![]() |
Post je favoriete recepten, eventueel met foto
Recept van Gustav:
Ik werd hier serieus gaar van. Heel vrolijk, hyper, springerig, zweverig/ http://www.florisz.nl/digicam/2006/2.../_P9280414.jpg Sausje: 2 el Extra Olijfolie 1 el olijfolie knoflook chili 4 el yoghurt 2 el cranberry saus ½ el citroen/meloen siroop ½ el sweet chili saus 1 tl cayenne pepper Goed mixen Sla: 300 g sla (AH sla mix, voordeel verpakking) 1 rooie paprika in stukjes gesneden Nootjes 5 el muesli (AH, met appel) Geitenkaas (flink wat) Stukjes crannberry saus (voeg eventueel honing toe) Eet smakelijk! Een nieuw topic, omdat ik van het oude topic om onduidelijke redenen de titel niet aan kon passen. |
Klinkt lekker!
Ik heb een recept zonder foto, voor de alcoholisten onder ons (ook geschikt voor de niet-alcoholisten). Sandwich Malibu Benodigdheden: - 1 banaan - twee boterhammen (bruin) - 1 á 2 eetlepels geraspte kokos - een scheutje Malibu rum Prak de banaan zo fijn mogelijk met een vork. Roer dan de kokos en de rum door het prakje. Spreid de bananenprak over de ene boterham en leg de ander erboven op. Doormidden snijden en klaar! Variatietip: leg de broodjes in de oven of het tosti-ijzer. |
Eend met whisky
Koop een eend van ongeveer 1,5 à 2 kg en 2 grote flessen Schotse whisky, spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky. De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen. Nog een halve glav insjenken en opdlinke. Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn. Blandwondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovenkant van de linke rand doen. Nog twee glaven whiskey insjenke. De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke. De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen. Deend oprape. Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen. De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape. Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen. De heend oprape en dove eers opedoen. De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette. Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege. Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te. De vjes op de gjond zette. Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot. Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle. :D |
Daar moeten eigenlijk echt foto's bij. Van het eindresultaat :P
|
:bloos: :bloos: :bloos:
Ingrediënten: ½ pak Bastognekoeken 250 gram roomkaas (monchou) 125 gram suiker 0,25 liter slagroom 75 gram boter plakjes vers fruit of fruit uit blik, zoals aardbei, bosbes, bramen, peer of perzik Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Vet een springvorm (doorsnee 22 cm) in met wat olie. Verkruimel de Bastognekoeken, eventueel met een deegroller. Smelt de boter langzaam in een pannetje en vermeng de Bastognekruimels met de gesmolten boter. Verdeel het Bastognekruimelmengsel over de springvorm, druk het vast tegen de bodem en laat deze bodem opstijven in de koelkast. Klop de slagroom (zonder suiker). Mix de zachte roomkaas en suiker tot een luchtige homogene massa en vermeng dit mengsel met een lepel luchtig met de slagroom. Verdeel het monchou-slagroommengsel over de Bastognekoekbodem. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast. Gebruik als bovenlaag vers fruit of fruit uit blik. Laat het fruit uit blik wel eerst goed uitlekken. |
Citaat:
Kan overigens ook met volkorenbiscuitjes als bodem. En ik doe altijd kersenvlaaivulling als bovenlaag :) |
Mmh, mijn moeder maakt dat altijd klaar... zo lekker <3
Ze gebruikt buiten biscuitjes soms ook lange vingers. |
Citaat:
|
DON'T LET THE MEDIA GET TO YOU LIKE THAT! :(
Jij gooit na het bakken zeker ook je koekjes weg (n) |
Citaat:
Nee joh, ik maak zelf nog veel lekkerdere koekjes. (y) |
Foto's!
Wat btw ook een favoriet is bij rijst met thaise/chinese wokgroenten kiwi toevoegen ;) en wat sweet chili :) |
sweet chili <3 Alleen die kiwi klinkt niet zo lekker in een rijstgerecht, om eerlijk te zijn.
@ George: gelukkig ;) |
Vanmiddag weer eens gemaakt, heel simpel:
3 eiwitten, 1 eigeel schuimig kloppen. 185 gram roomboter en 185 gram (pure) chocolade op laag vuur laten smelten. Mengsel al kloppend bij het ei-schuim doen. Met een zeef 1 á 2 flinke eetlepels bloem door het mensen doen, nog even erdoor kloppen. Afbakken in de oven op 230 graden. Een tijd weet ik zo niet, gewoon tot het mooi uit je bakjes gerezen is (2cm ofzo) |
Tegenwoordig ben ik fan van risotto. (y)
|
Citaat:
klinkt t ook niet, maar is het wel.. Dat is met veel dingen die ik maak :P Favo lunch: NoodleTime! http://florisz.nl/food/noodletime.gif Geroosterde boterhammen met pindakaas dopen in Pork Noodles (YamYam) (y) :) |
heb helaas geen foto
BIEFSTUK MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS 1 biefstuk pak champignons(of andere paddestoelen) rode wijn AH room -bak de champignons -giet er beetje room bij -scheut rode wijn -veel peper en zout giet dit over de biefsuk en klaar is kees is heel simpel maar verschrikkelijk lekker |
Ik zou de biefstuk ook bakken :p
|
lol
helemaal vergeten maar leek me wel duidelijk tog? |
http://www.xs4all.nl/~nielsnu/pic/afb017.jpg
Italiaanse bonensalade. Niet helemaal het originele recept, d'r horen namelijk snijbonen in, maar die kun je niet heel bij de AH krijgen. Zo uit m'n hoofd: 250g sperziebonen Blikje kidneybonen 2 rode uien 250g feta zakje pijnboompitten zakje knor italiaanse saladedressingmix Sperziebonen in ongeveer 7 min beetgaar koken. Kidneybonen uit laten lekken en afspoelen in 't vergiet. Uien fijnsnijden (ik halveer ze 2 keer en dan snij ik erg dunne plakjes). Pijnboompitten kort roosteren in een koekenpan (pas op, als ze eenmaal heet zijn verbranden ze snel). Feta uit laten lekken. Saladedressing naar recept (3 el. olie en 3 el water) aanmaken. De hele zooi in een kom knikkeren, dressing erover en mengen. Kwa hoeveelheid genoeg als maaltijdsalade voor 2 pers. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.