:38
Verwijderd
Je kan er heel lekker notenbrood mee maken, met bijvoorbeeld ook vijgen er door. (En dat kan je ook goed invriezen, trouwens!)
Met citaat reageren
Oud 13-09-2008, 16:40
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Oh, notenbrood! Ja en mueslinotenbrood, goed idee! Maar dat lijkt me wel erg moeilijk..
Heb je daar een recept van? Ik heb geen broodbakmachine oid..
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..

Laatst gewijzigd op 13-09-2008 om 16:46.
Met citaat reageren
Oud 14-09-2008, 09:10
ogendicht
Avatar van ogendicht
ogendicht is offline
Ik wou net zeggen, notenbrood!
Dat is helemaal niet moeilijk te maken.
Neem 400 gram volkorenmeel en 100 gram bloem (je kan ook 500 gram volkorenmeel nemen als je dat liever hebt)
350 mililiter warm water
1 pakje dr oetker gist (is gedroogde gist)
zout
en de noten natuurlijk (en wat je nog verder wilt: bijv. rozijnen etc).

Je doet het meel en de bloem bij elkaar, gooit er het gist bij en het water.
Vet je handen in met wat olie en doe er wat bloem overheen en ga kneden. Zodra het een beetje compact begin te raken doe je er flink wat zout doorheen.
Dan weer kneden kneden kneden zodat het een soort van bol/bal iets wordt. Laat het daarna anderhalf uur rusten.
Na dat anderhalfuur kom je terug, niet schrikken! Vorm van brood is enorm toegenomen.
Weer ga je kneden, maar nu met de toevoegende ingredienten erbij, dus de noten e.d. Kneed kneed kneed, totdat het allemaal goed erdoor heen zit.
Ik weet niet of je het in een broodvorm doet, zoja, vet deze dan in of doe er bakpapier in en leg je brood erin. Zoniet, leg het dan op iets van een bakplaat (ingevet/bakpapier).
Laat het weer een tijd rusten, nu een half uur tot een uur.
Zet daarna de oven op 200 graden en doe je brood erin. Na een halfuur zet je je oven uit en voila!

Je kan trouwens, als topping natuurlijk ook walnoten erop doen. Druk deze dan voordat je je brood in de oven doet stevig erop, zodat ze er echt 'in' zitten en ze er niet uitvallen.

Ik hoop dat je hier enigszins iets aan hebt?

Als je echt teveel noten hebt, dan weet ik wel een leuke ruil. Ik wat nootjes, jij wat (door mij gemaakte) notenbrood terug

je kan overigens ook al de eerste keer dat je alle producten kneed enzo, de noten e.d. erdoor doen. Je moet zelf een beetje uitvogelen wat je gemakkelijker vindt .

Laatst gewijzigd op 14-09-2008 om 09:29.
Met citaat reageren
Oud 14-09-2008, 10:30
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
@ ogendicht! Bedankt voor je super duidelijke uitleg! Ik ga het zeker proberen! Laat tegen die tijd natuurlijk weten of het geluk is en/of ik ga voor de ruil (A)!
Nou kan ik niet wachten totdat die verdomde noten uit de boom vallen
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 14-09-2008, 10:52
Giles
Avatar van Giles
Giles is offline
Met verse walnoten heb je wel het voordeel dat ze niet zo'n aanwezige smaak hebben, dus in kleine porties kun je zo in ook fruittaarten doen (de tegenstelling peer-walnoot blijf ik altijd wel bijzonder vinden). Ik vraag voor verdere ideeën mijn vader wel even
__________________
'I wanna torture you. I used to love it, and it's been a long time. I mean, the last time I tortured somebody, they didn't even have chainsaws.'
Met citaat reageren
Oud 14-09-2008, 12:43
*oma*
Avatar van *oma*
*oma* is offline
In brownies (en dan niet die uit een pakje waar je alleen water bij moet doen).
__________________
I love mittens made out of kittens
Met citaat reageren
Oud 14-09-2008, 13:15
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
ik word vrolijk van dit topic haha.
En straks ook heel dik denk ik ..

Oh Giles, je vader? Heet hij Jamie Oliver ofzo(A)?
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 14-09-2008, 20:08
Verwijderd
*koopt walnootboom en print topic uit*
Met citaat reageren
Oud 14-09-2008, 20:21
Giles
Avatar van Giles
Giles is offline
Citaat:
ik word vrolijk van dit topic haha.
En straks ook heel dik denk ik ..

Oh Giles, je vader? Heet hij Jamie Oliver ofzo(A)?
Nee, maar hij draait wel al 22 jaar mee in verschillende goede keukens Wat een encyclopendieënplank bij iemand anders is, heeft hij met kookboeken en hij experimenteert ook graag, dus misschien dat de combinaties te vreemd over komen
__________________
'I wanna torture you. I used to love it, and it's been a long time. I mean, the last time I tortured somebody, they didn't even have chainsaws.'
Met citaat reageren
Oud 15-09-2008, 14:30
Myuki
Avatar van Myuki
Myuki is offline
mijn ouders laten de walnoten altijd drogen (uitspreiden op kranten) en stoppen ze als ze droog zijn in manden. Ik vind verse walnoten een stuk minder lekker dan wanneer ze al een jaar oud zijn.
__________________
To eu zèn
Met citaat reageren
Oud 15-09-2008, 15:19
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
@ Giles. Ben benieuwd!

@ Myuki. Ja wij laten ze ook drogen, wanneer ze uit de boom vallen kun je ze ook niet meteen eten. Maar het zo'n grote hoeveelheid en we hebben geen schuur of kelder waar daar ruimte voor is. Laat staan dat mijn ouders er ruimte voor maken aangezien ze die dingen niet lusten en ik niet meer thuis woon.

En ot
Ik krijg een walnootijs-recept van studiegenootje, wat prima is want ijs is goed te bewaren.
Verder nog recepten? Dingen die jullie standaard vinden of voor de hand vinden liggen, vind ik alleen maar leuk duss!
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 15-09-2008, 15:54
ogendicht
Avatar van ogendicht
ogendicht is offline
Ik zag nog recepten op een ander forum

gevulde courgettes met walnoten :
Ingredienten
4 dikke, middelgrote courgettes
3 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, gehakt
100 gram feta, verkruimeld
50 gram walnoten, gehakt
4 el vers broodkruim
1 ei, losgeklopt
1 tl gedroogde dille
zout en peper

Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de courgettes toe. Blancheer ze 3 minuten, haal ze uit de pan en spoel ze af onder de kraan. Laat afkoelen.
Leg de courgettes plat op een snijplank. Snijd een dunne reep van de bovenkant van iedere courgette, maar blijf daarbij 1 cm van de zijkanten zodat die heel blijven. Hol ze m.b.v. een theelepel uit zodat er bakjes ontstaan. Bewaar het uitgelepelde vruchtvlees.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Bak ook het courgettevruchtvlees even mee. Neem de pan van het vuur en roer er de feta, de walnoten, het broodkruim, het ei, de dille en zout en peper door. Vul hiermee de courgettes. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de resterende el olie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 30 minuten in de oven. Verwijder het folie en laat nog 10-15 minuten bakken. Serveer warm.

Walnotenbonbons :
100 gr walnoten
60 gr poedersuiker
2 tl eiwit
200 gr pure chocolade
30 halve walnoten

Hak de walnoten fijn in de keukenmachine. Voeg gezeefde poedersuiker en eiwit toe en laat de machine draaien tot een smeuïg mengsel ontstaat. Zet het afgedekt 20 minuten in de koelkast.
Bereiding:
Maak van 1 eetlepel mengsel balletjes en druk ze iets in.
Doe de geraspte chocolade in een vuurvaste kom. Breng een pan met water aan de kook en neem de pan van het vuur. Plaats de kom boven de pan, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade onder af en toe roeren. Doop de balletjes in de chocolade en leg ze op een stuk vetvrij papier. Druk de halve walnoten op de rondjes en laat ze opstijven.

Theebrood met walnoten
*1 grote appel, *50 g gehakte walnoten, *125 g bruine basterdsuiker, *125 g zachte boter, *125 g rozijnen, *2 grote eieren, *1 el honing, *175 g zelfrijzend bakmeel, *50 g volkorenmeel, *1 tl koekkruiden, *snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Vet een groot (900 g) cakeblik in (of 2 kleinere van 450 g) en bekleed ze daarna met bakpapier.

Schil de appel, verwijder het klokhuis, en hak of snijd hem in kleine stukjes.
Doe alle ingredienten in een grote kom en meng 2 minuten met de mixer op de hoogste stand.
Doe het mengsel in de klaargemaakte vormen.
Bak de cakes ongeveer een uur in de oven op 180 gr. C - gasstand 4. Verlaag dan de temperatuur naar 160 gr. C - gasstand 3 en bak de cake(s) nog 15-20 minuten.
Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Voor een pesto:
klein handvol walnoten (gepeld)
mooie verse rucola
parmezaan en/of pecorino
olijfolie

alles gewoon blenden in de keukenmachine, de olijfolie in een straaltje toevoegen tot je een saus krijgt die vloeibaar maar niet té dun is (kwestie van smaak). kruiden met zout, wat zwarte peper en eventueel een beetje citroensap.
Met citaat reageren
Oud 15-09-2008, 18:44
indigo
Avatar van indigo
indigo is offline
- Engadiner-notentaart! Echt ontzettend megasuperlekker. Ik heb zo gauw even geen recept bij de hand.

- Wortel-notenballetjes: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp...oten&id=490846. Heb het nog niet gemaakt, maar lijkt me erg lekker.

- Avocado-peersalade:
Schil en snijd in partjes: 2 rijpe avocado's en 2 rijpe peren.
Was en snijd het kontje uit 1 kropje little gem sla. Rangschik een aantal grote bladeren in de rondte op een mooi bord en schik daar om en om partjes peer en avocado op.
Dressing: 3 el sesamolie, 1 el rode-wijnazijn, klein scheutje azijn, 1 tl siroop (bv. appel-zwartebessendiksap), 1 tl yoghurt en zout en peper. Dressing dun over de salade druppelen en lekker walnoten erover strooien. In al die soorten olie/azijn kan je varieren, maar dit is hoe ik het meestal doe . Frambozen erbij zijn ook lekker, maar zijn niet altijd verkrijgbaar.
__________________
you may say i'm a dreamer, but i'm not the only one (john lennon, imagine)
Met citaat reageren
Oud 15-09-2008, 20:02
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Griekse yoghurt met honing en walnoten, jammie
Baklava lust ook bijna iedereen wel, niet eens zo moeilijk te maken. Er staan zat recepten van op internet
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 16-09-2008, 15:39
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Oe de gevulde courgettes, de pesto, peersalade en alle andere dingen.
Ik zit er nu serieus over na te denken keukenmachine of staafmixer te kopen. Geen idee wat handiger is enz..

up
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 16-09-2008, 16:09
Martine1986
Avatar van Martine1986
Martine1986 is offline
Deze taart is echt goddelijk

Jamie Oliver's Two-Nuts Chocolate Torte

Ingredients

* 150 g almonds, peeled
* 150 g walnuts, finely ground
* 300 g dark chocolate
* 1 teaspoon cocoa powder, heaped
* 255 g butter
* 100 g caster sugar
* 6 large eggs, separated
* salt

Directions

1. Preheat oven to 190c/375f/Gas 5.
2. Line the bottom of a 20 or 25cm/8 or 10" tin with a piece of greaseproof paper before buttering the bottom and sides, then dusting with flour.
3. Place the nuts into a food processor and whizz up until finely ground.
4. Add the chocolate and cocoa, and whizz for 30 seconds to break up the chocolate.
5. Put to one side in a separate bowl.
6. Add the butter and sugar to the food processor and beat until pale and fluffy.
7. At this point, add the egg yolks one at a time, then mix together with the chocolate and nuts.
8. In another bowl beat the egg whites with a pinch of salt, until they form stiff peaks.
9. Gently fold the egg whites into the chocolate, butter and nut mix.
10. Pour all the mixture into the tin.
11. Bake in the preheated oven for around an hour.
12. To test if the torte is cooked, insert a cocktail stick or the tip of a knife for five seconds.
13. When removed, it should be reasonably clean.
14. Serve with whipped cream, ice-cream or creme fraiche.
__________________
Blow, Blow me out, I am so sad, I don't know why
Met citaat reageren
Oud 16-09-2008, 21:37
Giles
Avatar van Giles
Giles is offline
Waldorfsalade
http://www.mijnreceptenboek.nl/recep...ieur-1102.html

Sorry, ik heb hem nog niet gesproken Onderaan staan ook nog wat suggesties.
__________________
'I wanna torture you. I used to love it, and it's been a long time. I mean, the last time I tortured somebody, they didn't even have chainsaws.'
Met citaat reageren
Oud 16-09-2008, 21:54
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Ik pm je mijn adres even
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 17-09-2008, 11:06
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Oe nog meer taart..<3
Giles, ik eet geen vlees hè. Maar opzich kan ik de kip wel weglaten bij die Waldorfsalade of vervangen door feta/kruidenkaas oid.
AlopiA prima

Edit: Larry, ik eet je andijviestamppot vanavond
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 18-09-2008, 13:59
Larry Flint
Larry Flint is offline
Lekkkerrrr, laat maar weten of het wat was
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
Met citaat reageren
Oud 18-09-2008, 14:46
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Citaat:
Lekkkerrrr, laat maar weten of het wat was
Ja lekkere combinatie! Hele recept niet opgevolgd want dat was met spekjes en rookworst (en de vega rookworst kon ik niet vinden). Dus ik had er oude mosterdkaas door. Straks als ik meer walnoten heb zal ik 's een taart maken & foto (A)..
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 18-09-2008, 15:46
indigo
Avatar van indigo
indigo is offline
Calyx, bij een staafmixer zit heel vaak ook een bekertje waarin je noten e.d. kan hakken. Een keukenmachine is behoorlijk groot en lomp, maar daar kan je wel weer bv. groente (kool enzo) ook in snijden.
__________________
you may say i'm a dreamer, but i'm not the only one (john lennon, imagine)
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 20-09-2008, 09:26
Verwijderd
Citaat:
Oe nog meer taart..<3
Giles, ik eet geen vlees hè. Maar opzich kan ik de kip wel weglaten bij die Waldorfsalade of vervangen door feta/kruidenkaas oid.
Je hoeft het niet eens ergens door te vervangen, Waldorfsalade wordt net zo vaak (vaker?) zonder kip of wat dan ook gemaakt en gegeten. Smaakt prima.
Met citaat reageren
Oud 20-09-2008, 11:58
Verwijderd
ik weet niet zo veel.. maar ik heb wel ooit desserts moeten maken met walnoten en/of amandelen

Ik heb toen amandelen geschaafd en geroosterd. Maar dat meot ook kunnen met walnoten.
Daarna met likeur, chohcoladesaus of caramelsaus over (vanille)ijs!!

Of walnoten met fruit en inderdaad door vega gerechten??
Met citaat reageren
Oud 20-09-2008, 20:56
Verwijderd
baklava!
Met citaat reageren
Oud 21-09-2008, 20:26
Giles
Avatar van Giles
Giles is offline
O sorry Calyx, maar ook wat Leonoor zegt.
__________________
'I wanna torture you. I used to love it, and it's been a long time. I mean, the last time I tortured somebody, they didn't even have chainsaws.'
Met citaat reageren
Oud 21-09-2008, 20:31
Verwijderd
oja en ik wil graag heel veel walnoten (A)
Met citaat reageren
Oud 24-09-2008, 18:34
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Citaat:
Voor een pesto:
klein handvol walnoten (gepeld)
mooie verse rucola
parmezaan en/of pecorino
olijfolie

alles gewoon blenden in de keukenmachine, de olijfolie in een straaltje toevoegen tot je een saus krijgt die vloeibaar maar niet té dun is (kwestie van smaak). kruiden met zout, wat zwarte peper en eventueel een beetje citroensap.
Dit heb ik van het weekend gemaakt! (M'n ouders hebben namelijk wel een keukenmachine). Alleen heb ik geen rucola gebruikt en heel veel walnoten.
En het is eigenlijk meer een notenpasta geworden, maar door jouw receptje kwam ik op het idee. Het is dus ookal op, maar als er straks wat meer noten goed gedroogd zijn en dus klaar om te eten ga ik nog wel meer maken (A)
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 24-09-2008, 19:13
Verwijderd
Ik heb een nieuw koekjesboek waarin ook wat recepten met walnoten staan. Als ik klaar ben met essayen e.d. zal ik eens wat voor je overtypen als je wil?
Met citaat reageren
Oud 24-09-2008, 19:33
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Citaat:
Ik heb een nieuw koekjesboek waarin ook wat recepten met walnoten staan. Als ik klaar ben met essayen e.d. zal ik eens wat voor je overtypen als je wil?
ja leuk/lekker! lief
Succes met essay! *knuf*
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 25-09-2008, 12:04
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Verse pasta met kaas en noten (hebben ze in het koelvak van de Albert Heijn) met verse spinazie, griekse yoghurt, honing en walnoten is ook erg lekker en makklijk te maken. Pasta even kort koken, spinazie roerbakken, yoghurt toevoegen, op smaak brengen met honing en walnoten toevoegen
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 25-09-2008, 15:25
Verwijderd
Chocolate cookies met walnoten:

Citaat:

Recept voor 3 dozijn(origineel komt uit koekjesbakboek, maar k heb m iets aangepast)
ingrediënten
75 gr. bloem
75 gr. bakpoeder
25 gr. cacao
snufje zout
115 gr. boter
100 gr. kristalsuiker
100 gr. lichte basterdsuiker
1 ei
1 theel. vanille-essence
100 gr. pure chocolade in kleine stukjes
100 gr. fijngehakte walnoten


Verwarm de oven voor tot 160 graden. Zeef de bloem met cacao en zout en zet dit opzij. Klop de boter met beide sootren suiker licht en luchtig en kop het ei en de vanille erdoor. Schep het bloemmengsel door de botermassa tot alles vrijwel is vermengd. Voeg de chocoladestukjes en de walnoten toe en vermeng alles goed.

Schep porties deeg met steeds 5 cm tussenruimte op de bakplaten. (2 cm gaat ook prima) Bak de koekjes 12 tot 14 minuten.
Laat ze op een rooster afkoelen en bewaar ze 5 tot 7 dagen in een goed gesloten trommel.

Met citaat reageren
Oud 25-09-2008, 15:39
Verwijderd
Dubbelgebakken walnoten & rozijnenkoekjes (hartig)


Recept voor 3 dozijn
Ingedriënten
50 gr. boter
3 eieren
150 gr. bloem
1/2 tl bakpoeder
50 gr. gemalen walnoten
50 gr. maïsmeel
150 gr. rozijnen
75 gr. gehakte walnoten

Verwarm de oven voor tto 175 graden. Vet twee bakplaten in en bestuif ze met bloem. Klop de boter en de eieren door elkaar. Voeg de bloem, het bakpoeder, de gemalen walnoten en het maismeel toe en roer alles tot een gladde massa. Meng de rozijnen en de gehakte walnoten erdoor tot het een glad deeg is.

Verdeel het deeg in twee porties en vorm van elk een 25 cm lang brood van 5 cm doorsnee. Leg ze op een bakplaat en bak ze 20 minuten tot ze goudbruin en droog zijn. Neem ze uit de oven, leg ze op een snijplank en snijd ze met een kartelmes in 1/2 tot 1 cm dikke sneetjes. Leg ze op de bakplaten en bak ze 10 tot 15 minuten, keer ze om en bak ze in nog een 10 tot 15 minuten goudbruin. Neem de bakplaten uit de oven en laat de koekjes afkoelen. U kunt ze in een goed gesloten trommel enkele weken bewaren.
Met citaat reageren
Oud 25-09-2008, 15:58
Verwijderd
Blondies (soort brownie maar dan licht)

Voor 2 dozijn
Ingrediënten
150 gr bloem
3/4 tl bakpoeder
snufje zout
115 gr. boter
200 gr. lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 tl. vanille-essence
115 gr. grofgehakte walnoten
115 gr. pure chocoladestukjes

Verwarm de oven voor tto 175 graden. Bekleed de bodem en de wand van een bakvorm van 20x20 met bakpapier.

Zeef de bloem met bakpoeder en zout in een kom. Snijd de boter in stukjes en smelt ze in een steelpan op laag vuur. Neem de pan van het vuur en roer de basterdsuiker erdoor. Klop het ei en de vanille door de botermassa en roer er het bloemmengsel, de walnoten en chocolade door. Verdeel het deeg in de vorm en bak de koek in 20 tot 25 minuten goudbruin. Neem hem uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Til de koek met het bakpapier uit de vorm op een plank.
Snijd de koek in blokjes en bewaar ze 2 tot 3 dagen in een goed gesloten trommel.
Met citaat reageren
Oud 03-10-2008, 20:06
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Citaat:
Blondies (soort brownie maar dan licht)
Ik heb ze gemaakt! Héérlijk! Ze zien er mooi uit.
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..

Laatst gewijzigd op 31-10-2008 om 15:02.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Het grote (zoete) baksels topic!
Larry Flint
500 25-11-2012 10:34
Eten & Drinken Studentenvoer
MiBe
8 31-01-2011 16:35
Eten & Drinken salades
Breg
17 17-01-2007 18:42
Lichaam & Gezondheid Het Grote Voeding en Gezondheids-topic #37
Mara
500 11-03-2005 16:18
Nieuws, Achtergronden & Wetenschap Nieuwsberichten zonder discussiewaarde a la "tiswah"
Gatara
500 10-10-2004 14:02
Eten & Drinken Weekthema: Chocolade
Vlooienband
26 16-04-2003 14:43


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:05.