Citaat:
Andijvie schreef op 18-01-2004 @ 16:50:
Vat gewoon heel kort de conclusie samen en zeg dat in het verslag te lezen hoe op die conclusie gekomen is. Wens mensen vervolgens veel plezier met lezen.
Klaar
|

de conclusie al in de inleiding verwerken?
ik zou zoiets doen als:
De rijtjes staan al klaar, iedereen komt de klas binnen en gaat zitten. De tafeltjes van elkaar gescheiden, want de toets gaan beginnen. De eerste leerlingen rennen snel naar de achterste tafeltjes toe. Gelukkig, het is weer de oude vertrouwde toetsopstelling, zodat je aan het achterste tafeltje zit, genoeg mensen voor je hebt zitten om je achter te verschuilen wanneer je afkijkt. De docent is er uiteraard wat minder blij mee.
Maar hoe moet de opstelling dan? Wat is de juiste opstelling voor een klas? Gescheiden van elkaar, zodat men niet teveel met elkaar praat, of juist in groepjes, zodat men goed samen kan werken? Maar hoeveel personen moeten er dan in zo'n groepje? twee? vier? zes? of misschien wel acht?
Er komt nog heel wat kijken bij de indeling van een klaslokaal.
Alle factoren die belangrijk zijn binnen het onderwijs komen aan bod en moeten zorgvuldig worden afgewegen: wat is er nou het belangrijkste?
Kortom: wat is de beste indeling van een klaslokaal?
En eventueel als je geen voorwoord hebt:
Wij hebben gekozen voor de volgende hoofdvraag: blablala?
Deel vraag 1 is: blablala.
Het antwoord hierop verwerken we in hoofdsutk 1, waarbij we eerst gaan kijken naar .... , daarna naar... en tenslotte naar ....
In hoofdstuk 2 komen we bij deelvraag 2. Deze deelvraag luidt: blablala? Dit is verdeeld in de volgende paragrafen: ....
enz enz.
In de conclusie komen wij terug op de hoofdvraag die we dan kunnen beantwoorden.
Wij wensen u veel plezier met het lezen van ons werkstuk.