Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 20-07-2005, 18:24
El Kim
Avatar van El Kim
El Kim is offline
Nou, dit ligt bij mij dus al een poos in de vriezer. En ik zou het toch wel graag een keer willen opmaken Weet iemand nog lekkere recepten ermee?
__________________
<3| Lid AFCC | Er wordt flink geKoend
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 21-07-2005, 15:13
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Oh daar kun je vanalles mee maken.

Je kunt het natuurlijk gewoon los serveren bij aardappel/rijst en groenten, maar dat is wel een beetje saai (wel lekker met wittewijnsaus erover).

Ik doe vaak dit:
De vis bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. (in een pan met 50cc water en boter en dan met de deksel erop laten stomen)

In een andere pan groenten roerbakken + saus, als dat klaar is, de stukken vis erdoor doen. Serveren met rijst of pasta.

Je kunt bijvoorbeeld oosterse groenten maken met zoetzure saus of met chilisaus (aanrader), maar ook italiaanse groenten met wat italiaanse kruiden en een tomatensausje ofzo.

Oh ja ik vind zo'n stuk vis ook lekker op de boterham met wat chilisaus
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 21-07-2005, 15:32
Verwijderd
zout&peper erop doen, bloem erop smeren, gewoon bakken
ondertussen rijst koken, geen droge, bijvoorbeeld pandanrijst of de witte van ah-biologisch
en dan een heel simpel sausje maken van 3 volle theelepels grove mosterd, ongeveer een halve dl sinaasappelsap en een halve dl creme fraiche... en dat dan even in laten koken, maar niet te lang, het moet vrij dik blijven. Als je niet goed tegen pittig eten kunt, kun je ook 2 theelepels mosterd gebruiken.
Rijst op het bord scheppen en een beetje bij elkaar drukken dat het er netjes uitziet, stuk vis erop, saus eroverheen gieten

salade met lichtzure dressing erbij of sperzieboontjes.

kan met alle soorten witvis trouwens nouja met schelvis iets minder goed want dat valt uit elkaar bij het bakken en dan kun je er niet meer leuk mee stapelen.
Met citaat reageren
Oud 21-07-2005, 22:16
Stevill
Avatar van Stevill
Stevill is offline
olijfenolie citronesap dille beetje knoflook en uiteraard zout en peper, ff laten intrekken en vervolgens in een antiaanbakpan licht bakken. Stoomgroentes dr bij klaar.
__________________
We went to a fight and a football game broke out.
Met citaat reageren
Oud 21-07-2005, 22:21
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Zout korst maken
Zout met water mengen maar het moet wel niet te vloeibaar zijn, dat over de hele vis smeren dat alles bedenkt is.

Dat in de oven laten garen, op 180ºC, als het goed is kan je hem na een half uur, uit de kost halen, c.q de korst kapot tikken en eruit halen . Hij is dan niet te zout hoor

Zeekraal, lamsoor, chapignons erbij bakken, beetje peper erop.

2 eierdooiers, een scheutje wittewijn, peper en zout, dat op een vuurtje kloppen tot een beetje vast is, geen roerei maken!

Dat erover heen, en smullen maar
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 21-07-2005, 22:51
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
goedje maken van:
2 el. Saké
2 el. Ketjap Manis
1 tl. Geraspte Gember
snufje zout
beetje peper
1 tl. uienpoeder
1 tl. knoflookpoeder

Dit goed mengen, hier de vis mee insmeren en op de gril gooien.
(het spul wat je over hebt een beetje inkoken)

Serveren met (witte) rijst. Gooi over de rijst het ingekookte goedje heen (als een soort sausje).

Wat ook lekker is om hier nog bij te doen zijn lente-uitjes (gewoon bakken bij de vis).
Met citaat reageren
Oud 23-07-2005, 11:10
Mariebel
Mariebel is offline
Nu nog iets voor de luie mensen onder ons:
Je neemt een koolvisfilet, die smeer je in met wereldkruiden van silvo (ik vind zelf mexicaans erg geslaagd), dat wikkel je in aluminiumfolie (zorg dat het goed dicht is) en dat gooi je in de oven. Tijd en temperatuur komt niet zo heel precies, ik doe meestal iets van 200 graden en dan ongeveer 15 minuten. Weinig werk, weinig afwas en toch lekker en gezond
Met citaat reageren
Oud 24-07-2005, 21:07
Verwijderd
Citaat:
Mariebel schreef op 23-07-2005 @ 12:10 :
Nu nog iets voor de luie mensen onder ons:
Je neemt een koolvisfilet, die smeer je in met wereldkruiden van silvo (ik vind zelf mexicaans erg geslaagd), dat wikkel je in aluminiumfolie (zorg dat het goed dicht is) en dat gooi je in de oven. Tijd en temperatuur komt niet zo heel precies, ik doe meestal iets van 200 graden en dan ongeveer 15 minuten. Weinig werk, weinig afwas en toch lekker en gezond

Verwarm je de oven dan ook voor op 200 graden of gooi je het er zo in?
Met citaat reageren
Oud 24-07-2005, 21:17
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
voorverwarmen denk ik
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 24-07-2005, 21:44
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Een oven moet je altijd voor verwarmen
Met citaat reageren
Oud 24-07-2005, 22:20
Verwijderd
Citaat:
MTpower schreef op 24-07-2005 @ 22:44 :
Een oven moet je altijd voor verwarmen
Mwah ken ook genoeg gemakzuchtige mensen die het gewoon wat langer erin doen
Met citaat reageren
Oud 25-07-2005, 10:01
Boogie
Avatar van Boogie
Boogie is offline
Beetje zout en peper erop en dan bakken. Dan is het ook al best een redelijk smakend low-budget visje.

Citaat:
Alex schreef op 24-07-2005 @ 23:20 :
Mwah ken ook genoeg gemakzuchtige mensen die het gewoon wat langer erin doen
Of mensen het energieverspilling vinden, maar dat geheel ter zijde.
__________________
Maar dat geheel ter zijde.
Met citaat reageren
Oud 25-07-2005, 10:16
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Zoveel verbruikt een oven nu ook weer niet als je hem niet laat voor verwarmen. Duurt alleen een tijdje, mooie is, dat wel je product langzaam gegaard word.

Sommige vlees en vis soorten hebben dan nodig bij een lage temperatuur.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 26-07-2005, 12:44
koekiemonstertje
Avatar van koekiemonstertje
koekiemonstertje is offline
Citaat:
Mariebel schreef op 23-07-2005 @ 12:10 :
Nu nog iets voor de luie mensen onder ons:
Je neemt een koolvisfilet, die smeer je in met wereldkruiden van silvo (ik vind zelf mexicaans erg geslaagd), dat wikkel je in aluminiumfolie (zorg dat het goed dicht is) en dat gooi je in de oven. Tijd en temperatuur komt niet zo heel precies, ik doe meestal iets van 200 graden en dan ongeveer 15 minuten. Weinig werk, weinig afwas en toch lekker en gezond
daar kun je ook nog en berg groente bij doen... die smoren dan lekker mee... italiaanse of thaise roerbakgroente! en dan lekker met gebakken aardappeltjes...
__________________
Dromendief
Met citaat reageren
Oud 05-08-2005, 16:44
El Kim
Avatar van El Kim
El Kim is offline
up.
__________________
<3| Lid AFCC | Er wordt flink geKoend
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Lichaam & Gezondheid Het Grote Voeding en Gezondheids-topic #48
Mara
500 30-04-2005 16:11
Lichaam & Gezondheid Het grote lijntopic #23!!!
Daantje_0705
479 13-08-2004 11:10


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:42.