Ik heb mijn planner voor het eten voor de komende dagen er eens bijgepakt, wat ik dan zoal eet (en ik geef niet meer dan 20 a 30 euro uit aan eten per week):
- zondag: lasagne (kant en klaar voor 1,20)
- maandag: wentelteefjes met de gang, geen idee wat het kost maar waarschijnlijk niet veel
- dinsdag: eet ik in het universiteitsrestaurant al warm 's middags voor ongeveer drie euro en dan 's avonds brood met cup a soup ofzo.
- woensdag: schnitzel voor 1 euro, gebakken aardappeltjes voor 1 euro voor een zak waar je zeker vier keer van kan eten en spinazie uit een diepvriespak van ook een euro ofzo waar je ook zeker vier keer van kan eten
- donderdag: pasta met tomatensaus, heb ik nog staan in de diepvries maar kost bij elkaar ook nog geen euro. Koop een goedkoop potje saus en vul dat aan met bijvoorbeeld en paprika en een preitje en een half pakje ham of spekblokjes.
- vrijdag, zaterdag en zondag eet ik bij mijn vriend en ik neem vrijdag alleen broodjes mee voor in de trein maar die kosten 1 euro voor een zak met tien broodjes.
- maandag eten we dan met de gang, waarschijnlijk maak ik dan macaroni voor 10 wat neerkomt op iets van 2 euro per persoon gok ik.
- dinsdag: stamppot met aardappels, appels en spekblokjes. Aardappels kosten niets, drie aardappels van een normaal formaat kosten nog geen 30 cent, appels 1 euro voor zes appels waarvan je er maar twee nodig hebt, spekblokjes zijn wel wat duurder maar aan een half pakje heb je dan ook genoeg.
- woensdag: pizza voor 1,20
- donderdag: Spitskool die ik ook van thuis meenam met het restje van de spekjes van dinsdag, dat roerbakken, is echt heel lekker en er iets van pasta of tarly bij wat ook bijna niets kost per portie.
- vrijdag, zaterdag en zondag eet ik thuis
- maandag: couscous met diepvriesdoperwtjes en een kiphamburger uit de aanbiedingen die in de diepvries best nog een lange tijd goed blijft.
- dinsdag: weer in de alma en 's avonds iets van brood met soep of soms kant en klare paella uit de diepvries, kost ook iets van 1,20 en kan je zeker drie keer van eten.
- woensdag: quorn (duur maar zitten kortingsbonnen bij van 1 euro zodat je de volgende twee keren 1 euro korting krijgt

) met roerbakgroente (grove soepgroente of diepvriesgroentemix is ook zeer geschikt en een stuk goedkoper) en daarbij tarly. Ik heb daarvan een kilopak en heb er nu al drie keer van gegeten en ik ben nog niet op de helft.
Zo heb je een beetje een idee van hoe je makkelijk en goedkoop en toch ook lekker kan eten. Verder eet ik veel brood op een dag maar dat kopen we aan met de gang en daar geven we 15 euro per week aan uit voor drie broden per dag met negen personen dus dat kost ook niets. Broodbeleg ben ik ook niet gek veel geld aan kwijt maar ik eet ook vaak brood zonder beleg of twee sneetjes met beleg voor een boterham. Verder eet ik yoghurtjes en die koop ik in een grootverpakking omdat je dan verhoudingsgewijs veel goedkoper uit bent. Veel koekjes, chips en chocola eet ik niet of dat krijg ik van thuis mee. Ik rook en ik drink ook niet dus dat scheelt me ook heel veel geld. Verder goedkope frisdrank en veel bronwater of limonadesiroop.
Ik bespaar niet echt op mijn eten maar ik let wel goed op wat ik koop en ik probeer van alles eerst de goedkoopste variant uit. Ik ben van huis uit niet gewend om heel duur te eten en ik ben geen hele grote eter, dat scheelt ook een hoop.