Aangezien ik alleen woon, moet ik regelmatig eten weggooien. Zonde van het eten en het geld.
Een alternatief is om maaltijden in te vriezen en op te warmen met de magnetron, maar dat vind ik zelf niet erg lekker.
Wat ik daarom tegenwoordig doe is slechts een deel van een sauszakje gebruiken. Ik heb dan over spaghettisaus, koftasaus, etc. Van die sausjes waar je alleen maar water bij hoeft te doen. De volgende dag kan ik dan van hetzelfde sauszakje nog een keer saus maken.
Mijn vraag is nu: hoe lang zou ik zo'n open zakje met kruiden/poeder (hoe noem je zoiets?) kunnen bewaren om het nog te gebruiken?
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Zo'n zakje met poeder-om-saus-van-te-maken gebruik ik rustig twee weken later nog, hoor. Ik vouw 'm dan goed dicht, zet er een wasknijper op en bewaar 'm in een afgesloten bakje. Zolang er geen vocht bij komt, lijkt het me niet zo'n probleem om het even te bewaren.
Als je dat vochtvrij bewaard kan je dat echt maanden bewaren hoor.
Je kunt veel dingen (nasi, bami, roerbakmie bijvoorbeeld) ook prima na ontdooien opwarmen door het even op de bakken in een wok, dan smaakt het vaak al een stuk beter dan in de magnetron
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...