Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 29-10-2012, 19:59
Verwijderd
Ik wil al jaren proberen kaassoep te maken, ik ken een cateraar die de meest fantastische kaassoep ooit op tafel zet, maar die wil zijn recept niet verklappen ^^. Omdat ik me enigszins voorgenomen heb wat meer tijd aan het eten te besteden, ook al kan ik er nu niet meer zoveel van op, heb ik vandaag een poging gewaagd (ik had zelfs nog nooit in mijn eentje kaassaus gemaakt die niet uit een pakje kwam ^^).

Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.ah.nl/allerhande/recepten...omige-kaassoep

Ik heb me zoals gewoonlijk niet echt precies aan de hoeveelheden gehouden (wat ik overigens met gebak enzo wel doe), maar zal er niet ver naast gezeten hebben. Aangezien ik alcohol momenteel vermijd, heb ik alcoholvrije wijn gekocht. Bosuitjes hou ik niet van, dus die heb ik eruit gelaten. Qua kaas zat ik in dubio. Ik wist niet echt wat ze met pittige kaas bedoelden en ik had kaas in huis, dus ik heb uiteindelijk die maar gebruikt (gewone jonge kaas), maar die geeft dus niet echt smaak. Ik had ook nog wat oude kaas, daar heb ik wat van erbij gegooid om wat meer smaak te krijgen.
Op zich is het wel lekker, maar het is niet helemaal zoals ik het wou, ik wil meer kaassmaak en sowieso een dikkere soep.

Verschillende vragen:
- Welke kaas is het meest geschikt voor kaassoep?
- Als de soep wat te dun blijkt te zijn, kun je kaassoep dan wat laten inkoken?

En dan:

Recepten! Ik wil jullie recepten voor kaassoep, ik wil experimenteren hiermee .
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 29-10-2012, 20:27
Verwijderd
Oh ja, deze wordt mijn volgende poging:

http://www.lekkervanbijons.be/recipe/show/id/426
Met citaat reageren
Oud 29-10-2012, 20:30
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Ik zou eens kijken wat voor kaas er normaal in kaasfondue gaat. Dat lijkt me ook wel geschikt voor soep. Je kan het natuurlijk laten binden met iets van allesbinder, maizena of room.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 01-11-2012, 20:55
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Als je trouwens dit recept neemt, dan nemen ze Emmetaler. Moet je wel lekker vinden natuurlijk. Ik vind ook een recept waarin ze belegen kaas gebruiken en een waar Zaanlander kaas licht pikant in moet of roomkaas. Nadeel als je alleen maar Nederlandse kaas gebruikt is dat het waarschijnlijk erg zout wordt. Ik denk zelf dat iets van gorgonzola of geitenkaas ook heel lekker kan zijn, al dan niet gemengd met gewone Hollandse kaas.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 01-11-2012, 21:14
Verwijderd
Ik heb nu belegen Postel in huis gehaald, daar ga ik het volgende week mee proberen. Ik vraag me ook af hoe je dat moet bewaren, want de andere, daar begon de kaas te bezinken.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Psychologie het grote lucht-je hart-topic #55
rare kwast
490 08-04-2006 21:00
Eten & Drinken Centraal thema: Kerstdiner
murwari
46 23-12-2004 09:35
Eten & Drinken soepjes
Zazl
42 08-10-2003 15:40
Eten & Drinken Met welk eetbare vloeistof mag ik jou bad wel eens vol gieten ?
Verwijderd
93 02-09-2003 19:25
Eten & Drinken voor een dag alles eten wat je wilt
pepijn 14
15 04-04-2003 15:40
Eten & Drinken Weekthema: "Kazige kazen"
murwari
31 20-03-2003 20:36


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:08.