![]() |
Kruidcake/kruidkoek
Weet iemand of je voor een kruidcake/koek een gewoon cakerecept kunt aanhouden en daar dan koekkruiden doorheen kunt doen?
en moet ik dan het hele zakje koekkruiden gebruiken of maar een deel? Of heeft iemand misschien een goed recept voor kruidkoek liggen? |
Kruidkoek is een ander recept dacht ik, niet een gewoon cake-recept, kruidkoek heeft ook minder vet enzo als ik het goed heb. Even google-en? ;)
|
ja, al gedaan, maar daar krijg ik geen recepten met koekkruiden, die heb ik niet in huis. En de beste is met karnemelk, en dat lusten een aantal mensen hier ook al niet :)
maar ik weet nu iig dat ik geen gewone cake met koekkruiden moet maken (y) |
Hmm wij hebben een recept, maar dat is inderdaad met karnemelk, dus dat helpt ook niet :)
|
Ik zag in de supermartk zo'n pakket liggen, net zoals appeltaart of brownies, misschien is dat wat?
|
kruidkoek van ;t stoepje is (y)
beter kan je het volgens mij niet maken... |
Kruidcake
Ingrediënten: 150 gram boter 150 gram bruine basterdsuiker 2 gram zout 3 eieren 150 gram bloem 3 theelepels koekkruiden of 2 tl. kaneel, een halve tl gemalen kruidnagel en een halve tl. gemberpoeder Werkwijze: De boter met de suiker en het zout zacht en schuimig roeren. De eieren er één voor één door roeren. De gezeefde bloem en de kruiden in gedeelten door het deeg roeren. Het deeg onmiddellijk overdoen in een beboterd cakeblik. Het cakeblik op een rooster in een vrij warme oven (160 graden) plaatsen. De cake in ongeveer 60 tot 90 minuten laten rijzen en gaar en goudgeel laten worden. Het eerste half uur de oven niet openen. (De cake is gaar als een breinaald, die erin gestoken wordt er droog uitkomt.) De cake in de vorm gedurende 10 minuten laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder laten afkoelen |
Is dat hetzelfde als ontbijtkoek?
|
Nee.
|
Je kan ook een mix van atlanta gebruiken.. daar hoef je alleen water bij te doen!!! En het is nog eens niet vet! Je moet het in de oven bakken of in de magnetron (maar 8 min of zo :eek: twordt wel heel klef dan)
Mn oma maakt altijd een soort kruidkoek wat '' karnemelkse koek'' heet, met idd karnemelk (echt, je proeft het niet!) bruine suiker, zelfrijzend bakmeel en rozijnen.. heerlijk! :D |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.