Ik denk niet dat er mensen in Nederland zijn die zonder doktersvoorschrift alle zout in het eten weg gaan laten, zout kost ook niks.
Vlees kun je goedkoop per 10 stuks bij de aldi of lidl kopen (dat is wel stout vlees, maargoed), dan gooi je wat je over hebt in de diepvries (als je die hebt). Vis uit de diepvries (is ook stoute vis) is veel goedkoper dan verse. Als je vegetariër bent, eet dan vaak naturel tofu (waar je dan zelf veel kruiden op doet), ei of peulvruchten; dat is een stuk goedkoper dan vegaburgers.
Voor groenten kijk je bij de aanbiedingen en je let op het seizoen; over een maandje kost een prei of winterpeen nog maar 15 cent (bij super de boer dan... als je naar c1000 ofzo gaat is het vast nog goedkoper); 's zomers kosten bijvoorbeeld tomaten bijna niets.
Surinaamse rijst kost 75 cent voor een zak van twee kilo, dus maar 4 cent per portie; de goedkoopste macaroni kost 25 cent per zakje van 500 gram en dus maar 5 cent per portie (en hij bevat precies dezelfde ingrediënten als veel van de duurdere macaroni's).
Saus voor over de rijst maak je zelf met ketjap, water, een beetje bloem of maizena, en daar gooi je dan groenten en vlees in. Saus voor over de pasta maak je zelf met tomatenpuree, water, zout, oregano en suiker, waar je dan ook dingen in doet.
Kook steeds voor twee dagen, dan hoef je niet kleine porties te kopen die verhoudingsgewijs duurder zijn.
Eten uit blik is wel makkelijk maar het is duurder dan vers, omdat het allerlei bewerkingen heeft ondergaan