Advertentie | |
|
05-03-2011, 12:42 | |
Verwijderd
|
voor de vegetariers die nog wel vis eten, zalmlasagne is echt heerlijk!!! http://www.ah.nl/recepten/recept?id=...rq=zalmlasagne
|
14-04-2011, 19:20 | ||
Citaat:
Pandadrop is de lekkerste drop die er is <33 |
16-05-2011, 12:00 | |
Ik weet niet zeker of dit een apart topic verdient daarom plaats ik het hier. Hebben jullie tips om in verschillende steden in Nederland (goed) vegetarisch te eten? Ik was dit weekend in Maastricht, en ik vond het een hele opgave om een restaurant te vinden aangezien ik hier helemaal niet bekend ben.
Het hoeven van mij geen volledig vegetarische restaurants te zijn, maar er moeten wel een aantal (goede) opties op de kaart staan. Menu's waar slechts één optie is vind ik vrij saai, zeker gezien het feit dat mijn vriend ook vegetarisch is. De zaken die ik al ken: Amsterdam - de Waaghals (vegetarisch) - de Vliegende Schotel (vegetarisch maar geen aanrader) - Betty's (vegetarisch) Utrecht - de Zakkendrager (voldoende vegetarische opties) Maastricht - Witloof (goede vegetarische proeverij als hoofdgerecht) Rotterdam - Bla Bla (vegetarisch)
__________________
The thing about quotes on the Internet is that you can't confirm their validity - Ghandi
|
16-05-2011, 12:50 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
16-05-2011, 20:07 | |
Een vriendin van ons komt vanaf nu denk ik regelmatig eten (ze studeert bij ons in de stad en wij vinden het dan wel leuk als ze langskomt) maar ze is allergisch voor dierlijk eiwit. Vorige keer kwam ik er de dag zelf achter dat ze kwam eten en heb ik m'n vriend met haar naar de supermarkt gestuurd om wat te halen zodat ze zelf wat kan kiezen maar als ik het nu van te voren weet wil ik wel graag iets voor haar maken waarbij ze ook gewoon mee kan eten (hadden toen het vlees apart). Ik kook wel regelmatig vegetarisch maar dan wel met kaas enzo en dat kan nu ook niet dus heeft iemand tips of goede ideen?
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
17-05-2011, 19:18 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
Als je vleesvervangers wil gebruiken heeft de natuurwinkel ook wel veganistische vleesvervangers. En anders kun je dingen doen met noten of tofu. |
19-05-2011, 20:43 | |
Zoiets ja. Ben er inmiddels achter dat ze geen vlees en geen lactose mag dus ei ofzo dan blijkbaar weer wel. Gisteren heb ik nasi gemaakt met vegetarische gegrilde stukjes en casave kroepoek en pindasaus en dat was geen probleem In gewone Nederlandse kaas zit toch geen lactose? En in sojaproducten ook niet toch? Weet iemand of die Valess-dingen lactosevrij zijn want die zijn wel gemaakt van zuivel maar wel weer vegetarisch.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
22-05-2011, 10:08 | |
Zelfgemaakte Vegetarische Bapao, Tip!
van: http://www.vegatopia.com/vega/koken/...emaakte-bapaos Deeg voor 6 broodjes 300 g bapaobloem (mag ook met zelfrijzend bakmeel, dan het bakpoeder weglaten) 1 el bakpoeder 1 el zonnebloemolie 1,5 koffieschep kristalsuiker snufje zout 200 ml water Vulling met aubergine, paprika en zwarte boontjes 1 kleine (Turkse of Chinese) aubergine 1/4 kleine rode paprika 1,5 el gezouten zwarte boontjes (verkrijgbaar bij de Aziatische toko) 1 sjalotje 1 grote teen knoflook 1 tl gemberpoeder (afgestreken) 0,5 tl chilivlokken 1 el Shaoshing rijstwijn (verkrijgbaar bij de Aziatische toko) 1,5 el hoisinsaus 1 el maizena 4 el water Doe alle droge ingrediënten in je deegkom en voeg dan de olie toe. Roer alles goed door met een lepel en voeg dan in gedeeltes het water toe. Blijf goed roeren met je lepel totdat er een homogene aardig plakkerige massa is ontstaan. Zet de kom in de koelkast en laat het even rusten. Spoel de zwarte boontjes onder stromend warm water (in een theezeefje) af en laat ze even uitdruppen, waarna je ze in kleine stukjes hakt. Hak de aubergine en paprika in kleine dobbelsteentjes. Snipper de sjalot en knoflook. Verhit wat olie in een koekenpan en zet de sjalot en knoflook aan. Voeg de chilivlokken en het gemberpoeder toe en roer alles goed even om. Voeg dan ook de aubergine en paprika toe en laat op een niet te hoog vuur even goed gaar bakken. Blus af met de rijstwijn en voeg daarna de hoisinsaus toe, maar laat dit niet aanbakken. Meng de maizena met water in een kommetje en giet het in de pan en laat even op een hoog vuur snel inkoken tot een kleverige massa. Verdeel het deeg en de vulling in 6 gelijke porties.Bestuif je werkblad, deegroller en handen royaal met (gewone) bloem: het deeg plakt namelijk best wel. Neem een portie deeg en rol er een bolletje van en rol dat iets uit met de deegroller. Leg een portie vulling op je platte deegrondje en vouw je deegrondje goed dicht en draai er dan weer een bolletje van. Ga zo door tot je 6 broodjes hebt. Leg de broodjes voordat je ze gaat stomen in de tussentijd op een met bloem bestoven bordje. Stoom de broodjes in een kleine 15 minuten gaar, zorg ervoor dat ze in de stoommand niet tegen elkaar aanliggen. Serveren met chilisaus.
__________________
The thing about quotes on the Internet is that you can't confirm their validity - Ghandi
|
29-05-2011, 12:17 | |
Frittata! Echt heel erg makkelijk, snel klaar en je kunt er in doen wat je maar wil (restjes groente, etc).
Link voor recept [youtube video]: klik. |
09-10-2011, 08:26 | ||
Citaat:
En ik ben natuurlijk zeer bereid om wat voor je te importeren als je tijdig een bestelling doet ^^ |
13-11-2011, 17:44 | ||
Citaat:
__________________
Veel lopen, langzaam water drinken.
|
17-03-2012, 03:11 | |
Even een klein vraagje, ik hoop maar dat het hier een beetje past (want ik wou er eigenlijk geen apart topic voor aanmaken).
Oké, vegetariërs en vooral veganisten zullen zoveel mogelijk producten willen eten die vrij zijn van dierlijke stoffen. Zo drinken ze bijvoorbeeld sojamelk inplaats van koemelk en eten ze vleesvervangers die 100% plantaardig zijn (en dus grotendeels gemaakt met/van soja). Maar er is een probleem: de (steeds toenemende) teelt van soja schijnt grotendeels verantwoordelijk te zijn voor de ontbossing van de Amazone (wat dus ook veel dierenleed tot gevolg heeft). Het ironische is dus dat alhoewel vegetariërs en veganisten uit liefde voor dieren veelal plantaardige producten op basis van soja eten, ze de dieren tóch nog onbedoeld schade berokkenen door producten met soja te eten. Is er ook nog een andere manier waarbij je diervriendelijk én milieuvriendelijk kunt eten, én toch nog al je vitaminen e.d. kunt binnenkrijgen (zonder het slikken van vitaminetabletjes)? Dus bijvoorbeeld sojavrije vleesvervangers? Of bestaat zoiets niet? Wat is in het laatste geval dan de minste van de twee kwaden: gewoon dierlijke producten eten of plantaardige producten eten die uiteindelijk mede verantwoordelijk zijn voor ontbossing (en het daaruit vloeiende dierenleed)?
__________________
"If life is a dream, better you dread the waking." ~ Honeythorn Gump
|
18-03-2012, 22:30 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
19-03-2012, 11:08 | ||
Citaat:
Voor de geïnteresseerden, zie: http://jessevandervelde.com/de-gevar...enteerde-soja/ en Als vleesvervanger gebruik ik dingen zoals kikkererwten en bonen of een bepaalde graansoort, om dan vervolgens zelf iets vers te maken. Qua melk heb ik zelf al wel eens amandelmelk gemaakt, wat best makkelijk is alleen zijn amandelen best duur als je ze nog moet kopen. Wel verkopen bio-winkels en supermarkten rijstmelk en amandelmelk o.a. Zelf ben ik geen vegetariër, maar ik vermijd zuivel.
__________________
You are responsible for your own happiness.
|
04-04-2012, 20:40 | |
Dit topic leek me de beste plek om mijn vraag te stellen.
Ik wilde een toetje maken met weinig tot geen koemelk en bedacht me toen dat ik nog Kloppudding van dr Oetker had (ingrediënten: suiker, gemodificeerd zetmeel, stabilisatoren, kleurende levensmiddelen, emulgatoren, aroma, plantaardig vet en melkeiwit). Ik wilde dit met sojamelk maken ipv koemelk, maar op de site van dr Oetker staat dat dat niet kan. Waarom kan dat niet? |
05-04-2012, 12:57 | |
Hoi!
hier is een lijst van vegetarische restaurants Nederlands: Utrecht - Soy Amsterdam - Betawi Den Haag - Yeah Amersfoort - De Eetstee Nijmegen - Maharaja Den Haag - Baklust Arnhem - Eetatelier Dordrecht - De Kop van 't Land Rotterdam - De Oude Plek Utrecht - Acu de lijst ist van http://www.vegatopia.com, een heer goede site met heerlijke recepten. Groeten |
05-04-2012, 13:57 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
04-06-2012, 22:22 | |
Verwijderd
|
Ik ben op zoek naar wat vegetarische gerechten. Vaak vind ik dat moeilijk en ik vind veel van de recepten die op internet staan een beetje allemaal hetzelfde
Liever geen vleesvervangers (als in: sojaburgers enzo). Mijn vriend houdt niet van kazen (in gesmolten vorm) en wordt ziek van veel (slag)room in het eten. Noten zijn leuk, maar vind ik vaak te duur om op heel regelmatige basis te gebruiken. Niet omdat ik/mijn vriend vegetariër ben/is, maar omdat ik het niet nodig vind om elke dag vlees te eten. Iemand leuke, makkelijke en lekkkere ideeën? |
05-06-2012, 05:55 | |
In het kader van niet elke dag vlees eten, eet ik soms vis. En verder staat bij ons regelmatig op tafel: gekookte aardappels, spinazie a la crème en gekookt ei, pasta met spinazie, roomkaas en champignons, rijst met appel, kerriesaus en gezouten pinda's, frittata of curry van ei en broccoli met rijst.
|
05-06-2012, 18:29 | |
Afgelopen weekend at ik bij m'n vriendin vegetarische pasta carbonara het klinkt gek het recept maar ik vond het echt erg lekker. Als je vriend niet goed tegen monchou kan, kan ie misschien wel tegen sojaroom?
Ik eet ook vaak dingen met champignons, bijvoorbeeld risotto met champignons, prei, cherry tomaatjes, rozemarijn en ik doe er dan feta in maar dat kan je ook los op je bord er over doen of weglaten. Vis is ook een goede optie en in de diepvries valt de prijs mee. Je kan vegetarische nasi maken met quornstukjes (of gegrilde stukjes van de AH), een groentepakket, nasikruiden, zilvervliesrijst en cassavekroepoek.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
22-06-2012, 22:48 | ||
Citaat:
__________________
Veel lopen, langzaam water drinken.
|
24-06-2012, 15:15 | |
Oh, en ik bedacht tofu (moet je wel goed kruiden én je moet stevige kopen), en seitan (http://nl.wikipedia.org/wiki/Seitan, briljant spul). Beide heeft de biologische winkel meestal wel.
__________________
Veel lopen, langzaam water drinken.
|
18-07-2012, 17:49 | |
Ik denk dat dit wel in dit topic past . Ik at vandaag deze yoghurt, en die was echt heel, heel erg lekker:
Naturel heeft hij een veel minder zure/scherpe smaak als normale yoghurt, en met kleingesneden appel erdoor is hij echt superlekker <3. Ik ben fan. Hij is er ook in meerdere smaken (ik hou van de naturel, maar je hebt ook aarbei en vanille, geloof ik).
__________________
Wouldn't it be great if there was a war and nobody came?
|
18-07-2012, 18:43 | |
Je hebt ook aardbei, vanille, bosbes en perzik en die zijn ook allemaal lekker De nieuwe Yoghurt mild en creamy heb ik net voor het eerst gegeten en die is ook lekker alleen wel erg dun (en lijkt erg veel op de vanilleyoghurt uit zo'n beker). Ik haal altijd zo'n ding voor als m'n vriendin komt eten die een lactoseintolerantie heeft, ideaal en nog lekker ook
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
18-08-2012, 19:46 | |
Qua vegetarisch eten is inderdaad in natuurvoedingswinkels heel veel te vinden. Veel lekkere vleesvervangers (bij Ekoplaza hebben ze ook producten van de vegetarische slager, waarvan ik vooral de vegetarische kip erg lekker vind). Naast tofu is er ook seitan en tempeh te vinden. Erg lekker, maar inderdaad wel kruiden als je een naturel versie koopt. Uiteraard vind je in natuurvoedingswinkels als Ekoplaza, Estafette en Organic ook sojayoghurt, sojamelk, vegetarische kaas en erg lekker broodbeleg (kruidenpatés van Tartex en Landkrone en veel verschillende notenpasta's).
|
19-08-2012, 07:01 | ||
Citaat:
|
13-09-2012, 09:53 | |
Ik heb nog een tip voor mensen die iets willen maken van afbakpistoletjes. Men neme cheap-ass tomatenpuree (zo'n klein blikje), kaas, ananas (vers of uit blik), pistoletjes en kruiden.
Broodjes opensnijden en openklappen (dat 'ie niet helemaal doordemidden is, maar dat de helften nog aan elkaar vast zitten) en besmeren met tomatenpuree. Stukjes ananas erop. Plak kaas eroverheen (voorgesneden kaas is handig: zo'n plak bedekt over het algemeen precies de twee helften van het broodje). Kruiden eroverheen strooien (bijvoorbeeld pizzakruiden, maar als je die niet hebt is gewoon een beetje aromat en knoflookpoeder ook lekker). In de over en klaar is je eigen minipizza! Inclusief het bakken in 20 minuten klaar. Als je niet van ananas houdt, kun je natuurlijk ook stukjes paprika, ui, champignon of wat dan ook onder de kaas leggen. Of de plak kaas vervangen door geraspte kaas. Ook lekker voor niet-vega's!
__________________
Wouldn't it be great if there was a war and nobody came?
|
03-10-2012, 22:07 | |
Ik ben al heeel lang vegetariër maar wil eigenlijk ook wat minder zuivel & andere dierlijke producten eten. Daarom wilde ik vragen of jullie goede alternatieven hebben voor met name eieren, yoghurt en kwark.
Eieren gebruik ik altijd in muffins - weet iemand of je die door iets anders kunt vervangen? Een vriendinnetje opperde bananen maar als je daarmee muffins bakt beschimmelen ze vet snel en ik wil ze toch wel een week goed kunnen houden. Yoghurt & kwark eet ik echt in eindeloze hoeveelheden met muesli en fruit en noten en dat soort meuk, dus ik ben wel op zoek naar iets wat ook lekker is als je het los eet. Ik zag dat Miekje al de sojayoghurt van Alpro noemde, maar ik houd juist wel van dat sterk zure van yoghurt. Wie weet hebben jullie andere geniale ideeën. Oh, en een vervanger voor kaas in eten. Hoe krijg je risotto net zo romig als je er geen kaas doorheen smelt?
__________________
Veel lopen, langzaam water drinken.
|
07-10-2012, 19:17 | |
Ken je de site www.voedzo.nl? Daar staan veel alternatieve recepten voor oa kaassaus. Dat recept vind je hier (wel even een stukje naar beneden scrollen). Wellicht kan je zoiets gebruiken voor je risotto?
Ik vind de yoghurtdingen van Alpro erg lekker maar die zijn idd niet echt zurig en dat krijg je denk ik alleen maar door de bacteriën die yoghurt yoghurt maken zeg maar dus dat zal lastig zijn met sojaproducten. Overigens heb je ook Ricedream dat is rijstmelk (verkopen ze oa bij de Jumbo), schijnt ook lekker te zijn. MinusL heeft wel een soort Griekse yoghurt/kwark die wel zurig is maar dat is wel gewoon dierlijk maar lactosevrij dus ook niet echt wat je zoekt denk ik.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
24-02-2013, 08:40 | |
Ik ben al een tijdje zonder suiker aan het eten. Ik weet niet als jullie hier ervaring mee hebben maar het is een aanrader om dit te doen. Je voelt je veel beter en je gaat meer energie krijgen.
Wat ook geweldig is aan suiker loos eten is dat je ook nog eens erbij afvalt twee vliegen in 1 klap. Is een tip voor jullie valt te proberen Laatst gewijzigd op 07-03-2013 om 15:24. Reden: Reclame is niet toegestaan |
03-08-2013, 13:19 | |
Spaghetti Bolognese Veggiestyle
Ingrediënten Voor de saus: olijfolie 1 grote ui 1/2 doosje champignons 2 teentje knoflook 2 theelepels basilicum 1/2 theelepel tijm 1 theelepel oregano 175 gram vegetarisch gehakt 1 glas rode wijn 1 klein blik tomatenblokjes 1 klein blikje tomatenpuree peper zout En verder: 200 gram spaghetti 1 zakje geraspte kaas Snipper de ui en fruit de ui glazig in een ruime koekenpan. Snij de champignons in partjes en bak mee. Knijp de knoflook fijn en voeg samen met de kruiden en het vegetarische gehakt toe. Bak even mee en blus af met een glas rode wijn. Laat 10 minuten pruttelen zonder deksel. Kook ondertussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Voeg aan de saus de tomatenblokjes en -puree toe en laat nog een paar minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer met spaghetti en wat geraspte kaas. Misschien dat je hier iets aan hebt?
__________________
This is what i love, i cant stop love it.
|
21-11-2014, 09:29 | |
Dit:
http://veganchallenge.nl/pompoen-pindastoofpot/ is echt super lekker! Op die hele site staan wel lekkere en over het algemeen gemakkelijke gerechten |
27-05-2015, 08:50 | ||
Citaat:
Ik ben geen vegetariër, mijn oud-huisgenootje wel, vandaar mijn ervaring met vegetarische maaltijden.
__________________
"Ariel, listen to me. The human world is a mess. Life under the sea is better than anything they got up there."
|
28-05-2015, 08:52 | ||
Citaat:
Als jullie zo van dieren houden eet hun eten dan niet op!!! Eet ze liever op, dat is veel beter |
28-05-2015, 16:46 | |
Vegetariërs eten niet hun eten op, want vegetariërs eten voedsel dat voor menselijke consumptie wordt verbouwd.
Dit topic is overigens niet bedoeld om vegetariërs belachelijk te maken of te overtuigen vlees te gaan eten. Als het je zo hoog zit, maak je zelf maar een nieuw topic aan.
__________________
Wouldn't it be great if there was a war and nobody came?
|
05-06-2015, 16:08 | |
Alles leeft, en het eten van ander leven, is de natuur.
Maar dat betekend niet dat we miljoenen dieren een monsterlijk leven moeten geven, omdat wij hun lekker vinden. We moeten wel -MENSELIJK- blijven. Anders zijn we gewoon een ziekte, dat alles wat los en vast zit wil eten als het ons uitkomt. Wel wat verstand behouden!! Ik weet eens in de maand ongeveer vlees, dat is voldoende als je een gebalanceerd en gezonde levenstijl hebt kwa eten. |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|