Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Aardappels uit de oven (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1292213)

Balance 27-10-2005 16:00

Aardappels uit de oven
 
Ik heb nu een paar keer aardappels uit de oven gegeten. Dat vond ik heel erg lekker, terwijl ik normaal niet van aardappels hou. Nu ben ik dus op zoek naar iemand die me kan vertellen hoe je ze dan klaar maakt. Iemand hier die dat weet?
(op google krijg ik alleen maar 'gevulde aardappels' en 'gekruide aardappels' ed als zoekresultaat)

De aardappels waren niet geschild en ze waren in kleine stukjes gesneden. En het gaat dus niet om gebakken aardappels.

Pinksterhaas 27-10-2005 16:13

omschrijving: Heerlijke aardappels uit de oven

Aantal personen:

Keuken: Engels

Techniek: Bakken in oven

Smaak: Hartig

Soort gerecht: Bijgerecht

Hoofdingredient: Aardappelen

In combinatie met: N.v.t.

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingredienten: nieuwe aardappels olijfoli zout

Hulpmiddelen: ovenschaal, snijplank , mes

Voorbereiding: maak de aardappels goed schoon en snij ze daar in grove stukken verwarmend oven alvast voor

Bereidingswijze: doe ze vervolgens in een ovenschaal bestrooi ze met zout en een besprenkel ze klein beetje met olijfoli en laat ze op 200 grade 45 min bakeen

-----

omschrijving: Gebakken aardappels uit de oven

Aantal personen: 2

Keuken: Goedkoop,lekker,snel

Techniek: Bakken in oven

Smaak: Neutraal

Soort gerecht: Bijgerecht

Hoofdingredient: Aardappelen

In combinatie met: Kruiden/Specerijen

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingredienten: 4 aardappels, knoflook, olijolie, provencaanse
kruiden en 1 teentje knoflook

Hulpmiddelen: oven, schaal en kom om in te mengen

Voorbereiding: Kook de aardappelen beetgaar. Snij deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 250 graden. Vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze: Doe 3 eetlepels olijolie in de kom, pers de knoflook hierboven uit doe er 1 eetlepel provenciaanse kruiden bij en meng dit geheel door elkaar. Schep dan de aardappels er door. Doe het geheel in de ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Laat gerecht in 20 minuten gaar worden. Op de aardappels kan je ook nog kaas strooien of plakjes tomaat erop leggen.

Serveertips: Lekker met vis of iets vegatarisch.

---

Aantal personen: 4

Keuken: Nederlands

Techniek: Bakken in oven

Smaak: Anders

Soort gerecht: Bijgerecht

Hoofdingredient: Aardappelen

In combinatie met: Kruiden/Specerijen

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingredienten: aardappelen
aroma-zout
pittige paprikapoeder
milde paprikpoeder
kerriepoeder
gemalen peper
herbes de provence
knoflookpoeder
1 grote ui in ringen gesneden
2 tenen knoflook
zonnebloemolie

Hulpmiddelen: ovenschaal
snijmesje
knoflookpers

Voorbereiding: Snij de aardappelen in de lengte in vieren, laat de schil eraan zitten, en was ze even goed schoon.Maak ze goed droog met een schone theedoek.
Doe een flinke scheut olie in de ovenschaal en doe hier de aardappelen in.
Doe alle kruiden en knoflook uit de pers naar smaak eroverheen ( ik doe altijd flink wat herbes de provence erbij) en meng met de handen de aardappels goed door elkaar zodat de kruiden en de olie overal zit.

Bereidingswijze: Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 220 graden voor ongeveer 1 uur.Roer van tijd tot tijd de aardappelen even door zodat ze overal lekker knapperig bruin worden en doe er op het laatst de uiringen bij.

---

Zoiets?

poetic_tragedy 27-10-2005 16:36

ik was de aardappelen, snij ze in partjes en kook ze 5 minuten voor. dan gaan ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, peper, zoit en oregano. 25 minuten in de oven en t is klaar!

MTpower 27-10-2005 16:52

Ik meen me te herinneren dat ik ooit eens iets uit zo'n potje had (aardappel anders?). Weet niet of ze dat nog steeds verkopen, is al een tijdje geleden namelijk...
Iig, je moest de aardappels in plakjes snijden, in een ovenschaal leggen en dan de inhoud van dat potjes er overheen gieten. Daarna de oven in en klaar.
Was echt super lekker (y)

Pinksterhaas 27-10-2005 16:55

Bestaat nog wel.

Missy1234567890 27-10-2005 18:31

Voor de mensen die geen oven hebben:

Ik lust ook geen gekookte aardappels, maar ik heb een poosje geleden een recept van m'n tante gekregen, héél simpel, maar nu eet ik weer aardappels:

Aardappels wassen, in plakjes snijden en in een magnetronschaal doen en elk laagje met wat zout bestrooien. Deksel (of magnetronfolie) erop.
6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron (de duur is zelf uit te proberen) en nadien een klontje boter erop.

Snel en lekker. :)

Balance 27-10-2005 18:53

Citaat:

Pinksterhaas schreef op 27-10-2005 @ 17:13 :
Zoiets?
Ja, dankjewel. Die eerste is wel bruikbaar (y) (die andere zijn een beetje te veel poespas met knoflook en al die kruiden enzo)

@MTpower: dat is absoluut niet wat ik bedoel (bah, wat vind ik dat vies :D). Maar wel bedankt voor het antwoorden.

@poetic_tragedy: hoe gaat dat met die olijfolie? Moet je ze dan helemaal insmeren of leg je olijfolie op de overplaat of...?

Kali 27-10-2005 19:54

een gratin dauphinois?
dat is aardappelen met look en room geloof ik en kaas ...

Balance 27-10-2005 20:08

Citaat:

Kali schreef op 27-10-2005 @ 20:54 :
een gratin dauphinois?
dat is aardappelen met look en room geloof ik en kaas ...

Nee, ik wil het juist helemaal kaal: gewoon aardappelen, niet meer en niets minder. Alleen dan niet enkel gekookt, want dat vind ik niet lekker.

wizkid 27-10-2005 20:16

Wij doen meestal de aardappels in schijfjes/blokjes snijden dan olijf olie erbij, zeezout, paprika poeder en provinciale kruiden of zoiets dat door elkaar en dan de oven in.
Of chilisaus erover smeren :o

Balance 27-10-2005 21:21

Citaat:

wizkid schreef op 27-10-2005 @ 21:16 :
Wij doen meestal de aardappels in schijfjes/blokjes snijden dan olijf olie erbij, zeezout, paprika poeder en provinciale kruiden of zoiets dat door elkaar en dan de oven in.
Of chilisaus erover smeren :o

maar hoe lang dan? En kook je ze ook vooraf?

wizkid 28-10-2005 07:59

Citaat:

Balance schreef op 27-10-2005 @ 22:21 :
maar hoe lang dan? En kook je ze ook vooraf?
Nee we koken ze niet van te voren.
- Eerst de oven 10 minuten voorverwarmen op 200 graden C.
- Aardappeltjes goed uitspreiden op bakblik (bekleden met bakpapier)
- Bakken op 160 graden C geduren 3 kwartier.
- Laatste kwartier ook bovenhitte aanzetten om ze bovenop bruin te krijgen.

zoemzoem 28-10-2005 21:35

Aardappels in stukjes snijden, (eerst wassen natuurlijk), mengen met wat olie, zout, peper en cajun kruiden. Dan bij 180 graden ong. 35 minuten in de oven (je kunt ze gewoon op een bakplaat leggen, niet in een ovenschaal) en klaar zijn ze! (en erg lekker!)

Daantje_0705 01-11-2005 14:39

Aardappels in stukjes / schijfjes snijden en dan met rozemarijn en olijfolie in de oven doen, dat is lekker (y) Ik weet alleen echt niet hoe lang enzo maar ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als in het recept van wizkid.

Jolt 01-11-2005 15:23

dit is toch wel erg :)

Gewoon aardappelen in zijn schil laten, wel kleine zoeken, liefste roseval aardappelen, in een braad slee, olijf olie erop, flink wat zee zout, aardig wat peper, thijm, rozemarijn aluminium folie erover heen, en garen op 180ºc ze hebben toch een dik half uur a uur nodig, ligt aan de dikte van de aardappels.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.