Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 25-06-2005, 12:35
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Weet iemand of je voor een kruidcake/koek een gewoon cakerecept kunt aanhouden en daar dan koekkruiden doorheen kunt doen?
en moet ik dan het hele zakje koekkruiden gebruiken of maar een deel?
Of heeft iemand misschien een goed recept voor kruidkoek liggen?
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 25-06-2005, 12:56
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Kruidkoek is een ander recept dacht ik, niet een gewoon cake-recept, kruidkoek heeft ook minder vet enzo als ik het goed heb. Even google-en?
Met citaat reageren
Oud 25-06-2005, 14:10
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
ja, al gedaan, maar daar krijg ik geen recepten met koekkruiden, die heb ik niet in huis. En de beste is met karnemelk, en dat lusten een aantal mensen hier ook al niet

maar ik weet nu iig dat ik geen gewone cake met koekkruiden moet maken
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 25-06-2005, 15:54
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Hmm wij hebben een recept, maar dat is inderdaad met karnemelk, dus dat helpt ook niet
Met citaat reageren
Oud 25-06-2005, 16:04
Iduna
Avatar van Iduna
Iduna is offline
Ik zag in de supermartk zo'n pakket liggen, net zoals appeltaart of brownies, misschien is dat wat?
Met citaat reageren
Oud 26-06-2005, 10:14
Bell
Avatar van Bell
Bell is offline
kruidkoek van ;t stoepje is
beter kan je het volgens mij niet maken...
Met citaat reageren
Oud 26-06-2005, 11:32
koelieboelie
koelieboelie is offline
Kruidcake

Ingrediënten:


150 gram boter
150 gram bruine basterdsuiker
2 gram zout
3 eieren
150 gram bloem
3 theelepels koekkruiden of
2 tl. kaneel, een halve tl gemalen kruidnagel en een halve tl. gemberpoeder

Werkwijze:


De boter met de suiker en het zout zacht en schuimig roeren. De eieren er één voor één door roeren. De gezeefde bloem en de kruiden in gedeelten door het deeg roeren. Het deeg onmiddellijk overdoen in een beboterd cakeblik. Het cakeblik op een rooster in een vrij warme oven (160 graden) plaatsen. De cake in ongeveer 60 tot 90 minuten laten rijzen en gaar en goudgeel laten worden. Het eerste half uur de oven niet openen. (De cake is gaar als een breinaald, die erin gestoken wordt er droog uitkomt.) De cake in de vorm gedurende 10 minuten laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder laten afkoelen
Met citaat reageren
Oud 26-06-2005, 19:43
Popgamer1989
Avatar van Popgamer1989
Popgamer1989 is offline
Is dat hetzelfde als ontbijtkoek?
Met citaat reageren
Oud 26-06-2005, 19:44
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Nee.
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 09:01
Evaatje
Evaatje is offline
Je kan ook een mix van atlanta gebruiken.. daar hoef je alleen water bij te doen!!! En het is nog eens niet vet! Je moet het in de oven bakken of in de magnetron (maar 8 min of zo twordt wel heel klef dan)
Mn oma maakt altijd een soort kruidkoek wat '' karnemelkse koek'' heet, met idd karnemelk (echt, je proeft het niet!) bruine suiker, zelfrijzend bakmeel en rozijnen.. heerlijk!
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:40.