Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Koolvisfilet van de AH (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1231815)

El Kim 20-07-2005 18:24

Koolvisfilet van de AH
 
Nou, dit ligt bij mij dus al een poos in de vriezer. En ik zou het toch wel graag een keer willen opmaken:p Weet iemand nog lekkere recepten ermee?:)

Roos 21-07-2005 15:13

Oh daar kun je vanalles mee maken.

Je kunt het natuurlijk gewoon los serveren bij aardappel/rijst en groenten, maar dat is wel een beetje saai (wel lekker met wittewijnsaus erover).

Ik doe vaak dit:
De vis bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. (in een pan met 50cc water en boter en dan met de deksel erop laten stomen)

In een andere pan groenten roerbakken + saus, als dat klaar is, de stukken vis erdoor doen. Serveren met rijst of pasta.

Je kunt bijvoorbeeld oosterse groenten maken met zoetzure saus of met chilisaus (aanrader), maar ook italiaanse groenten met wat italiaanse kruiden en een tomatensausje ofzo.

Oh ja ik vind zo'n stuk vis ook lekker op de boterham met wat chilisaus (y)

Sarah 21-07-2005 15:32

zout&peper erop doen, bloem erop smeren, gewoon bakken
ondertussen rijst koken, geen droge, bijvoorbeeld pandanrijst of de witte van ah-biologisch
en dan een heel simpel sausje maken van 3 volle theelepels grove mosterd, ongeveer een halve dl sinaasappelsap en een halve dl creme fraiche... en dat dan even in laten koken, maar niet te lang, het moet vrij dik blijven. Als je niet goed tegen pittig eten kunt, kun je ook 2 theelepels mosterd gebruiken.
Rijst op het bord scheppen en een beetje bij elkaar drukken dat het er netjes uitziet, stuk vis erop, saus eroverheen gieten (y)

salade met lichtzure dressing erbij :) of sperzieboontjes.

kan met alle soorten witvis trouwens :P nouja met schelvis iets minder goed want dat valt uit elkaar bij het bakken en dan kun je er niet meer leuk mee stapelen.

Stevill 21-07-2005 22:16

olijfenolie citronesap dille beetje knoflook en uiteraard zout en peper, ff laten intrekken en vervolgens in een antiaanbakpan licht bakken. Stoomgroentes dr bij klaar.

Jolt 21-07-2005 22:21

Zout korst maken(Y)
Zout met water mengen maar het moet wel niet te vloeibaar zijn, dat over de hele vis smeren dat alles bedenkt is.

Dat in de oven laten garen, op 180ºC, als het goed is kan je hem na een half uur, uit de kost halen, c.q de korst kapot tikken en eruit halen :). Hij is dan niet te zout hoor :)

Zeekraal, lamsoor, chapignons erbij bakken, beetje peper erop.

2 eierdooiers, een scheutje wittewijn, peper en zout, dat op een vuurtje kloppen tot een beetje vast is, geen roerei maken!

Dat erover heen, en smullen maar :)

MTpower 21-07-2005 22:51

goedje maken van:
2 el. Saké
2 el. Ketjap Manis
1 tl. Geraspte Gember
snufje zout
beetje peper
1 tl. uienpoeder
1 tl. knoflookpoeder

Dit goed mengen, hier de vis mee insmeren en op de gril gooien.
(het spul wat je over hebt een beetje inkoken)

Serveren met (witte) rijst. Gooi over de rijst het ingekookte goedje heen (als een soort sausje).

Wat ook lekker is om hier nog bij te doen zijn lente-uitjes (gewoon bakken bij de vis).

Mariebel 23-07-2005 11:10

Nu nog iets voor de luie mensen onder ons:
Je neemt een koolvisfilet, die smeer je in met wereldkruiden van silvo (ik vind zelf mexicaans erg geslaagd), dat wikkel je in aluminiumfolie (zorg dat het goed dicht is) en dat gooi je in de oven. Tijd en temperatuur komt niet zo heel precies, ik doe meestal iets van 200 graden en dan ongeveer 15 minuten. Weinig werk, weinig afwas en toch lekker en gezond :D

Alex 24-07-2005 21:07

Citaat:

Mariebel schreef op 23-07-2005 @ 12:10 :
Nu nog iets voor de luie mensen onder ons:
Je neemt een koolvisfilet, die smeer je in met wereldkruiden van silvo (ik vind zelf mexicaans erg geslaagd), dat wikkel je in aluminiumfolie (zorg dat het goed dicht is) en dat gooi je in de oven. Tijd en temperatuur komt niet zo heel precies, ik doe meestal iets van 200 graden en dan ongeveer 15 minuten. Weinig werk, weinig afwas en toch lekker en gezond :D


Verwarm je de oven dan ook voor op 200 graden of gooi je het er zo in?

Roos 24-07-2005 21:17

voorverwarmen denk ik

MTpower 24-07-2005 21:44

Een oven moet je altijd voor verwarmen :)

Alex 24-07-2005 22:20

Citaat:

MTpower schreef op 24-07-2005 @ 22:44 :
Een oven moet je altijd voor verwarmen :)
Mwah ken ook genoeg gemakzuchtige mensen die het gewoon wat langer erin doen ;)

Boogie 25-07-2005 10:01

Beetje zout en peper erop en dan bakken. Dan is het ook al best een redelijk smakend low-budget visje.

Citaat:

Alex schreef op 24-07-2005 @ 23:20 :
Mwah ken ook genoeg gemakzuchtige mensen die het gewoon wat langer erin doen ;)
Of mensen het energieverspilling vinden, maar dat geheel ter zijde.

Jolt 25-07-2005 10:16

Zoveel verbruikt een oven nu ook weer niet als je hem niet laat voor verwarmen. Duurt alleen een tijdje, mooie is, dat wel je product langzaam gegaard word.

Sommige vlees en vis soorten hebben dan nodig bij een lage temperatuur.

koekiemonstertje 26-07-2005 12:44

Citaat:

Mariebel schreef op 23-07-2005 @ 12:10 :
Nu nog iets voor de luie mensen onder ons:
Je neemt een koolvisfilet, die smeer je in met wereldkruiden van silvo (ik vind zelf mexicaans erg geslaagd), dat wikkel je in aluminiumfolie (zorg dat het goed dicht is) en dat gooi je in de oven. Tijd en temperatuur komt niet zo heel precies, ik doe meestal iets van 200 graden en dan ongeveer 15 minuten. Weinig werk, weinig afwas en toch lekker en gezond :D

daar kun je ook nog en berg groente bij doen... die smoren dan lekker mee... italiaanse of thaise roerbakgroente! en dan lekker met gebakken aardappeltjes...

El Kim 05-08-2005 16:44

up.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.