Eiersalade:
- 6 gekookte eieren
- 1 uitje
- kerrie poeder
- peper/zout
- mayonaise
Bereidingswijze:
1. Snipper het uitje, zeer fijn.
2. Pel de gekookte eieren, snij ze met een eiersnijder eerst door de lengte, dan door de breete, zodat je blokjes krijgt, anders duw de eieren door een zeef/brede schuimspaan.
3. Meng de gesneden eieren met het uitje en de mayo.
4. Breng op smaak met kerrie/peper en zout.
Lekker voor sandwiches.
Weet ik hoe het heet:
Pak een ijzer ringetje, pak witbrood, steek het uit, zodat je steeds rondjes overhoud. Smeer er iets lekkers tussen, bijvoorbeeld een laag zalm, dan stukje brood dat uitgestoken is, beetje Creme Fraiche met bieslook en peper en zout, erop, daar uienringen op, weer een laag brood, klaar, ziet leuk uit en is lekker.
Milkshake's
Ook altijd lekker, of een fruit shake, fruit in een blender doen, wel schoon gemaakt (rotte/slechte delen eruit gesneden, geschild, etc)
Verschillende soorten fruit laten blenderen, zodat het zeer fijn is. Door een zeef in een glas, en klaar is kees. Eventueel suiker erbij toevoegen.
Anders: smaakstof (bijv: verse aardbeien) + melk + ijs = Aardbeien milkshake, als toetje