![]() |
Aardappels uit de oven
Ik heb nu een paar keer aardappels uit de oven gegeten. Dat vond ik heel erg lekker, terwijl ik normaal niet van aardappels hou. Nu ben ik dus op zoek naar iemand die me kan vertellen hoe je ze dan klaar maakt. Iemand hier die dat weet?
(op google krijg ik alleen maar 'gevulde aardappels' en 'gekruide aardappels' ed als zoekresultaat) De aardappels waren niet geschild en ze waren in kleine stukjes gesneden. En het gaat dus niet om gebakken aardappels. |
omschrijving: Heerlijke aardappels uit de oven
Aantal personen: Keuken: Engels Techniek: Bakken in oven Smaak: Hartig Soort gerecht: Bijgerecht Hoofdingredient: Aardappelen In combinatie met: N.v.t. Bereidingstijd: 30-60 minuten Ingredienten: nieuwe aardappels olijfoli zout Hulpmiddelen: ovenschaal, snijplank , mes Voorbereiding: maak de aardappels goed schoon en snij ze daar in grove stukken verwarmend oven alvast voor Bereidingswijze: doe ze vervolgens in een ovenschaal bestrooi ze met zout en een besprenkel ze klein beetje met olijfoli en laat ze op 200 grade 45 min bakeen ----- omschrijving: Gebakken aardappels uit de oven Aantal personen: 2 Keuken: Goedkoop,lekker,snel Techniek: Bakken in oven Smaak: Neutraal Soort gerecht: Bijgerecht Hoofdingredient: Aardappelen In combinatie met: Kruiden/Specerijen Bereidingstijd: 30-60 minuten Ingredienten: 4 aardappels, knoflook, olijolie, provencaanse kruiden en 1 teentje knoflook Hulpmiddelen: oven, schaal en kom om in te mengen Voorbereiding: Kook de aardappelen beetgaar. Snij deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 250 graden. Vet de ovenschaal in. Bereidingswijze: Doe 3 eetlepels olijolie in de kom, pers de knoflook hierboven uit doe er 1 eetlepel provenciaanse kruiden bij en meng dit geheel door elkaar. Schep dan de aardappels er door. Doe het geheel in de ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Laat gerecht in 20 minuten gaar worden. Op de aardappels kan je ook nog kaas strooien of plakjes tomaat erop leggen. Serveertips: Lekker met vis of iets vegatarisch. --- Aantal personen: 4 Keuken: Nederlands Techniek: Bakken in oven Smaak: Anders Soort gerecht: Bijgerecht Hoofdingredient: Aardappelen In combinatie met: Kruiden/Specerijen Bereidingstijd: 30-60 minuten Ingredienten: aardappelen aroma-zout pittige paprikapoeder milde paprikpoeder kerriepoeder gemalen peper herbes de provence knoflookpoeder 1 grote ui in ringen gesneden 2 tenen knoflook zonnebloemolie Hulpmiddelen: ovenschaal snijmesje knoflookpers Voorbereiding: Snij de aardappelen in de lengte in vieren, laat de schil eraan zitten, en was ze even goed schoon.Maak ze goed droog met een schone theedoek. Doe een flinke scheut olie in de ovenschaal en doe hier de aardappelen in. Doe alle kruiden en knoflook uit de pers naar smaak eroverheen ( ik doe altijd flink wat herbes de provence erbij) en meng met de handen de aardappels goed door elkaar zodat de kruiden en de olie overal zit. Bereidingswijze: Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 220 graden voor ongeveer 1 uur.Roer van tijd tot tijd de aardappelen even door zodat ze overal lekker knapperig bruin worden en doe er op het laatst de uiringen bij. --- Zoiets? |
ik was de aardappelen, snij ze in partjes en kook ze 5 minuten voor. dan gaan ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, peper, zoit en oregano. 25 minuten in de oven en t is klaar!
|
Ik meen me te herinneren dat ik ooit eens iets uit zo'n potje had (aardappel anders?). Weet niet of ze dat nog steeds verkopen, is al een tijdje geleden namelijk...
Iig, je moest de aardappels in plakjes snijden, in een ovenschaal leggen en dan de inhoud van dat potjes er overheen gieten. Daarna de oven in en klaar. Was echt super lekker (y) |
Bestaat nog wel.
|
Voor de mensen die geen oven hebben:
Ik lust ook geen gekookte aardappels, maar ik heb een poosje geleden een recept van m'n tante gekregen, héél simpel, maar nu eet ik weer aardappels: Aardappels wassen, in plakjes snijden en in een magnetronschaal doen en elk laagje met wat zout bestrooien. Deksel (of magnetronfolie) erop. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron (de duur is zelf uit te proberen) en nadien een klontje boter erop. Snel en lekker. :) |
Citaat:
@MTpower: dat is absoluut niet wat ik bedoel (bah, wat vind ik dat vies :D). Maar wel bedankt voor het antwoorden. @poetic_tragedy: hoe gaat dat met die olijfolie? Moet je ze dan helemaal insmeren of leg je olijfolie op de overplaat of...? |
een gratin dauphinois?
dat is aardappelen met look en room geloof ik en kaas ... |
Citaat:
|
Wij doen meestal de aardappels in schijfjes/blokjes snijden dan olijf olie erbij, zeezout, paprika poeder en provinciale kruiden of zoiets dat door elkaar en dan de oven in.
Of chilisaus erover smeren :o |
Citaat:
|
Citaat:
- Eerst de oven 10 minuten voorverwarmen op 200 graden C. - Aardappeltjes goed uitspreiden op bakblik (bekleden met bakpapier) - Bakken op 160 graden C geduren 3 kwartier. - Laatste kwartier ook bovenhitte aanzetten om ze bovenop bruin te krijgen. |
Aardappels in stukjes snijden, (eerst wassen natuurlijk), mengen met wat olie, zout, peper en cajun kruiden. Dan bij 180 graden ong. 35 minuten in de oven (je kunt ze gewoon op een bakplaat leggen, niet in een ovenschaal) en klaar zijn ze! (en erg lekker!)
|
Aardappels in stukjes / schijfjes snijden en dan met rozemarijn en olijfolie in de oven doen, dat is lekker (y) Ik weet alleen echt niet hoe lang enzo maar ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als in het recept van wizkid.
|
dit is toch wel erg :)
Gewoon aardappelen in zijn schil laten, wel kleine zoeken, liefste roseval aardappelen, in een braad slee, olijf olie erop, flink wat zee zout, aardig wat peper, thijm, rozemarijn aluminium folie erover heen, en garen op 180ºc ze hebben toch een dik half uur a uur nodig, ligt aan de dikte van de aardappels. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.