![]() |
Turks
Kmoet een werk maken over turkse voeding iemand goeie links of tips?
|
Misschien dat je tussen/in de werkstukken over Turkije ook wel informatie over eten kan vinden. En in algemene boeken over Turkije zal vast ook wel wat over voedsel te vinden zijn.
En verder gewoon via google zoeken op bv. "Turks eten" (met aanhalingstekens), dan kom je terecht bij sites als: http://www.beyazgul.info/heteten.html http://turks.kokkieblanda.nl/ http://www.hollandsepot.dordt.nl/turks/turks.htm http://www.sunsearch.info/alanya/dut...?article_id=20 http://groups.msn.com/turkijesite/turkseten.msnw Daar moet je toch iig een begin mee kunnen maken, denk ik? |
alvast bedankt en bij werkstukken had ik al gekeken maar niets gevonden speciaal over de voeding
|
Citaat:
|
owkay kzal nog es gaan zien
|
|
Turks eten is lekker. :D Baklava....
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Nou ik kan je toch wel aanraden om nooit Turks te eten. Wel Italiaans, daar zit zo'n verschil in he!!
http://www.1stekeuze.nl/d/italiaans_eten.html daar vind je vanalles. Bv Rumilli is lekker. Als je de risotto gemaakt hebt, kun je er verschillende bewerkingen mee doen om in smaak te varieren. Hieronder het recept voor Risotto met borlottibonen, panchetta en rozemarijn: Ingredienten (voor 6 personen): 1 basisrecept risotto met kippen of groentebouillon 60 gram panchetta (soort ham) of doorregen rookspek in dunne plakjes 2 eetlepels verse fijngehakte rozemarijn 250 gekookte borlottibonen (dat zijn die grote niervormige bonen, ook in blik verkrijgbaar). Ga te werk volgens het basisrecept voor risotto. Bak de panchetta of het doorregen spek uit totdat het krokent is en voeg het samen met de rozemarijn in fase 1 toe. Roer er in fase 3 de warme, gekookte borlottibonen door. Maar kijk wel uit met botten.. italianen laten nogal vaak botten in het eten omdat het oneetbaar is vaak en vaak aan d ehond wordt gegeven en das dan vaak goe dvoor hun tanden. Daarom hou ik zo van chinees. Dat kan zo verschillend zijn he! http://www.1stekeuze.nl/d/chinees_eten_geschied.html kijk ndaar maar eens. Maar pas wel op met japanners want die zijn gauw jaloers. goede reis! :D |
Oooh jaa man ik heb ram een goede tip!
Hier mijn persoonlijke recept: Turkse Taart. u hebt nodig: x Een turk x Uien x Knoflook x Bakpoeder x Eieren x Meel x Zout x Deeg x Kaas Men neme een turk. Men stoppe de turk in een bakvormding. Maar wel eerst bakvormding insmeren met knoflook en zout. Dan kiepe men de bakpoeder, meel, eieren over de turk in de ingesmeerde bakvorm heen. Vervolgens het deeg erover proppen. Als decoratie doene men de kaas over de bakvorm met de turk en de deeg heen. Dan gooie men de uien tegen het plafond. Taart 125 minuten in de oven op 200 graden Farenheit. Smullen maar! |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:45. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.