![]() |
snacks op feestje
volgende week geef ik een feestje. Aangezien onze frituurpan helaas is overleden, gaat de "bittergarnituur" (was toch altijd wel een hoogtepunt ;) ) niet door.
ik ben nu sowieso van plan mini-saucijenbroodjes te maken en dan in de oven te bakken etc. das wel lekker... maar op zo rond een uur of 1 's nachts wil ik het aanwezige volk nog wel wat voorschotelen, iets snackerigs (warm). ik meen me iets te herinneren in de vorm van hele kleine gevulde cupjes (ter grootte van een 2 euro munt dacht ik) die in de oven moesten. misschien iemand die daar wat vanaf weet? verder zijn allerlei creatieve (makkelijk voor te bereiden en dan oven/ magnetron) welkom............:) |
je kan ook gewoon olie in een grote pan doen en die op het gas zetten, dan heb je ook een frituur.
Verder kan je mini pizza's maken, saucijzenbroodjes idd. Pastijtjes is misschien ook een idee? Die dan vullen met allerlei verschillende dingen. |
zelfgemaakte broodjes bapao, ik heb het recept niet maar als je het wil kan ik het wel vragen aan iemand die het heeft
moet het iets warms zijn? als ik op een feestje paprikareepjes op tafel zet is dat altijd zó op... toastjes of stokbrood met kip-kerriesalade of kruidenboter of komkommersalade doet het vaak ook goed. |
Die cupjes, bedoel je mini pizza's?
Kan je ook makkelijk zelf doen, gewoon een deeg, korst deeg (bladerdeeg) of harde wener deeg, vulling, kaas erover en klaar is kees :D. Wat MT power zegt zou ik zowizo wel doen, aangezien je frituurvet normaal gesproken aardig naar de kloten is in je frituur naar aardig wat bittergarnituur. Tis wel gevaarlijker dan een frituur. |
Citaat:
Bloem Gist Water Boter Geloof ik. 2x laten rijzen, 1x lucht eruit slaan, gewoon ff googlen. Vullen met gehakt, daarna gaar stomen |
Mini pizza (ik dacht dat ze Piccolini's heten :confused: ) zijn volgens mijn familie ook lekker....van die eenhaps pizza'tjes (Y)
|
Citaat:
als je dat recept zou willen vragen, graag :) (ik doe je mijn @dres wel even pm-en.) en die picollini's... ga daar ook even naar kijken denk ik. dat van dat vet op een frituurpan zou opzich wel kunnen, daar er aardig wat volk komt en ik dus zelf niet helemaal kacheltje lam ga worden. Maar..... dr hoeft maar 1 iemand met zn zatte kop iets fout te doen dan en er is HEEL veel pijn met NOG meer gedoe... en dat wil ik sowieso niet. en de kans dat iemand in de over kruipt is relatief klein.. |
ervoor zorgen dat er niemand de keuken in loopt... daar moet je zoiezo voor zorgen als je dat met dat vet doet.
Als daar wat mee gebeurt is het link, maar als je gewoon oplet valt het wel mee. Vroeger hadden ze ook niet van die electrische frituurpannen, deden ze het ook altijd zo, opzich is het wel te doen. |
En natuurlijk oppassen dat het niet te warm wordt.
Te warm, gaat je frituur vet ook naar de klote of olie. Kan wel wat hebben, maar het rookpunt is toch rond de 200 graden. Dat wil je dus ook niet hebben. |
Citaat:
maar zijn er nog hypercreatieve easy-to-create ovendingen oid:D? |
Ovenfriet? :p
|
Aardappelkroketjes
|
Je kan natuurlijk ook de frituurpan lenen van de buurman ofzo... :p Verder kan je ook turkse pizza's/wraps klaar maken en dan in stukjes snijden, is bij mij meestal wel succes..kan je ook van te voren klaarmaken, is wel handig :) En stukjes groen-voedsel inclusief dip doen t ook altijd goed :) succes dr mee! (y)
|
Je hebt ook luxe ovensnack; zoiets hadden wij gekocht bij de ah (was wel met kerst) was wel lekker :)
Anders kan je ook nog broodjes knakworst maken (altijd een groot succes na het stappen) anders kan je ook gewoon ragout in cupjes scheppen ofzo. |
Citaat:
|
Citaat:
maar de picollini's worden het zeker wel denk ik :D tnx |
Citaat:
|
Je kunt in plakjes bladerdeeg vanalles doen, maar pas op dat mensen zich niet verbranden aan de hete inhoud... kheb me laatst verbrand aan een hamkaasbroodje :| (ja vraag me niet hoe ik dat deed)
Verder kun je bv 2 tortillas pakken, daar kaas en paprika etc tussen (dus 2 op elkaar leggen). Ff in de oven en in puntjes snijden en klaar. Ik vind fruitpunch/bowl altijd leuk om te maken/eten :cool: En van sneetjes stokbrood kun je ook minipizza's maken, met kaas, ananas en ham bv of gewoon alleen kaas, of met knoflook (weet niet of je daar zin in hebt :D ). Je kunt ze ook roosteren en dan tomaat/knoflook eroverheen raspen, krijg je zeg maar crostini (ja, zo noemen ze dat toch?) Kijk anders ook es in een tapas-boek of op een site :) |
van mora kan je fun mix halen en dat kan ook in de oven
|
Je kunt misschien ook wat toastjes met diverse salades (kipkerrie-, eier- en zalmsalade) voorzetten, ook best geschikt voor een feestje. :) Maar wel niet warm...
|
Of je haalt gewoon een nieuwe frituurpan? :o
|
Citaat:
dit leek me een mooie reden om 's wat anders te doen, dan het gebruikelijke. maar ik zal binnenkort 's een tapasboek scoren ergens. ik leefde in de illusie (?) dat tapas altijd erg vaak vis is? en das dan dus niks voor mij.. en wat ik niet lekker vind, krijgen mn gasten ook niet ;) |
piccolini's (y)
|
Citaat:
is echt niet alleen vis :) |
wil je stoer doen, haal dan sushi :cool:
|
Citaat:
vind jullie reacties wel goed :D (y) als er nog meer ideeen... blijft roepen :cool: |
Citaat:
En voor de rest, heel veel snacks kunnen in de oven... maar dat was je hier al verteld! ;) |
Wij hadden ooit bladerdeeg en daarin feta kaas gedaan en dan in de oven. En een andere (zelfbedachte) variatie: stukjes appel, met bruine suiker en rozijntjes. lijkt erg op appelflap. Bij ons was dat een groot succes! je kan ook zelf wat bedenken om erin te doen natuurlijk.
|
Citaat:
|
beter gewone grote pizzas in stukjes snijden dan die kleintjes.
Anders heb je teveel korst en te weinig lekker spul :) |
Een frituurpan is 2 tientjes, maargoed...
Je hebt tegenwoordig ook veel van die shit die je in de magnetron kan opwarmen (mini loempia's enzo) Ga andrs bij de toko langs en haal ene grote zak pasteitjes, zijn wel redelijk duur maar is echt goddelijk :o |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:23. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.