Advertentie | |
|
24-02-2004, 16:42 | |
Ik wil graag iets maken hier thuis om te laten zien dat vegetarisch eten niet eenzijdig hoeft te zijn. En dan niet gewoon het vlees weglaten maar iets dat wat meer speciaal is. Weet iemand misschien iets? Het mag vanalles zijn maar er mag dus geen vlees en vis inzitten
__________________
Bescherm de dieren tegen de beesten | Bundel die krachten als positief verenigen. Koppel gedachten in plaats van die te stenigen | DK |
|
24-02-2004, 16:50 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
27-02-2004, 11:32 | |
Courgetteschotel
- pakje bladerdeeg - 2 courgettes - 1 pakje belegen geraspte kaas - 3 verschil. paprika's - 1 doosje champignons (deze laat ik weg) - 1 blikje ananas - zout, zwarte peper en oregano (evt. fčta en/of mozeralla) (ik gebruik mozarella) Gasoven op stand 5 voorverwarmen. Een springvorm invetten en beleggen met het bladerdeeg. Groenten snijden en wokken met een heel klein beetje olijfolie. Tijdens het wokken het zout, peper en oregano toevoegen naar smaak. Niet door laten koken, want anders wordt het helemaal slap en vies... Alles heel goed uit laten lekker in een vergiet en vervolgens het vervolgens overscheppen in de springvorm (om en om: Laag groenten laag kaas). De bovenkant afmaken met strookjes overgebleven bladerdeeg (net als bij appeltaart). 30 ŕ 45 minuten in de oven...et voilŕ! Dit recept stond in het topic vegarecepten @ Adrenaline : heel m'n gezin is er weg van
__________________
And I shall count thee amoung my favoured sheep. And you shall have the protection of all the angels in Heaven.
Laatst gewijzigd op 23-03-2004 om 18:40. |
28-02-2004, 08:50 | |
Hey hey allemaal,
Ik hoop dat jullie dit met spoed lezen... Ik moet namelijk in het weekend (zaterdag of zondag) iets lekkers maken... (heel veel classmates moeten namelijk koken, een dag per week, ik dacht dat ik wel wat beterz wist, nu zit ik eraan vast) Maar weet iemand een receptje voor iets (niet 's vonds, 's middags ofzo) wat niet extreem moeilijk te maken is, en waar niet teveel suiker inzit? (we hebben wel van die zoetstof-suiker-vervangers) Hellup me!!!! alvast thnx (als je na zaterdag/zondag dit bericht leest, maar je hebt wel ideetjes? Graag, voor volgende week!)
__________________
If I can't do it, it can't be done
|
02-03-2004, 23:11 | |
Nee, ik heb geen zin om op een recepten site te kijken, daar zie je mss wel een foto, maar daar weet je nog niets mee.
Ik zou een Engels recept nodig hebben, we moeten namelijk iets (hoofdgerecht, dessert, drank) voorbereiden en dan voorstellen aan de klas. Iedereen moet eens kunnen proeven. Het liefst zonder vlees (en indien mogelijk ook geen vis). Iemand goede tips voor een grote kluns in de keuken? |
09-03-2004, 14:10 | ||
Citaat:
Men neme: Pasta (liefst fettucine of die gevulde dingetjes met kaas ofzo..tortellini?) Room Groenten (ik doe meestal paprika en broccoli) Perzik Cashews Ui Knoflook Basilicum Ui fruiten, knoflook derbij, ondertussen pasta koken, groente snijden, room en groenten bij de knoflook en ui gooien, dat sausje laten sudderen totdat groente een beetje gaar word (wordt groente gaar??) maar wel knapperig blijft (als je het echt goed wilt doen zou je de broccoli van tevoren iets moeten stomen, die heeft iets langer nodig officieel). Als het klaar is, gooi je de basilicum, cashews en de (koude) perzik in de warme saus, je serveert het met de pasta en evt een beetje geraspte kaas. En als je perse niet vegetarisch wilt eten, gooi je wat kipfilet erdoor... Niet moeilijk, wel lekkerrrrrr.....
__________________
getrouwd Š
|
23-03-2004, 18:41 | |
Een boel post verwijderd omdat ze hier niet hoorde. Kijk even in de eerste post bij extra informatie voor meer uitleg. Ik heb het extra bijgevoegd zodat het doel van dit topic duidelijker wordt.
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
|
23-03-2004, 18:51 | |
Deze was voor mijn nicht die een jaar naar amerika vertrok, ff verhaaltje uit gehaald en hier recepje. Het is vegetarisch, maar je kunt er vegetarisch gehakt of gewoon gehakt door mieteren. Verder is het heel gemakkelijk klaar te maken en hoe je nie eens alles te hebben, toch het is geen standaard klote hollands gerecht
keej, nou komt ieoh, vergeet ik te melden hoe het het recept heet haha (uiteraard wel duidelijk maar toch) Raffioli Benodigheden: - Zakje Raffioli. - Pot spinazie. - (Kleine) Tomaten. - Italiaanse kruiden en andere kruiden. - Potje tomatensaus. - Vloeibare oven monchou. - Geraspte kaas. Raffioli: Neem een zakje Raffioli en kook deze in een pan, op dezelfde wijze als andere pastas. Bereid de Raffioli dus op dezelfde wijze als bij bijvoorbeeld spaghetti. Dus gewoon koken in een pan met water. Spinazie: Spinazie is niet noodzakelijk bij dit gerecht. Het smaakt voor sommigen ook niet altijd even goed bij de tomaten saus. Maar je kunt er ook voor kiezen om de spinazie in plaats van de tomatensaus te kiezen. Als dit laaste het geval is, of als de combinatie spinazie en tomatensaus je wel lekker lijkt, dan bij deze de bereiding van spinazie. Deze is hetzelfde als bij gerechten zoals tortellinie. Je kookt de spinazie en vervolgens zorg je dat je het water laat weglopen. Tomatensaus: Neem een paar tomaten, dit mogen vleestomaten zijn, maar bij voorkeur kleine tomaatjes. Snij ze in fijne stukjes. Stop de tomaten in een pan samen met het gekochte potje tomatensaus. Voeg er wat basillicum aan toe. Erg lekker bij tomatensaus zijn Italiaanse kruiden, maar ook andere kruiden zijn zeer geslaagd. Stop de gekookte Raffioli in een ovenschaal. Hierbovenop komt de tomatensaus. Tot slot nog wat geraspte kaas. Stop de ovenschaal in de oven om te zorgen dat alles op een goede en gelijke temperatuur zit. Stop de Spinazie in een schaal De spinazie kan ook even in de oven gezet worden. Als de spinazie op goede temperatuur is, kan de vloeibare oven monchou erop. Voordat je deze eroverheen giet, kun je nog wat peper in het pakje doen. Dit alles even roeren voordat het over de spinazie gegoten word. Bovenop de spinazie en de monchou kan wat geraspte kaas. Wat extra kruiden zijn nooit weg. Koken is een kunst volgens Joachim, dus laat je inspiratie en fantasie de vrije loop en maak er je eigen gerecht van! excuses voor het taalgebruii, dislecties broertje (en ik begin het ook te worden zo te zien haha) en tja btje simpele text, maar tis ook n simpel gerecht super lekker iig suc6
__________________
IK BEN GESLAAGD!!!!!
Laatst gewijzigd op 23-03-2004 om 18:58. |
24-04-2004, 18:55 | ||
Citaat:
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
|
27-04-2004, 18:09 | ||
Citaat:
wel Ik kook vrijdag avond voor het eerst voor mijn familie, ik zoek iets makkelijks. Niet: Wat is een goed recept voor cake?
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
|
04-05-2004, 16:20 | |
Afgelopen weeekend heb ik voor het eerst, per ongeluk tofu gegeten (tenminste ik denk dat het dat was) en ik vond het best wel heel erg lekker maar ik zou niet weten hoe ik dat zelf moet maken, heeft iemand daar een lekker recept mee?
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
04-05-2004, 16:44 | ||
Citaat:
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
|
Ads door Google |
04-05-2004, 17:09 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
06-05-2004, 09:34 | ||
Citaat:
daar staan kei veel vegatarische recepten enzo |
28-05-2004, 20:07 | |
Wat heel erg lekker is en heel easy te maken: kaasfondue.
Grote pan, veel stokbrood, en heel gezellig Nodig: - 150 gr. kaas per persoon, belegen, oud, maakt niet uit, liefst geen jonge kaas, dat plakt teveel - een halve fles witte wijn, alle droge wijnen zijn goed - ong. 3 teentjes knoflook - een kopje met daarin ongeveer een duimdik allesbinder en een duimdik witte wijn en dat goed roeren - peper -nootmuskaat - veel stokbrood, denk aan minimaal een stokbrood per persoon, liefst nog meer Van tevoren: de kaas raspen en het brood in de oven leggen. Zorg dat je de kaas afweegt als ie nog niet geraspt is. Giet de wijn in een stenen pan (denk hierbij aan een diepe ovenschaal) en doe de fijngeperste of fijngesneden knoflook erbij. Wacht tot de wijn lichtjes begint te borrelen (op een matig tot redelijk hoog vuur), en doe dan beetje bij beetje de kaas er bij. Blijf goed roeren. Soms wordt de fondue vanzelf al dikker, dus de allesbinder heb je niet altijd nodig. Mocht het mengel een beetje borrelen terwijl ie nog slap is, doe dan de allesbinder met de wijn erbij. Laat nog even doorkoken tot ie dikker is geworden, en blijf goed roeren. Zet de pan op een fondue stel, of als je dat niet hebt, op een theelichtje. Het brood moet lichtjes bruin gebakken zijn, maar niet goudbruin, dan is het niet lekker voor in de fondue, de korst mag niet te hard worden. Dit gerecht kan je met zn 2en eten, maar ook met zn 10en. Het is echt een gezelligheidsgerecht, en het vult ook goed, dus wees niet bang dat je hierna nog honger zal hebben!
__________________
'Nee' heb je, 'ja' krijg je niet || Just smile and wave
|
03-06-2004, 16:22 | |
Ik zoek "recepten" of meer ideetjes voor eten tijdens kamperen.
Ik de zomer gaan we (paar vriendinnen en ik) in de wei kamperen maar we hadden de vorige keer geen flauw idee wat we moesten eten, dus... Iemand tips? Het moet natuurlijk wel makkelijk te maken zijn en ook niet al te duur graag, danku.
__________________
*aangenaam......*
|
19-06-2004, 21:05 | |
examenfeestje... duurt nog ff hoor, pas na de herexamens, maar hebben jullie leuke & originele ideeen voor hapjes... dus niet dat we een paar bakken chips neerzetten en klaar... we willen het allemaal een btje leuk aankleden dus ook de hapjes
alle ideeen zijn welkom xxx en liefs, wen
__________________
Dit is een coole sig.
|
19-06-2004, 21:16 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
Advertentie |
|
19-06-2004, 21:37 | ||
Citaat:
je zou een keertje soep kunnen warmmaken, en broodjes kunnen beleggen en dat eten. macaroni is goed te maken, nasi en bami kan je volgens mij ook daarop maken, en misschien heb je de beschikking over een weggooi bbq? dan kan je en xtje gaan bbq'en. dat zijn al 5 dagen. nou, misschien een keertje uiteten oid? xxx
__________________
Dit is een coole sig.
|
23-06-2004, 21:50 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
01-07-2004, 16:03 | |
Hallo,
Vandaag ben ik alleen thuis met mn zusje en de vriend van mn moeder. Hij kan niet koken en mn zusje ook niet (die is 7). Weet iemand ff een recept wat lekker is en makkelijk en snel te maken? het liefst niet te veel groente want daar houdt hij niet van (zoals paprika) enn champignons lust hij ook niet..
__________________
- Gum is perfection. - "Ja maar stel nou dat de vraag niet hypothetisch is."
|
09-07-2004, 21:27 | ||
Citaat:
maar ik denk dat je ondertussen al iets hebt verzonnen...?
__________________
Dit is een coole sig.
|
16-07-2004, 11:20 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
18-07-2004, 21:01 | |
Even een andere nick want m'n vriend komt hier ook en het is niet helemaal de bedoeling dat-ie dit ziet.
Ik wil binnenkort lekker voor 'm koken. 't Hoeft niet makkelijk of snel of wat dan ook.. als het maar lekker is. Hij houdt niet van: vis en fruit. (Vast wel nog meer dingen maar ik kan het zo snel even niet bedenken. Je hoort het wel als ik weer iets weet ) Ik hou van vrijwel alles behalve olijven (olijfolie is geen probleem) en feta/geitenkaas. Ik kan op zich vanalles bedenken, maar ik wil een beetje iets origineels. Iemand een idee? |
20-07-2004, 13:25 | |
Mexicaans!
Ik koop altijd zelf mijn tortilla's uit pure luiheid, maar zelf maken is lekkerder. Ik weet de exacte verhoudingen niet..maar aangezien dit het meest makkelijke recept ooit is.. 10 minuten max. Ongeveer een beker bloem een eetlepel margarine één/twee theelepels water een mespuntje zout Okee, neem een lekker diepe schaal want bloem stuift.. Leeg je beker bloem in de schaal. Gooi de klont margarine erbij en gelijk het water. Nu je toch een lepel van de margarine hebt, ga je roeren. Roer alles een beetje door elkaar. Het gaat plakken dus echt egaal krijg je het nog niet. Haal de lepel eruit en kneed de rest met je handen door. Plakt het echt verschrikkelijk aan je handen dan gooi je er gewoon nog een beetje bloem bij. Is het te droog? één of twee druppels zijn al gauw genoeg. Okee, gooi je aanrecht ofzo ook onder het bloem ( oftewel verstuif een beetje over een glad oppervlak ) Verdeel het deeg in bolletjes. Rol elk bolletje uit tot ongeveer een cirkel. Niet al te dik. Bak de tortilla's nu in een koekenpan. Dan ben je klaar. Eet smakelijk |
20-07-2004, 20:21 | |
als je lekker vlees wilt hebben raad ik lams vlees aan en dan lamsrack(of kotteletjes), kost een paar centen maar dan heb je wel wat
anders - entrecôte (das rund) - kalfs biefstuk - ossehaas biefstuk(ook bekend als tournedos) - duif filets (das echt lekker en het enige wild samen met eend wat het hele jaar te verkrijgen is bij de beter slager) - eend is ook lekker (magret de canard) dit eet je allemaal rosé net als biefstuk(en doorbakken vlees is voor culinaire barbaren) en onthoud 1 ding een oven is niet alleen voor stokbrood !!! dus bak je vlees aan in de pan heel kort in een hele het pan dit kun je van tevoren al doen zo gauw je je vlees wilt serveren zet je de oven aan en rosé vlees gar je het beste bij 100/125 graden want daan gaart hij gelijdelijk aan (bij 200 graden kan de buitekant al doorbakken zijn terwijl hij van binnen nog rauw is) ------------------------------------------------------ lekker met uiencompôte - rode uien grof snijden - goed aanfruiten - flinke schep suiker erop (afhankelijk van je hoeveelheid uien) en laten carameliseren - afblussen met rode wijn - beetje boullion erbij - nu de uien snotgaar laten stoven in de rode wijn even afgieten en bewaar dat vocht kun je superlekkere saus van maken --------------------------------------------------------------------- gepofte aardappels mensen schillen aardappels veel te veel en das zonden want aardappels bereid in hun schil behouden hun smaak - dus neem een zilverfolietje - aardappels beetje insnijden en erin leggen (niet alles in 1 follietje maar 1 grote of 2 kleine per folietje) - beetje olijfolie erop en (verse) rozemarijn en knoflook folie dicht vouwen - oven op 180 graden en een uur tot andarhalf uur de oven in en je hebt heerlijke aardappels ---------------------------------------------------------------------- en dat uiencompote vocht doe je naar eigen smaak jus bij (als het te dun is raad ik aan alles binder te gebruiken dat is een geel pakje te verkrijgen in de supermarkt en kun je alles mee binden zonder ergens mee aan te maken ofzo gewoon er schudden is echt wonderspul)
__________________
in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst
|
24-07-2004, 14:12 | ||
Citaat:
__________________
- Gum is perfection. - "Ja maar stel nou dat de vraag niet hypothetisch is."
|
02-08-2004, 13:16 | |
Verwijderd
|
Ik ga volgende week koken voor een jongen die ik erg erg leuk vind. Het probleem is alleen dat ik niet zo'n keukenprinses ben. Voor mezelf is het meestal wat makkelijke pasta, of gewoon gebakken aardappels met een stukje vlees. Nu wil ik wat specialers maken. Niet dat het geen aardappelen of pasta mag zijn, maar dan wel net wat specialer dan normaal
Verder moet het niet al te moeilijk zijn, en zonder kaas |
Ads door Google |
21-08-2004, 15:43 | |
Ik weet niet of ik dit hier moet posten, maar kunnen de kookfreaks onder ons me een heel goed kookboek Grieks en ook een heel goed kookboek Italiaans aanraden? Ik ben een echte lekkerbek en houd van het eten uit deze landen, maar ik wil wel een kookboek aanschaffen waar ik echt wat aan heb, dus misschien kunnen de experts onder ons me wat aanraden?
__________________
"If life is a dream, better you dread the waking." ~ Honeythorn Gump
|
06-09-2004, 19:29 | ||
Citaat:
bijvoorbeeld: ------ pittige courgette soep nodig: 2 tl boter 1 grote gesnipperde ui 900 gr courgette in blokjes 4.5 d kippen of groentebouillon 1 tl kerriepoeder 1.25 dl room peper en zout doen: Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de ui hierin in ongeveer 3 minuten glazig. voeg de courgettes, de bouillon, het kerriepoeder en evt wat zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het 25 minuten staan of tot de groenten zacht zijn. Laat de soep iets afkoelen en pureer het vervolgens met een mixer of blender, als je het in een blender doet het kookvocht afgieten (BEWAREN). De groenten in de blender doen met wat kookvocht. Pureer tot het geheel net glad is, er moeten nog groene stukjes te zien zijn. Roer dan de puree en het kookocht weer door elkaar in de pan. Roer nu de zure room erdoor en laat de soep op een laag vuurtje heet worden, maar laat het niet meer koken. Voeg peper en zout toe en serveren maar ------ ik hoop dat je er wat aan hebt Ik ga hem morgen ook weer maken
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
|
20-09-2004, 21:04 | |
Ok..Like..Ik ben donderdag jarig..Mn mam is dan 2 dagen weg, en mn zusje gaat naar een oppas. Ik ben dan dus alleen thuis met de vriend van mn moeder. Hij stelde voor om uit eten te gaan, maar dat zou dan erg laat worden, en hij wou zelf ook liever thuis eten. Aangezien hij niet kan koken, wil ik wel graag koken.
Dus, wie weet nog een lekker en niet al te moeilijk recept met de volgende eisen: - geen champions - geen paprika - geen pasta - geen roerbakgroenten oid. Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind v.d champions, paprika en roerbakgroenten, maar dat lust hij niet Dus, wie heeft een idee? Het moet dus vóór aanstaande donderdag.
__________________
- Gum is perfection. - "Ja maar stel nou dat de vraag niet hypothetisch is."
|
14-11-2004, 20:21 | |
volgende week stuur ik je een PM vol met taartrecepten..
heb vandaag een snelle pastasalade gemaakt voor mezelf (iets enorm zomers om de koude een beetje te vergeten) Gewoon pasta koken kerstomaatjes,zongedroogde tomaten,fijngesneden basilicum mengen (met de olie die bij de zongedroogde tomaten zit),dat onder je afgekoelde paste smijten,nog wat lekker verse basilicumblaadjes en geschaafde parmesan erbij en lekker smakelijk opeten die handel
__________________
muh..Hooverphonic schopt aarzen
|
16-11-2004, 15:44 | |
Kuah saté
benodigdheden: 375 gr pinda's, gebakken, gepeld en grofgehakt 4 el tamarindepasta 6 dl heet water zout Fijn te stampen ingrediënten: 4 rode Spaanse pepers stukje laos van 1 cm snufje drooggebakken trassie 4 tl bruine suiker Bereiding: Meng de tamarindepasta met het hete water en doe dit bij de gestampte ingrediënten. Voeg de pinda's en zout toe. Zet het mengsel op middelhoog vuur en laat dit al roerend 3-5 minuten koken. Schenk, als de saus te dik wordt, er een beetje heet water bij --- Surinaams-Javaanse petjil 300 gr. kousenband 1 Bos klaroen of 2 handen spinazie 3-4 Tajerbladen of 1/4 groen kooltje 200 gr. Taugé 0,75 dl. groentebouillon 200 gr. Pindakaas 1 theel. tamarindepasta 2 Knoflooktenen 1 theel. bruine suiker 1 eetl. azijn 1 cm geschilde gember 1 theelepel sambal madam jeanette olie Bereidingswijze Stoom alle groenten apart gaar en hak ze grof. Verhit de bouillon en roer de pindakaas erdoor. Blendeer tamarindepasta, knoflook, suiker, gember, azijn en sambal tot pasta in de keukenmachine. Fruit de pasta wat aan in de olie en voeg de pindasaus toe. Schik de groente op schaal, begiet met de helft van de saus, geef de rest er apart bij. Serveer met pandan rijst!
__________________
Lievelieve Valentijn, mag ik jouw tjikkie zijn? :p LOL
|
22-12-2004, 09:02 | |
Wij gaan gourmetten met eerste kerstdag. Nou wilde ik graag wat kleine hapjes maken voor naast het gourmetten, maar ik heb geen idee wat. Aangezien niemand bij ons van vis houdt mag er dus geen vis in zitten en twee van de zes mensen zijn vegetarisch dus er moet ook iets vegetarisch bij. Iemand enig idee?
__________________
I think I have a problem, I think I think too much
|
22-12-2004, 11:44 | |
Je kunt misschien wat tortillawraps kleinsnijden en daarbij verschillende vullingen/salades voor erin erbij zetten? Of wat vegetarische loempiaatjes zelf maken met wat wantan-bladen? Je kunt eventueel ook kleine quiches (met verschillende vullingen) maken of kleine bladerdeeg-pakketjes (ook weer met verschillende vullingen).
Of maak gevulde tomaatjes of champignons met verschillende vullingen.
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...
|
03-02-2005, 11:07 | |
Dit is lekker en makkelijk:
Voor 4 personen: 2 zakken Rösti van Aviko á 650 gram 1 grote pot doperwten en 1 kleinere pot met maďs minimaal 2 frikandellen per man Klaarmaken, maak de Rösti en de frikandellen klaar in twee aparte pannen als de Rösti en de frikandellen gaar zijn gooi je alles bij elkaar in een grote pan en doe dan de erwten en de maďs erbij en laat ze net zolang als op de verpakking staat op een laag vuur in de pan zitten. |
03-03-2005, 11:53 | ||
Citaat:
|
27-03-2005, 11:08 | |
Voor iedereen die visrecepten nodig heeft, dit is echt een geweldige site (vind ik)
www.tijdvoorvis.nl |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|