oh, en maak een boodschappenlijstje

eerst bedenken wat je de komende 3 à 4 dagen gaat eten, eventueel kun je wat opties open laten ("aardappels, bloemkool, vlees dat in de aanbieding is", "macaroni, gezeefde tomaten, quorngehakt, winterpeen of prei"), en dan schrijf je op wat je daarvoor nodig hebt. Bedenk ook wat je overdag wil eten, bedenk of er iemand bij je komt eten. Je mag dan pas weer na die 3 à 4 dagen weer boodschappen doen.
En eet samen met huisgenoten, dat scheelt ook een hoop; bovengenoemde bloemkool kost ongeveer een euro, maar je kunt er met z'n vieren of vijven van eten, en dan is 't maar 20 of 25 ct per persoon. Dágen achter elkaar bloemkool eten is saai.
Ohja, bij groenten: gooi niet alles weg! Veel mensen gooien bij een prei de buitenste bladeren en al het groene weg, doodzonde, dat groene hoeft maar een paar minuten langer dan het witte te kopen en de buitenste bladeren zijn juist minder zanderig dan de binnenste. Van broccoli en bloemkool kun je de steeltjes ook eten, moeten iets langer koken dan de roosjes. Wortels schil je niet maar schrap je; als je ze schoonboent kun je de schil trouwens ook best eten (is wel een beetje bitter).