![]() |
Griesmeelpudding van Mona
Heeft iemand een idee hoe je die 'na kan maken'? Als je nl gewoon een pak griesmeel koopt waar je pudding van kan maken, dan smaakt het heel anders. Weet iemand waardoor die bepaalde smaak aan de pudding van Mona gegeven wordt? Of proef ik gewoon de dingen die het lang houdbaar maken oid? ;) (Of komt het door dat bessensap waar het lang mee in een bakje zit ofzo?)
|
Citaat:
Ik denk inderdaad dat het de smaakstoffen etc zijn, vooral vanille. Mijn griesmeel puddingen zijn over het algemeen best smaakloos en net bakstenen ^.^ |
Echte vanille gebruiken. Doet Mona vast niet, maar dat maakt je eigen griesmeel wel lekker :D
|
Als ik het maak doe ik dat met een pakje en melk. Smaakt niet helemaal het zelfde maar ik doe dat dan ook nooit met zo'n sausje. Misschien dat dat echter wel veel aan de smaak doet. Hier misschien enkele recepten om eens uit te proberen:
http://www.twente.nl/recepten/ Citaat:
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
ik maak hem altijd als volgt 1 flesje rode bessensap 1 kaneelstokje 1 kruidnagel (en ook echt niet meer anders krijg je de saus niet zoet) paar citroenschillen ( is ook lekker door de pudding, wel eruit vissen voordat je de pudding in de vorm giet ;) ) zakje vanillesuiker heeeeeeeeeeeel veel gewone suiker (steeds beetje erbij en proeven of het al zoet genoeg is) en dit geheel op een zacht vuurtje een half uurtje laten pruttelen dan heb je echt een hele lekkere saus ik vind zowel gewone als mona griesmeel pudding erg lekker |
1 woord: vanillesuiker :o
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
(Het is toch ook griesmeel dupping? Die vanille zit er door voor de smaak, maar niet op te overheersen.) |
Leonoor, denk je niet dat het dan de suiker is die het zo'n lekkere smaak geeft, en dat als je dat eruit laat de smaak daarom verandert? :o
|
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
Daarbij smaakt zoetstof ook heel anders dan suiker, daar zou het best eens aan kunnen liggen :) |
Citaat:
Ik heb dus niet het idee dat die smaak van de suiker komt, maar eerder van smaakstoffen of één of andere andere chemische toevoeging. Of misschien van die bessensaus (maar ja, hoe maak je die dan). |
Kun je niet 12 hele kleine puddingen maken met allemaal veschillende ingredienten? Dan weet je van zelf wat het dichtst in de buurt komt.
Op internet heb ik een paar recepten gevonden waar vanille (dus niet vanillesuiker) of citroenschil in ging, misschien is dat een idee? Heeft de Mona niet zo'n fijn 0800 nummer waar je met vragen terecht kan, dat kun je ook nog proberen. |
Alsof Mona gaat vertellen waarom hun pudding naar een Mona-pudding smaakt :)
Vergeet het zout niet. Zit er ook nog in. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.