Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 27-11-2005, 19:50
pietje x
pietje x is offline
biefstukken kun je op verschillende niveau's braden.
b.v. doorbakken, half doorbakken enz enz

maar weet iemand hoe die thermen daarvoor heten, de kokstermen, ik kan het namelijk nergens vinden
__________________
in je neus peuteren tijdens een sollicitatie gesprek laat zien dat je een kleurrijk persoon bent
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 27-11-2005, 20:25
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
well done, medium en rare?
Met citaat reageren
Oud 27-11-2005, 21:59
woezel
Avatar van woezel
woezel is offline
maar dan in het frans
__________________
if you think you're too small to make a difference,try sleeping in a room with a mosquito.
Met citaat reageren
Oud 27-11-2005, 22:00
Kali
Avatar van Kali
Kali is offline
saignant = rare denkek
Met citaat reageren
Oud 27-11-2005, 22:19
bamiPoep
Avatar van bamiPoep
bamiPoep is offline
in graden toch. zo van; 8 graden is geloof ik medium?
of ik lul poep dat kan natuurlijk ook nog
__________________
ik schep sambal, schep jij?
Met citaat reageren
Oud 27-11-2005, 22:34
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
blue = uhm, echt alleen maar even dichtschroeien geloof ik.
saignant = rare
a point = medium
bien cuit = well done
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Oud 27-11-2005, 23:23
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
bamiPoep schreef op 27-11-2005 @ 23:19 :
in graden toch. zo van; 8 graden is geloof ik medium?
of ik lul poep dat kan natuurlijk ook nog
8 graden gek, dat is koud, eerder 40.

De beste biefstuk lekt geen bloed, is , mooi egaal rood van binnen, overal even gaar en natuurlijk een mooie knapperige korst

sowieso garen op lage temerpatuur 150 a 100 graden
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 28-11-2005, 19:33
pietje x
pietje x is offline
Citaat:
Pinksterhaas schreef op 27-11-2005 @ 23:34 :
blue = uhm, echt alleen maar even dichtschroeien geloof ik.
saignant = rare
a point = medium
bien cuit = well done
jaaa die bedoelde ik, heeej bedankt voor deze verlichting
__________________
in je neus peuteren tijdens een sollicitatie gesprek laat zien dat je een kleurrijk persoon bent
Met citaat reageren
Oud 28-11-2005, 22:16
Big Brother
Avatar van Big Brother
Big Brother is offline
en rose natuurlijk nog

ik houd zo van bleu
__________________
hoi, ik ben een signature
Met citaat reageren
Oud 28-11-2005, 22:20
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
weet je waar rosé dan tussen moet?

En als je een biefstuk gaat bakken, moet je wel zorgen dat je pan dicht of tegen het rookpunt aan zit, zonder olie of dergelijken, dan olie erin (geen olijf) goed dichtschroeien, aan alle kanten, dan boter erin en met een lepel over de biefstuk heen doen, daarna op garen en dan laten rusten.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 00:01
Verwijderd
'op garen'

Op wat voor temperatuur doe je dat? Of gewoon in de oven?
Verlicht me!
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 06:26
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
ligt eraan hoeveel tijd je hebt, op 150ºC of 100ºC, in de oven .

Als je ongeveer een biefstuk van 120 gram hebt, je bakt het goed aan, aan alle kanten, daarna garen in een oven op 150ºC is ie ongeveer in 3 minuten goed, dan laten rusten en daarna warm maken en klaar is kees. AF en toe arroseren, dus weer met vocht besprekelen (boter of braadvocht) zorgt ervoor dat hij niet uitdroogt.

Maar dat kan dus per biefstuk dik verschillen, ivm de structuur van het vlees(is het wel van de ossenhaas, of is het van de bil of is het ergens anders van), is de oven wel goed, wat voor oven.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 09:16
Verwijderd
Tís dat ik nog een uur of 8 moet wachten voor ik aan m'n avondeten begin. Damn ik heb zin in een biefstukje
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 09:47
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
Citaat:
Jolt schreef op 28-11-2005 @ 23:20 :
dan olie erin (geen olijf)
Waarom niet, en wat dan wel?
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 09:59
Verwijderd
Olijfolie heeft een behoorlijk sterke smaak, dat hoef ik niet in m'n biefstuk terug te proeven. Maar wie weet is d'r nog wel een betere reden.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 13:13
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Ik bak vlees nooit in olijfolie, dat verneukt de smaak gewoon
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 13:35
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Citaat:
Pinksterhaas schreef op 29-11-2005 @ 10:47 :
Waarom niet, en wat dan wel?
Olijfolie is niet lekker om in te bakken, het kan namelijk niet zo goed tegen verhitten. Wel is het gezonder
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 14:31
Verwijderd
Citaat:
Gimme more beer schreef op 29-11-2005 @ 14:35 :
Olijfolie is niet lekker om in te bakken, het kan namelijk niet zo goed tegen verhitten. Wel is het gezonder
Dat gezonde aan olijfolie wordt stérk overschat.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 15:40
Big Brother
Avatar van Big Brother
Big Brother is offline
Citaat:
Gimme more beer schreef op 29-11-2005 @ 14:35 :
Olijfolie is niet lekker om in te bakken, het kan namelijk niet zo goed tegen verhitten. Wel is het gezonder
je moet gewoon geen extra olijfolie nemen, omdat dat door vaste bestandsdelen gaat aanbranden. gewone, milde olijfolie is prima om je biefstukje in te bakken en dat proef je ook al minder erg aan het vlees.

het nadeel is dat olijfolie juist te heet wordt en je buitenkant dan veel sneller gaat dan de binnenkant, dus een combinatie van olie en boter of alleen boter is dan beter.
__________________
hoi, ik ben een signature
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 17:43
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Olijf olie geeft een aparte smaak, dat is niet lekker, gewoon zonnebloem olie of arachiden, waarbij de laatste de lekkerste is, dan later boter toevoegen en arroseren .

Olijf olie is iets voor vis
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 18:54
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 29-11-2005 @ 18:43 :
Olijf olie is iets voor vis
Ik bak er idd altijd vis in
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 19:07
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
oke dat wist ik niet, bedankt.
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Oud 29-11-2005, 23:08
Big Brother
Avatar van Big Brother
Big Brother is offline
Citaat:
Jolt schreef op 29-11-2005 @ 18:43 :
Olijf olie geeft een aparte smaak, dat is niet lekker, gewoon zonnebloem olie of arachiden, waarbij de laatste de lekkerste is, dan later boter toevoegen en arroseren .

Olijf olie is iets voor vis
kwestie van smaak, ik maak mijn biefstuk altijd met olijf olie en heel veel knoflook, verder geen peper, zout of andere onzin
__________________
hoi, ik ben een signature
Met citaat reageren
Oud 30-11-2005, 08:54
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
gatver dan is hij juist zo smakeloos, je weet dat zout juist de smaak naar boven helpt?Knoflook inplaats van peper dat kan ik nog wel begrijpen, maar geen zout....

damm, probeer het eens met zout. Een stuk vlees is toch lekkerder als hij lekker op smaak is.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 30-11-2005, 13:10
Big Brother
Avatar van Big Brother
Big Brother is offline
Citaat:
Jolt schreef op 30-11-2005 @ 09:54 :
gatver dan is hij juist zo smakeloos, je weet dat zout juist de smaak naar boven helpt?Knoflook inplaats van peper dat kan ik nog wel begrijpen, maar geen zout....

damm, probeer het eens met zout. Een stuk vlees is toch lekkerder als hij lekker op smaak is.
ik houd van rauw en natuurlijk
__________________
hoi, ik ben een signature
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Katten, ratten en saaierds #1783
Snebbeltje
501 15-02-2013 15:11
De Kantine Hi, ha, afgesaaid! #1059
Verwijderd
500 26-07-2010 15:56
Eten & Drinken Algemeen Vegetarisme en Veganisme Topic
Verwijderd
500 30-05-2006 13:09
Eten & Drinken biefstuk, sperziebonen en geb. aardappeltjes
dwight88
14 07-08-2005 12:31
Drugs & Alcohol Wietza Broodje
Verwijderd
24 15-01-2003 19:28
Drugs & Alcohol space cake, of andere gerechten...
slisje
18 20-03-2002 22:04


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:08.