Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 24-02-2010, 20:49
Hawahaai
Avatar van Hawahaai
Hawahaai is offline
Vandaag maakte ik volgens een recept van Boodschappen een linzenschotel. Ik heb me exact aan het recept gehouden (alleen overal de helft aan ingrediënten voor gebruikt), waaronder 35 minuten stoven, maar alsnog is het eindresultaat te vloeibaar. Het had gewoon nog wat meer moeten indikken, zodat het echt een saus werd. Dit gebeurt vaker bij mij. De groenten waren na die 35 minuten stoven wel prima gaar.

Hoe kan ik er voor zorgen dat de saus niet zo waterig blijft? Langer stoven, minder water toevoegen, deksel niet op de pan? Iemand tips voor mij?
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 24-02-2010, 21:10
Verwijderd
Je kunt iig de saus op het eind indikken met wat bloem. Roer een glad papje van een lepel bloem met een scheutje van het stoofvocht en roer dat door de saus. (Maar dat is meer een noodoplossing.)
Met citaat reageren
Oud 25-02-2010, 09:27
drukknoopje
Avatar van drukknoopje
drukknoopje is offline
Deksel niet op de pan, dan verdampt er vocht. Maar dan is het niet echt stomen meer. Misschien ben je begonnen met teveel water/vocht, dat het recept dus niet helemaal klopt?
__________________
Er zal altijd van jullie gehouden worden, en gek genoeg heb ik daarvoor geen toverstaf nodig, al is het de meest mysterieuze magie die er bestaat.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:54.