Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Huiswerkvragen: Exacte vakken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Scheikunde: H6 Water (h-bruggen,dipool,apolaire/polaire deeltjes) (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1476294)

Bart12345 21-09-2006 12:43

Scheikunde: H6 Water (h-bruggen,dipool,apolaire/polaire deeltjes)
 
Hallo luitjesss :D

Ik heb een paar vraagjes over een aantal scheikunde onderwerpjes. Het heeft te maken hoofdstuk 6 uit het scheikunde boek CHEMIE. Het hoofdstuk gaat over H-bruggen en polaire-apolaire deeltjes etc. dus de vragen zouden met die kennis beantwoorden moeten kunnen worden. Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen, want ik kom er niet uit.

1) Hoe komt het dat voedingsmiddelen die veel zetmeel bevatten zacht worden, wanneer je deze niet goed afsluit van de lucht?

2) In de longzakjes wordt een natuurlijke emulgator afgescheiden om ademen makkelijker te laten verlopen. Leg uit waarom dit inderdaad nodig is.

Dit zijn de twee vragen waar ik het antwoord niet op heb kunnen vinden op internet dus vraag ik jullie hulp hierbij. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want morgen moet ik het al inleveren :(
Ik HOEF geen precieze antwoord, info (sites etc) waar ik het eventueel zou kunnen vinden zijn ook welkom!!

Alvast bedankt!!!!!!

sdekivit 21-09-2006 19:21

je tweede vraag:

zoek eens wat informatie over longsurfactant. Het heeft te maken met het verlagen van de oppervlaktespanning in je alveoli ;)

LiqqY 06-10-2006 10:16

Citaat:

Bart12345 schreef op 21-09-2006 @ 13:43 :
Hallo luitjesss :D

Ik heb een paar vraagjes over een aantal scheikunde onderwerpjes. Het heeft te maken hoofdstuk 6 uit het scheikunde boek CHEMIE. Het hoofdstuk gaat over H-bruggen en polaire-apolaire deeltjes etc. dus de vragen zouden met die kennis beantwoorden moeten kunnen worden. Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen, want ik kom er niet uit.

1) Hoe komt het dat voedingsmiddelen die veel zetmeel bevatten zacht worden, wanneer je deze niet goed afsluit van de lucht?

2) In de longzakjes wordt een natuurlijke emulgator afgescheiden om ademen makkelijker te laten verlopen. Leg uit waarom dit inderdaad nodig is.

Dit zijn de twee vragen waar ik het antwoord niet op heb kunnen vinden op internet dus vraag ik jullie hulp hierbij. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want morgen moet ik het al inleveren :(
Ik HOEF geen precieze antwoord, info (sites etc) waar ik het eventueel zou kunnen vinden zijn ook welkom!!

Alvast bedankt!!!!!!

Op vraag 1 kan je waarschijnlijk hier het antwoord wel vinden.
http://www.natuurlijkerwijs.com/suik...en_sacchariden

Omdat de lucht met het zetmeel reageert met lucht, ontstaat er water.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.