Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / School & Studie / Huiswerkvragen: Cultuur, Maatschappij & Economie
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 28-10-2009, 19:00
JunkMetStyl
JunkMetStyl is offline
Welke debateurs kunnen voor de stelling ''De overheid moet probleemjongeren uit huis kunnen plaatsen'' een aantal goeie voor- en tegenargumenten poneren.

Bij voorbaat Dank!
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 28-10-2009, 19:05
JunkMetStyl
JunkMetStyl is offline
niemand?
Met citaat reageren
Oud 28-10-2009, 19:25
JunkMetStyl
JunkMetStyl is offline
geen debateurs aanwezig?
Met citaat reageren
Oud 28-10-2009, 19:58
JunkMetStyl
JunkMetStyl is offline
up..
Met citaat reageren
Oud 28-10-2009, 22:25
NaamInGebruik
NaamInGebruik is offline
Dit is een forum, geen chatbox. verwacht niet 600 reacties in minder dan een uur. lol.
Met citaat reageren
Oud 29-10-2009, 20:02
arPos
Avatar van arPos
arPos is offline
Zoals ik je per pm al antwoorde dat kan de overheid al, min of meer;
Citaat:
* Wanneer een kind ernstig in zijn ontwikkeling wordt bedreigd, kan de Raad de rechter verzoeken om in te grijpen in de gezinssituatie. Dit gebeurt als de problemen niet met vrijwillige hulp kunnen worden opgelost, of als het gezin deze hulp niet wil aanvaarden. De Raad vraagt de rechter in dat geval een maatregel van kinderbescherming -soms met uithuisplaatsing van het kind- uit te spreken. De rechter verplicht hiermee het gezin om hulp aan te nemen. In veel gevallen komt het gelukkig niet zover dat de rechter eraan te pas moet komen. Dan is de situatie niet zo ernstig dat het kind direct gevaar loopt en zien de ouders in dat het in het belang van hun kinderen goed is, mee te werken aan een oplossing en hulp van buitenaf te aanvaarden.

Maatregelen van kinderbescherming
Om de ontwikkeling van een kind veilig te stellen, kan de rechter een zogenoemde maatregel van kinderbescherming opleggen. De meest voorkomende is ondertoezichtstelling. Ontheffing van het ouderlijk gezag en ontzetting uit het ouderlijk gezag zijn zwaardere maatregelen.

* Ondertoezichtstelling: Het kind krijgt een gezinsvoogd toegewezen door het Bureau Jeugdzorg (BJZ). Deze persoon begeleidt het kind en zijn ouders bij het oplossen van de opvoedingsproblemen. De ouders behouden het gezag over hun kind en blijven zelf verantwoordelijk voor de opvoeding. Maar zowel ouders als kind zijn verplicht de aanwijzingen op te volgen die de gezinsvoogd daarbij geeft.
In principe blijft het kind thuis wonen. De rechter kan echter in het belang van het kind besluiten om hem (tijdelijk) in een pleeggezin of tehuis te plaatsen.
Als een kind acuut gevaar loopt en snel uit huis geplaatst moet worden, kan de Raad de rechter om een voorlopige ondertoezichtstelling verzoeken. Tijdens de voorlopige ondertoezichtstelling zet de Raad het onderzoek voort, waarna de rechter de voorlopige maatregel zo nodig kan omzetten in een definitieve ondertoezichtstelling.
* Ontheffing: Als de ouders niet in staat zijn om hun kind op te voeden en te verzorgen, krijgt een ander voor onbepaalde tijd het wettelijk gezag over het kind. Meestal is dat het BJZ. Deze organisatie oefent in dat geval de voogdij over het kind uit. Het kind wordt opgevoed in een pleeggezin of tehuis. De ouders hebben dan officieel niets meer over het kind te vertellen, maar blijven wel zo veel mogelijk bij hem betrokken.
De ontheffing kan niet worden uitgesproken als een ouder zich hiertegen verzet, maar de wet kent enkele uitzonderingen op dit principe. Dan is sprake van een ‘gedwongen ontheffing’.
* Ontzetting: Als ouders zich verwijtbaar misdragen tegenover hun kind, kunnen zij uit het ouderlijk gezag ontzet worden. Het gezag over het kind wordt meestal overgedragen aan het BJZ, dat dan de voogdij over het kind uitoefent. Het kind gaat naar een pleeggezin of tehuis.
De rechter kan de ontzetting alleen uitspreken als hij dit in het belang van het kind noodzakelijk vindt.

Duur van de ondertoezichtstelling
De ondertoezichtstelling duurt maximaal één jaar, maar kan telkens met maximaal een jaar verlengd worden tot het kind achttien jaar is. In geval van ontheffing of ontzetting kunnen ouders na verloop van tijd aan de rechter vragen om hen weer het gezag over het kind te geven. De rechter zal daarmee instemmen als het kind weer aan zijn ouders toevertrouwd kan worden.

Beslissing door de rechter
De rechter neemt niet zomaar het besluit om een maatregel op te leggen. Hij wil ook de mening van de ouders horen; een advocaat kan hen daarin bijstaan. Als het kind twaalf jaar of ouder is, vraagt de rechter ook zijn mening. De rechter maakt bij zijn beslissing gebruik van de informatie uit het rapport van de Raad voor de Kinderbescherming. Hij is echter niet verplicht om het verzoek van de Raad in te willigen.

Beroep aantekenen
Als ouders het oneens zijn met een beslissing van de rechter, dan kunnen zij een advocaat inschakelen die voor hen in hoger beroep gaat. Ook de Raad kan beroep aantekenen.
http://www.kinderbescherming.nl/fbi/...age.asp?id=168
__________________
B. kiest tussen nergens vertroosting in vinden of door niet te speculeren of door filosofisch te redeneren, de derde optie betekent putten uit alle bronnen
Met citaat reageren
Oud 29-10-2009, 20:05
MissKim
Avatar van MissKim
MissKim is offline
Als de probleemjongeren uit huis worden geplaatst waar gaan ze dan heen?
Met citaat reageren
Oud 29-10-2009, 20:16
arPos
Avatar van arPos
arPos is offline
Citaat:
Als de probleemjongeren uit huis worden geplaatst waar gaan ze dan heen?
Dat is afhankelijk van regio, wachtlijsten, urgentie, uitspraak rechter en een tigtal jeugdwerkers en hun driften
1) Pleegouders
2) Opvanghuis
3) Jeugd penitiaire inrichtingen
__________________
B. kiest tussen nergens vertroosting in vinden of door niet te speculeren of door filosofisch te redeneren, de derde optie betekent putten uit alle bronnen
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:07.