Hallo luitjesss
Ik heb een paar vraagjes over een aantal scheikunde onderwerpjes. Het heeft te maken hoofdstuk 6 uit het scheikunde boek CHEMIE. Het hoofdstuk gaat over H-bruggen en polaire-apolaire deeltjes etc. dus de vragen zouden met die kennis beantwoorden moeten kunnen worden. Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen, want ik kom er niet uit.
1) Hoe komt het dat voedingsmiddelen die veel zetmeel bevatten zacht worden, wanneer je deze niet goed afsluit van de lucht?
2) In de longzakjes wordt een natuurlijke emulgator afgescheiden om ademen makkelijker te laten verlopen. Leg uit waarom dit inderdaad nodig is.
Dit zijn de twee vragen waar ik het antwoord niet op heb kunnen vinden op internet dus vraag ik jullie hulp hierbij. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want morgen moet ik het al inleveren
Ik HOEF geen precieze antwoord, info (sites etc) waar ik het eventueel zou kunnen vinden zijn ook welkom!!
Alvast bedankt!!!!!!