Advertentie | |
|
![]() |
|
Uit de eerste 10 links bij google (dus zo moeilijk is het niet
![]() Of het de taart is die jij zoekt moet je zelf maar bekijken (en ook of ze niet allemaal hetzelfde zijn. Ik heb ze niet doorgelezen. Bananentaart 1 Benodigdheden: goed rijpe bananen 4 eieren 4 el kristalsuiker 1 mespunt zout 30 gr bloem 2 pakjes vanillesuiker Bereiding: Pel de bananen, snijd ze overlangs en overdwars door. Klop de eieren los met de suiker, zout, de bloem en vanillesuiker. Verwarm de oven voor op 180 C. en sSchuif het rooster in het midden. Leg de bananen in het luchtige beslag. Beboter een vuurvaste schaal, zowel de bodem als de rand. Leg het beslag met de bananen hierin en plaats de schaal op het rooster. Na ca 1/2 uur is de bananentaart wel gaar. Bananentaart 2 Dit heb je nodig: 90 g tarwebloem, 90 g amandelschaafsel, 30 g ruwe rietsuiker, 125 g plantaardige margarine, 350 g tofu, 4 rijpe bananen, ¼ l sojamelk, 100 ml zonnebloemolie, sap van 1 citroen, ¼ liter appelsap, agar-vlokken. Zo maak je dit gerecht: Doe de bloem, amandelen en suiker in een kom en meng het geheel goed. Doe er de margarine bij en kneed tot er een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in een ingevette taartvorm met een doorsnede van ca. 20 centimeter. Strijk het deeg voorzichtig glad tot de bodem van de taartvorm gelijkmatig bedekt is. Zet de taartvorm 15 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven. Haal de taartvorm uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel de tofu in een blender of mengbeker, voeg de geschilde en in stukjes gesneden bananen toe en vervolgens de sojamelk, de zonnebloemolie en citroensap. Meng het geheel tot er een crêmige, gladde massa ontstaat. Doe de appelsap en de agar-vlokken in een klein steelpannetje en breng snel aan de kook. Zet op een lage vlam en laat onder voortdurend roeren ongeveer 5 minuten pruttelen. Haal van het vuur en voeg het toe aan het tofu-banaanmengsel. Roer goed. Schenk het mengsel over de taartbodem in de taartvorm en zet de taart in de koelkast tot ie stijf is (circa 2 uur). Bananentaart 3 BENODIGDHEDEN: LAGE TAART- OF PIE-VORM ( 24 centimeter) DEEGROLLER boter of olie om in te vetten 1 eetlepel bloem (voor het uitrollen) voor het deeg: 200 gram bloem mespunt zout 100 gram koude boter of margarine (uit een pakje ) 1 groot ei 1 volle eetlepel suiker ( zo veel als er op kan ) 3 eetlepels water voor de vulling: 5 - 6 bananen (samen circa 900 gram, met schil gewogen) 1/2 citroen of 3 eetlepels citroensap (zie Tip ![]() 1 volle eetlepel suiker 1 volle eetlepel bloem Eventueel: poedersuiker en ( of ) cacaopoeder om te garneren Deze bananentaart is zowel warm als koud lekker. Tip: Ook een leuk dessert na bijvoorbeeld maaltijdsoep. TIP: Overrijpe bananen - met zwarte vlekken op de schil - zijn goed te gebruiken voor deze taart. Let er wel op dat de bananen nog stevig aanvoelen, koop wat meer en snijd de donkere zachte plekken weg. BEREIDINGSTIJD: 50 minuten (voorverwarmen oven en oventijd inbegrepen) BEREIDEN: Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius ( = gasoven stand 7 ) Vet een lage taart- of pievorm in. Leg de deegroller klaar en schep - op de plek waar straks het deeg uitgerold wordt - een volle eetlepel bloem op het werkblad. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een schaal en maak er met behulp van een mes en een vork een kruimelig deeg van. Doe 3 eetlepels water bij het kruimelige deeg. Kneed het deeg met de handen verder tot een samenhangend, soepel deeg en vorm er een bal van (voeg - alleen als dit niet lukt - nog een klein beetje water toe). Zet de schaal van het deeg opzij -die wordt nog een keer gebruikt - en wentel de deegbal door de bloem op het werkblad. Verspreid de overgebleven bloem en rol het deeg met de deegroller op het werkblad uit tot een ronde lap deeg die groot genoeg is om de vorm te bekleden. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork gaten in de deegbodem ( circa 9 keer prikken verdeeld over de bodem). Zet de vorm 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Intussen: 2 bananen opzij leggen. De rest van de bananen pellen, in grove stukken snijden en in de - voor het deeg - gebruikte schaal doen. 2 eetlepels citroensap toevoegen en de stukken banaan met een vork fijn prakken. De suiker en bloem door de bananenpuree roeren en de schaal opzij zetten. De overgebleven bananen pellen en in plakjes snijden. De plakjes banaan met citroensap besprenkelen. Als de taartbodem 15 minuten heeft gebakken: De taartbodem uit de oven halen (ook als de vulling nog niet af is), de oven aan laten staan. De taartbodem vullen met bananenpuree en beleggen met plakjes banaan. De taart terug in de oven zetten, nog 15 minuten laten bakken en daarna uit de oven halen. Garneertip: Poedersuiker en ( of ) cacaopoeder in een theezeefje doen en over de taart strooien. Bananentaart 4 Ingredienten BANANENTAART vegetarisch, veganistisch en vedisch 4 plakjes bladerdeeg 6 bananen 2 eetlepels oerzoet of rietsuiker citroensap bruine basterdsuiker 25 gram boter / plantenmargarine voor veganisten Bereiding springvorm Laat het bladerdeeg ontdooien. Prak 3 bananen fijn en meng daar de helft van de suiker en wat citroensap door. Rol het bladerdeeg uit tot een lap die in de springvorm past en een opstaand randje geeft. Verdeel de geprakte bananen over de bodem. Snijd de andere 3 bananen in plakjes en leg die dakpansgewijs er op. Giet er wat druppels citroensap over en strooi de basterdsuiker er over. Verdeel de boter/ margarine in klontjes en leg die hier en daar op de bananen. Bak de taart in 30 min in de oven op 180 graden.
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
|
![]() |
|
![]() |
Bladerdeeg heb je niet veel in veganistische variant schijnt. Zit vaak E471 in als ik het goed heb onthouden.
HIer is mijn recept van bananenbrood als je het nodig hebt: http://www.veganisme.non-profit.nl/rvdw/rvdw9947.htm
__________________
www.petatv.com/tvpopup/videodirectuk.asp?video=cot_uk
|
Advertentie |
|
![]() |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|
![]() |
||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Eten & Drinken |
Het grote (zoete) baksels topic 2 Hawahaai | 299 | 14-08-2015 19:07 | |
Eten & Drinken |
Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier! murwari | 500 | 12-10-2008 14:51 | |
Eten & Drinken |
[recept] veganistische taart? skatefamke | 9 | 15-07-2003 11:12 |