Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 27-10-2005, 16:00
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Ik heb nu een paar keer aardappels uit de oven gegeten. Dat vond ik heel erg lekker, terwijl ik normaal niet van aardappels hou. Nu ben ik dus op zoek naar iemand die me kan vertellen hoe je ze dan klaar maakt. Iemand hier die dat weet?
(op google krijg ik alleen maar 'gevulde aardappels' en 'gekruide aardappels' ed als zoekresultaat)

De aardappels waren niet geschild en ze waren in kleine stukjes gesneden. En het gaat dus niet om gebakken aardappels.
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 27-10-2005, 16:13
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
omschrijving: Heerlijke aardappels uit de oven

Aantal personen:

Keuken: Engels

Techniek: Bakken in oven

Smaak: Hartig

Soort gerecht: Bijgerecht

Hoofdingredient: Aardappelen

In combinatie met: N.v.t.

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingredienten: nieuwe aardappels olijfoli zout

Hulpmiddelen: ovenschaal, snijplank , mes

Voorbereiding: maak de aardappels goed schoon en snij ze daar in grove stukken verwarmend oven alvast voor

Bereidingswijze: doe ze vervolgens in een ovenschaal bestrooi ze met zout en een besprenkel ze klein beetje met olijfoli en laat ze op 200 grade 45 min bakeen

-----

omschrijving: Gebakken aardappels uit de oven

Aantal personen: 2

Keuken: Goedkoop,lekker,snel

Techniek: Bakken in oven

Smaak: Neutraal

Soort gerecht: Bijgerecht

Hoofdingredient: Aardappelen

In combinatie met: Kruiden/Specerijen

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingredienten: 4 aardappels, knoflook, olijolie, provencaanse
kruiden en 1 teentje knoflook

Hulpmiddelen: oven, schaal en kom om in te mengen

Voorbereiding: Kook de aardappelen beetgaar. Snij deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 250 graden. Vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze: Doe 3 eetlepels olijolie in de kom, pers de knoflook hierboven uit doe er 1 eetlepel provenciaanse kruiden bij en meng dit geheel door elkaar. Schep dan de aardappels er door. Doe het geheel in de ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Laat gerecht in 20 minuten gaar worden. Op de aardappels kan je ook nog kaas strooien of plakjes tomaat erop leggen.

Serveertips: Lekker met vis of iets vegatarisch.

---

Aantal personen: 4

Keuken: Nederlands

Techniek: Bakken in oven

Smaak: Anders

Soort gerecht: Bijgerecht

Hoofdingredient: Aardappelen

In combinatie met: Kruiden/Specerijen

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingredienten: aardappelen
aroma-zout
pittige paprikapoeder
milde paprikpoeder
kerriepoeder
gemalen peper
herbes de provence
knoflookpoeder
1 grote ui in ringen gesneden
2 tenen knoflook
zonnebloemolie

Hulpmiddelen: ovenschaal
snijmesje
knoflookpers

Voorbereiding: Snij de aardappelen in de lengte in vieren, laat de schil eraan zitten, en was ze even goed schoon.Maak ze goed droog met een schone theedoek.
Doe een flinke scheut olie in de ovenschaal en doe hier de aardappelen in.
Doe alle kruiden en knoflook uit de pers naar smaak eroverheen ( ik doe altijd flink wat herbes de provence erbij) en meng met de handen de aardappels goed door elkaar zodat de kruiden en de olie overal zit.

Bereidingswijze: Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 220 graden voor ongeveer 1 uur.Roer van tijd tot tijd de aardappelen even door zodat ze overal lekker knapperig bruin worden en doe er op het laatst de uiringen bij.

---

Zoiets?
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 16:36
poetic_tragedy
Avatar van poetic_tragedy
poetic_tragedy is offline
ik was de aardappelen, snij ze in partjes en kook ze 5 minuten voor. dan gaan ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, peper, zoit en oregano. 25 minuten in de oven en t is klaar!
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 16:52
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Ik meen me te herinneren dat ik ooit eens iets uit zo'n potje had (aardappel anders?). Weet niet of ze dat nog steeds verkopen, is al een tijdje geleden namelijk...
Iig, je moest de aardappels in plakjes snijden, in een ovenschaal leggen en dan de inhoud van dat potjes er overheen gieten. Daarna de oven in en klaar.
Was echt super lekker
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 16:55
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
Bestaat nog wel.
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 18:31
Missy1234567890
Avatar van Missy1234567890
Missy1234567890 is offline
Voor de mensen die geen oven hebben:

Ik lust ook geen gekookte aardappels, maar ik heb een poosje geleden een recept van m'n tante gekregen, héél simpel, maar nu eet ik weer aardappels:

Aardappels wassen, in plakjes snijden en in een magnetronschaal doen en elk laagje met wat zout bestrooien. Deksel (of magnetronfolie) erop.
6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron (de duur is zelf uit te proberen) en nadien een klontje boter erop.

Snel en lekker.
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 18:53
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Citaat:
Pinksterhaas schreef op 27-10-2005 @ 17:13 :
Zoiets?
Ja, dankjewel. Die eerste is wel bruikbaar (die andere zijn een beetje te veel poespas met knoflook en al die kruiden enzo)

@MTpower: dat is absoluut niet wat ik bedoel (bah, wat vind ik dat vies ). Maar wel bedankt voor het antwoorden.

@poetic_tragedy: hoe gaat dat met die olijfolie? Moet je ze dan helemaal insmeren of leg je olijfolie op de overplaat of...?
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 19:54
Kali
Avatar van Kali
Kali is offline
een gratin dauphinois?
dat is aardappelen met look en room geloof ik en kaas ...
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 20:08
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Citaat:
Kali schreef op 27-10-2005 @ 20:54 :
een gratin dauphinois?
dat is aardappelen met look en room geloof ik en kaas ...
Nee, ik wil het juist helemaal kaal: gewoon aardappelen, niet meer en niets minder. Alleen dan niet enkel gekookt, want dat vind ik niet lekker.
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 20:16
wizkid
Avatar van wizkid
wizkid is offline
Wij doen meestal de aardappels in schijfjes/blokjes snijden dan olijf olie erbij, zeezout, paprika poeder en provinciale kruiden of zoiets dat door elkaar en dan de oven in.
Of chilisaus erover smeren
Met citaat reageren
Oud 27-10-2005, 21:21
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Citaat:
wizkid schreef op 27-10-2005 @ 21:16 :
Wij doen meestal de aardappels in schijfjes/blokjes snijden dan olijf olie erbij, zeezout, paprika poeder en provinciale kruiden of zoiets dat door elkaar en dan de oven in.
Of chilisaus erover smeren
maar hoe lang dan? En kook je ze ook vooraf?
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Oud 28-10-2005, 07:59
wizkid
Avatar van wizkid
wizkid is offline
Citaat:
Balance schreef op 27-10-2005 @ 22:21 :
maar hoe lang dan? En kook je ze ook vooraf?
Nee we koken ze niet van te voren.
- Eerst de oven 10 minuten voorverwarmen op 200 graden C.
- Aardappeltjes goed uitspreiden op bakblik (bekleden met bakpapier)
- Bakken op 160 graden C geduren 3 kwartier.
- Laatste kwartier ook bovenhitte aanzetten om ze bovenop bruin te krijgen.
Met citaat reageren
Oud 28-10-2005, 21:35
zoemzoem
Avatar van zoemzoem
zoemzoem is offline
Aardappels in stukjes snijden, (eerst wassen natuurlijk), mengen met wat olie, zout, peper en cajun kruiden. Dan bij 180 graden ong. 35 minuten in de oven (je kunt ze gewoon op een bakplaat leggen, niet in een ovenschaal) en klaar zijn ze! (en erg lekker!)
Met citaat reageren
Oud 01-11-2005, 14:39
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Aardappels in stukjes / schijfjes snijden en dan met rozemarijn en olijfolie in de oven doen, dat is lekker Ik weet alleen echt niet hoe lang enzo maar ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als in het recept van wizkid.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 01-11-2005, 15:23
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
dit is toch wel erg

Gewoon aardappelen in zijn schil laten, wel kleine zoeken, liefste roseval aardappelen, in een braad slee, olijf olie erop, flink wat zee zout, aardig wat peper, thijm, rozemarijn aluminium folie erover heen, en garen op 180ºc ze hebben toch een dik half uur a uur nodig, ligt aan de dikte van de aardappels.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Onzin Wanneer at jij voor het laatst frietjes?
flyaway
132 20-01-2020 11:34
Onzin Wat eten we vandaag?
Loezzel
500 22-02-2017 15:15
Eten & Drinken Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier! deel 2
Calyx
371 10-08-2015 21:32
Eten & Drinken Vast weekschama?
Verwijderd
57 12-02-2007 20:18


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:53.