Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 21-12-2012, 09:27
Siphra
Avatar van Siphra
Siphra is offline
Hallo
kennen jullie misschien wat vegetarische chinese recepten??
zoja wil je het dan laten weten??

xx Siphra
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 21-12-2012, 11:00
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Moet het persé Chinees zijn? Of is Aziatisch voldoende?

In veel curry's kun je namelijk prima tofu gebruiken als vleesvervanger.
Sushi kun je ook erg veel vegetarisch mee varieren.
En roerbakken/wokken uiteraard, gaat prima zonder vlees.
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 21-12-2012, 12:20
Verwijderd
Als voorgerecht kun je denken aan chinese tomatensoep: voor 4 personen 10 tomaten ontvellen door ze in te snijden, in heet water te dompelen en het vel eraf te trekken, en daarna in kleine blokjes snijden; een ui en een teentje knoflook snipperen, 3 cm gember raspen; uit, knoflook en gember fruiten tot de ui glazig is; 300 ml bouillon (blokje of potje) toevoegen; 1 tl kruidnagel, 1 tl zwarte peper en 1 eetlepel rietsuiker toevoegen; tomatenblokjes toevoegen, 5-8 minuten koken. Eventueel nog pureren. Naar smaak zout en peper toevoegen, bestrooien met ringetjes bosui.

Bij het hoofdgerecht kun je denken aan tahoebeignets: 5 sjalotjes snipperen, 4 teentjes knoflook fijnsnijden, 2 tl korianderpoeder erbij doen en alles een paar minuten roerbakken. 300 g tofu goed uit laten lekken en in stukjes snijden. 3 eetlepels verse peterselie fijnsnijden en de tofu erdoorheen prakken. Ui-knoflookmengsel er ook doorheen roeren. Beslag maken van 1 losgeklopt ei, 2-3 eetlepels bloem en 2 theelepels bakpoeder. Beslag door het tofumengsel roeren. Het moet stevig blijven, maar wel goed aan elkaar plakken.
200 ml kokosolie in een wok verhitten tot er direct bubbeltjes ontstaan als je er een houten lepel in steekt. Eetlepels van het tofumengsel erin gooien en in enkele minuten frituren. Als het uit elkaar valt, moet er nog een beetje ei bij.

Dat kun je dan serveren met rijst waardoorheen klein gesneden groenten en omeletreepjes zitten.

Wat niet direct heel Chinees klinkt, maar ik wel overal in Shanghai geserveerd kreeg: gebakken aubergine. De aubergine werd hiervoor in kleine partjes gesneden, bestrooid met heeeel veel knoflook en dan gebakken, dat was het. Lekker als bijgerecht

Laatst gewijzigd op 21-12-2012 om 12:26.
Met citaat reageren
Oud 21-12-2012, 12:31
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Gebakken banaan is ook vegetarisch, foe yong hai ook (ei). Je kan gado gado maken met tofu (is dan wel niet Chinees maar wel aziatisch).
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 21-12-2012, 18:59
Siphra
Avatar van Siphra
Siphra is offline
ooh ik bedoelde trouwens vegetarisch surinaams sorry...
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Het Grote Vegatopic #1
drukknoopje
98 18-06-2017 13:10
Eten & Drinken Wat heb je vandaag allemaal gegeten en gedronken? #20
AlopiA
500 12-06-2007 15:52
Eten & Drinken Algemeen Vegetarisme en Veganisme Topic
Verwijderd
500 30-05-2006 13:09
Eten & Drinken Wat heb jij vandaag allemaal gegeten en gedronken? #7
Mr.Oizo
500 08-04-2006 14:57
Eten & Drinken Wat eet jij als vegetariër?
ikkuh15
126 01-03-2006 18:03
Lifestyle Aan wat veur kitsch of prulleria heb jij nou weer geld en moeite verspild?
Miles
500 30-10-2005 20:37


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:28.