Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 19-04-2009, 23:51
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Want dat is lekker, maar ik bak er letterlijk zelf niets van.

Geen geblaat van mijn kant maar vertel je tips, trucs of gewoon je recepten voor quiche/hartige taart/enz !
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 20-04-2009, 00:25
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Ik heb niet zoveel zin in veel typwerk, morgen ofzo kom ik nog wel even terug Maar voor de mensen die graag snel klaar zijn met koken en makkelijk eten willen:

Nodig:
- pak bladerdeeg of deeg voor hartige taart
- pak hollandse groente van Iglo (vriesvak)
- half om half gehakt
- 3 eieren
- scheutje melk
- handjevol kruiden (niet heel erg noodzakelijk, wel lekker)

Doen:
Springvorm invetten, deeg erin
gehakt rulbakken
groente meebakken
in de springvorm

3 eieren los kloppen, scheutje melk erbij
kruiden erbij (iig zout en peper)
over de quiche verdelen
half uur à 3 kwartier in de oven (tot het deeg gaar is)
Klaar
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 20-04-2009, 18:52
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Maar maak je geen gaten in je bodem of bak je het niet eerst blind, anders wordt het toch zo zompig?
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 20-04-2009, 19:26
wup
wup is offline
Ik doe eigenlijk nooit melk door de ei, dan blijft het sowieso niet sompig... Verder kan je er echt alles in gooien wat je maar wilt
Ik heb een mini springvorm van de hema, voor 1-persoonsquiches
Met citaat reageren
Oud 20-04-2009, 19:33
Martine1986
Avatar van Martine1986
Martine1986 is offline
quiche <3

Ik maak best vaak quiche en ze lukken altijd best goed, ook al doe ik eigenlijk maar wat

Ik heb dan ook niet echt een recept, meestal kijk ik gewoon wat er in huis is en bedenk daar een goede combi mee. Ingredienten die ik vaak gebruik: spinazie (wel eerst laten uitlekken anders is het te nat), erwtjes (uit de vriezer), plakjes tomaat (bovenop leggen), uien (eerst even bakken), champignons, paprika (eerst grillen/bakken), hamblokjes, broccoli (gekookt), asperges en natuurlijk kaas (heel belangrijk!).
Verder gebruik ik meestal bladerdeeg, dat vind ik lekkerder dan van dat hartige-taart deeg. Om te voorkomen dat de bodem zompig word moet je zorgen dat je het bladerdeeg niet warm laat worden, je zou eventueel de bodem even zonder vulling kunnen bakken maar ik zelf vind dat een beetje overbodig.
Ik gebruik 5 of 6 eieren (afhankelijk van hoe groot ze zijn en welke vorm ik gebruik) en een paar scheppen creme fraiche. Ik doe er meestal kruiden doorheen, of een bouillonblokje.
En dan 20/30 minuten (tot hij mooi bruin is) in de oven.
__________________
Blow, Blow me out, I am so sad, I don't know why
Met citaat reageren
Oud 20-04-2009, 19:51
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Citaat:
Ik heb een mini springvorm van de hema, voor 1-persoonsquiches
die heb ik dus zaterdag gekocht en daarom opende ik dit topic

@ Martine1986, gebruik je spinazie uit de vriezer of verse (omdat je het laat uitlekken)?
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 20-04-2009, 20:52
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
Maar maak je geen gaten in je bodem of bak je het niet eerst blind, anders wordt het toch zo zompig?
Oh, ja ik prik wel gaatjes in de bodem Dat had ik er wel even bij moeten vermelden misschien.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 20-04-2009, 20:55
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Citaat:
Oh, ja ik prik wel gaatjes in de bodem Dat had ik er wel even bij moeten vermelden misschien.
Ag, voor 01:25 vind ik het een heel helder recept hoor
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 21-04-2009, 09:39
Martine1986
Avatar van Martine1986
Martine1986 is offline
Citaat:
@ Martine1986, gebruik je spinazie uit de vriezer of verse (omdat je het laat uitlekken)?
Voor quiche gebruik ik altijd spinazie uit de vriezer, even ontdooien in de magnetron en dan goed uit laten lekken in een zeef.

Ik gebruik trouwens geen springvorm maar een quichevorm, ik denk dat het dan ook wat minder snel zompig wordt (omdat hij een stuk lager is).
__________________
Blow, Blow me out, I am so sad, I don't know why
Met citaat reageren
Oud 21-04-2009, 10:59
John Frum
Avatar van John Frum
John Frum is offline
zo'n langwerpige geitenkaas is ook lekker erdoor icm spinazie en ui, of tomaten, courgette etc
__________________
"liever niets dan een vrouwenstem"
Met citaat reageren
Oud 21-04-2009, 18:13
Larry Flint
Larry Flint is offline
Ik ben nog niet echt een quiche expert maar vind het echt zoiets wat je altijd kunt maken met alle restjes die je hebt dus in principe met vanalles!

Heb er wel een keer eentje gemaakt en had toen gewoon bladerdeeg in een ronde ovenschaal gedaan (wel ff met boter beetje invetten) en als inhoud had ik wat eieren, slagroom en geraspte kaas door elkaar gemend, toen een berg groente er in gedaan en dan het mengsel er overheen en dan nog wat geraspte kaas erop (en evt net als met een appeltaart van die reepjes bladerdeeg als bovenkant). 200 graden in de oven, maar geen idee meer hoe lang? Gewoon tot het ei mengsel gestold is .
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
Met citaat reageren
Oud 22-04-2009, 08:33
Verwijderd
Quiche. <3333

Spinazietaart met feta
Dek de vellen filodeeg, als ze niet gebruikt worden af met een vochtige doek omdat ze snel uitdrogen.


Ingredienten:
2 uien, fijngesneden
100 gram gesmolten boter
ca 1 kg diepvries bladspinazie, ontdooid
2-3 el bloem
4-6 el slagroom
3-4 hardgekookte eieren, fijngesneden
2-3 el geroosterde pijnboompitjes
300-350 gram feta, verkruimeld.
zout en peper
ca 15 vellen diepvries filodeeg, ontdooid.

Bak de ui 5 minuten in 25 gram boter. Voeg de spinazie toe en bak dit ca 2 minuten mee. Strooi de bloem erover en bak ook dit ca 2 minuten mee. Voe de slagroom toe en verwarm alles even tot het mengsel licht gebonden is. Laat het spinaziemengsel iets afkoelen en roer er dan de eieren, pijnboompitten, feta, peper en zout naar smaak door. Bestrijk de deegvellen dun met de boter. Leg steeds 3 vellen filodeeg op elkaar en leg ca 5 van deze stapeltjes naast elkaar (een beetje overlappend), zodat je een rij deeg van ca 1 meter lang en ca 24 cm breed krijgt. Schep het spinaziemengsel als een lange slang op het deeg en rol het deeg om de vulling. Bestrijk de buitenkant van het deeg ook ook met boter en rol de slang op. Bak de taart op een ingevette bakplaat in 20-30 minuten krokant gaat in het midden van een voorverwarmde over op 190 graden.
Bereiden ca 40 minuten, oventijd ca 20-30 minuten.


Zelf laat ik de ui weg en gebruik Alpro Soya cuisine ipv slagroom. Gister had ik 'm in een gewone springvorm gemaakt (ipv als slang, dat is in je eentje best lastig nml) en had minder filodeeg nodig (ongeveer 7 vellen denk ik).

-Om te voorkomen dat de onderkant van het deeg heel nat wordt kun je iets van havermout/brinta(bloem door het mengesel zoals het recept hierboven werkt ook goed) op de bodem doen voordat je de vulling er in doet. Dit neemt het vocht op.
-Gebruik in plaats van bladerdeeg eens filodeeg.
-Lekker in een quiche: prei/chamingons/(geiten)kaas/ei. Eigenlijk kan elke groente goed in een quiche, tis maar net wat je zelf lekker vind.
Met citaat reageren
Oud 22-04-2009, 14:16
Yerli
Avatar van Yerli
Yerli is offline
Citaat:
Ik heb een mini springvorm van de hema, voor 1-persoonsquiches
Goeie, die moet ik ook hebben.

Oja, en broccoli-kaas vind ik een erg goede combinatie voor quiche.
__________________
Better than witnessing newborn nebulas in bloom
Met citaat reageren
Oud 23-04-2009, 08:12
Verwijderd
Ik heb gister 3 mini-quiches gemaakt.
Eentje met broccoli en zalm, hier had ik was boursin doorheen geroerd
Eentje met spinazie, blauwaderkaas en ook wat boursin doorheen
En eentje met champignons, courgette en vega sweet chili stukjes

Allemaal met melk-ei-kaas mengsel er overheen.
Waren erg goed gelukt, lekker, geen soppige bodem, ik was er helemaal blij mee
Met citaat reageren
Oud 23-04-2009, 08:22
Verwijderd
Met m'n vriendinnetje maak ik vaak een soort quiche die niet officieel een quiche is geloof ik, maar dat is heel simpel:

-willekeurige groenten als paprika, courgette, ui, champignons, wortel, etc
-bakje tomatentapenade van de turk
-creme fraiche
-bladerdeeg
-oude kaas

Ovenschaal bekleden met bladerdeeg, groenten roerbakken tot ze lekker zijn, tomatentapenade erdoor en creme fraiche naar smaak, alles in de ovenschaal, oude kaas erover, 20 minuten in oven,

Nog een heel simpele is de spinazietaart die een andere vriendin altijd maakt:

-(diepvries)spinazie
-gehakt
-oude kaas
-bladerdeeg

Gehakt bakken, spinazie erdoor, kruiden naar smaak (zout, peper, etc). Ovenschaal bekleden met bladerdeeg, mengsel erin, kaas erdoor of erover (kan allebei), al dan niet de bovenkant dichtmaken met bladerdeeg, 20 minuten in oven.

Dat zijn wel de eenvoudigste die ik ken
Met citaat reageren
Oud 23-04-2009, 10:12
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Oe wat een leuke en lekkere recepten allemaal!

Ik heb nu net een quiche in de oven gezet, er komt een vriendin straks lunchen en ik wil haar verrassen. Dus ik heb verse broodjes/lekker beleg, fruit en een (kleine) quiche .
Ik heb filodeeg gebruikt, met dank aan sonho. En met spinazie en kaas, met dank aan velen. Oh en een paar zongedroogde tomaatjes. Ben benieuwd!
Edit: Lekker! En vriendin vond het ook en het was gezellig dus .
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..

Laatst gewijzigd op 23-04-2009 om 14:39.
Met citaat reageren
Oud 23-04-2009, 17:58
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Nieuw probeersel;
Quiche met kip, gruyère en dragon
Bodem van kruimeldeeg (250 gr. bloem, 125 gr. boter, snufje zout, 3 el water). Gaatjes in de bodem
100 gram gruyère in dunne plakjes over de bodem verspreiden
ongeveer 250 gram gare kipfilet op de bodem
mengsel maken van:
- 4 eieren
- 400 ml room
- 100 gr geraspte gruyère
- 4 el bieslook
- 3 el dragon
- peper/zout
Over de kip verspreiden

ongeveer 45 min. in de oven op 210 graden.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier! deel 2
Calyx
371 10-08-2015 21:32
De Kantine Wie saait zal baantjes oogsten #1656
Verwijderd
500 16-05-2012 23:21
Eten & Drinken Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier!
murwari
500 12-10-2008 14:51
Eten & Drinken Quiche
Auntie M
7 28-12-2003 16:50
Lichaam & Gezondheid Het grote lijntopic #10
Snufje
390 08-05-2003 19:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:51.