Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   manieren biefstuk bakken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1310032)

pietje x 27-11-2005 19:50

manieren biefstuk bakken
 
biefstukken kun je op verschillende niveau's braden.
b.v. doorbakken, half doorbakken enz enz

maar weet iemand hoe die thermen daarvoor heten, de kokstermen, ik kan het namelijk nergens vinden

MTpower 27-11-2005 20:25

well done, medium en rare?

woezel 27-11-2005 21:59

maar dan in het frans

Kali 27-11-2005 22:00

saignant = rare denkek

bamiPoep 27-11-2005 22:19

in graden toch. zo van; 8 graden is geloof ik medium?
of ik lul poep dat kan natuurlijk ook nog

Pinksterhaas 27-11-2005 22:34

blue = uhm, echt alleen maar even dichtschroeien geloof ik.
saignant = rare
a point = medium
bien cuit = well done

Jolt 27-11-2005 23:23

Citaat:

bamiPoep schreef op 27-11-2005 @ 23:19 :
in graden toch. zo van; 8 graden is geloof ik medium?
of ik lul poep dat kan natuurlijk ook nog

8 graden gek, dat is koud, eerder 40.

De beste biefstuk lekt geen bloed, is , mooi egaal rood van binnen, overal even gaar en natuurlijk een mooie knapperige korst

sowieso garen op lage temerpatuur 150 a 100 graden

pietje x 28-11-2005 19:33

Citaat:

Pinksterhaas schreef op 27-11-2005 @ 23:34 :
blue = uhm, echt alleen maar even dichtschroeien geloof ik.
saignant = rare
a point = medium
bien cuit = well done

jaaa die bedoelde ik, heeej bedankt voor deze verlichting

Big Brother 28-11-2005 22:16

en rose natuurlijk nog

ik houd zo van bleu :)

Jolt 28-11-2005 22:20

weet je waar rosé dan tussen moet?

En als je een biefstuk gaat bakken, moet je wel zorgen dat je pan dicht of tegen het rookpunt aan zit, zonder olie of dergelijken, dan olie erin (geen olijf) goed dichtschroeien, aan alle kanten, dan boter erin en met een lepel over de biefstuk heen doen, daarna op garen en dan laten rusten.

G-Lo 29-11-2005 00:01

'op garen'

Op wat voor temperatuur doe je dat? Of gewoon in de oven?
Verlicht me!

Jolt 29-11-2005 06:26

ligt eraan hoeveel tijd je hebt, op 150ºC of 100ºC, in de oven :).

Als je ongeveer een biefstuk van 120 gram hebt, je bakt het goed aan, aan alle kanten, daarna garen in een oven op 150ºC is ie ongeveer in 3 minuten goed, dan laten rusten en daarna warm maken en klaar is kees. AF en toe arroseren, dus weer met vocht besprekelen (boter of braadvocht) zorgt ervoor dat hij niet uitdroogt.

Maar dat kan dus per biefstuk dik verschillen, ivm de structuur van het vlees(is het wel van de ossenhaas, of is het van de bil of is het ergens anders van), is de oven wel goed, wat voor oven.

G-Lo 29-11-2005 09:16

Tís dat ik nog een uur of 8 moet wachten voor ik aan m'n avondeten begin. Damn ik heb zin in een biefstukje :D

Pinksterhaas 29-11-2005 09:47

Citaat:

Jolt schreef op 28-11-2005 @ 23:20 :
dan olie erin (geen olijf)
Waarom niet, en wat dan wel?

G-Lo 29-11-2005 09:59

Olijfolie heeft een behoorlijk sterke smaak, dat hoef ik niet in m'n biefstuk terug te proeven. Maar wie weet is d'r nog wel een betere reden.

MTpower 29-11-2005 13:13

Ik bak vlees nooit in olijfolie, dat verneukt de smaak gewoon :)

Gimme more beer 29-11-2005 13:35

Citaat:

Pinksterhaas schreef op 29-11-2005 @ 10:47 :
Waarom niet, en wat dan wel?
Olijfolie is niet lekker om in te bakken, het kan namelijk niet zo goed tegen verhitten. Wel is het gezonder :)

G-Lo 29-11-2005 14:31

Citaat:

Gimme more beer schreef op 29-11-2005 @ 14:35 :
Olijfolie is niet lekker om in te bakken, het kan namelijk niet zo goed tegen verhitten. Wel is het gezonder :)
Dat gezonde aan olijfolie wordt stérk overschat.

Big Brother 29-11-2005 15:40

Citaat:

Gimme more beer schreef op 29-11-2005 @ 14:35 :
Olijfolie is niet lekker om in te bakken, het kan namelijk niet zo goed tegen verhitten. Wel is het gezonder :)
je moet gewoon geen extra olijfolie nemen, omdat dat door vaste bestandsdelen gaat aanbranden. gewone, milde olijfolie is prima om je biefstukje in te bakken en dat proef je ook al minder erg aan het vlees.

het nadeel is dat olijfolie juist te heet wordt en je buitenkant dan veel sneller gaat dan de binnenkant, dus een combinatie van olie en boter of alleen boter is dan beter.

Jolt 29-11-2005 17:43

Olijf olie geeft een aparte smaak, dat is niet lekker, gewoon zonnebloem olie of arachiden, waarbij de laatste de lekkerste is, dan later boter toevoegen en arroseren :).

Olijf olie is iets voor vis :)

MTpower 29-11-2005 18:54

Citaat:

Jolt schreef op 29-11-2005 @ 18:43 :
Olijf olie is iets voor vis :)
Ik bak er idd altijd vis in :o

Pinksterhaas 29-11-2005 19:07

oke dat wist ik niet, bedankt. (y)

Big Brother 29-11-2005 23:08

Citaat:

Jolt schreef op 29-11-2005 @ 18:43 :
Olijf olie geeft een aparte smaak, dat is niet lekker, gewoon zonnebloem olie of arachiden, waarbij de laatste de lekkerste is, dan later boter toevoegen en arroseren :).

Olijf olie is iets voor vis :)

kwestie van smaak, ik maak mijn biefstuk altijd met olijf olie en heel veel knoflook, verder geen peper, zout of andere onzin :)

Jolt 30-11-2005 08:54

gatver dan is hij juist zo smakeloos, je weet dat zout juist de smaak naar boven helpt?Knoflook inplaats van peper dat kan ik nog wel begrijpen, maar geen zout....

damm, probeer het eens met zout. Een stuk vlees is toch lekkerder als hij lekker op smaak is.

Big Brother 30-11-2005 13:10

Citaat:

Jolt schreef op 30-11-2005 @ 09:54 :
gatver dan is hij juist zo smakeloos, je weet dat zout juist de smaak naar boven helpt?Knoflook inplaats van peper dat kan ik nog wel begrijpen, maar geen zout....

damm, probeer het eens met zout. Een stuk vlees is toch lekkerder als hij lekker op smaak is.

ik houd van rauw en natuurlijk :evil:


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.