Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 30-09-2006, 10:10
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Recept van Gustav:

Ik werd hier serieus gaar van.
Heel vrolijk, hyper, springerig, zweverig/



Sausje:
2 el Extra Olijfolie
1 el olijfolie knoflook chili
4 el yoghurt
2 el cranberry saus
½ el citroen/meloen siroop
½ el sweet chili saus
1 tl cayenne pepper

Goed mixen

Sla:
300 g sla (AH sla mix, voordeel verpakking)

1 rooie paprika in stukjes gesneden

Nootjes

5 el muesli (AH, met appel)

Geitenkaas (flink wat)

Stukjes crannberry saus

(voeg eventueel honing toe)

Eet smakelijk!

Een nieuw topic, omdat ik van het oude topic om onduidelijke redenen de titel niet aan kon passen.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 02-10-2006, 10:01
Maresa
Avatar van Maresa
Maresa is offline
Klinkt lekker!

Ik heb een recept zonder foto, voor de alcoholisten onder ons (ook geschikt voor de niet-alcoholisten).

Sandwich Malibu

Benodigdheden:

- 1 banaan
- twee boterhammen (bruin)
- 1 á 2 eetlepels geraspte kokos
- een scheutje Malibu rum

Prak de banaan zo fijn mogelijk met een vork. Roer dan de kokos en de rum door het prakje. Spreid de bananenprak over de ene boterham en leg de ander erboven op. Doormidden snijden en klaar!

Variatietip: leg de broodjes in de oven of het tosti-ijzer.
__________________
Now it's said.
Met citaat reageren
Oud 02-10-2006, 11:33
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Eend met whisky

Koop een eend van ongeveer 1,5 à 2 kg en 2 grote flessen Schotse whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovenkant van de linke rand doen.
Nog twee glaven whiskey insjenke.
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen.
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege.
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te.
De vjes op de gjond zette.
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle.

__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 02-10-2006, 12:17
Maresa
Avatar van Maresa
Maresa is offline
Daar moeten eigenlijk echt foto's bij. Van het eindresultaat
__________________
Now it's said.
Met citaat reageren
Oud 02-10-2006, 16:48
George
Avatar van George
George is offline


Ingrediënten:
½ pak Bastognekoeken
250 gram roomkaas (monchou)
125 gram suiker
0,25 liter slagroom
75 gram boter
plakjes vers fruit of fruit uit blik, zoals aardbei, bosbes, bramen, peer of perzik

Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Vet een springvorm (doorsnee 22 cm) in met wat olie. Verkruimel de Bastognekoeken, eventueel met een deegroller. Smelt de boter langzaam in een pannetje en vermeng de Bastognekruimels met de gesmolten boter. Verdeel het Bastognekruimelmengsel over de springvorm, druk het vast tegen de bodem en laat deze bodem opstijven in de koelkast. Klop de slagroom (zonder suiker). Mix de zachte roomkaas en suiker tot een luchtige homogene massa en vermeng dit mengsel met een lepel luchtig met de slagroom. Verdeel het monchou-slagroommengsel over de Bastognekoekbodem. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast. Gebruik als bovenlaag vers fruit of fruit uit blik. Laat het fruit uit blik wel eerst goed uitlekken.
__________________
I am Jack's wasted life.
Met citaat reageren
Oud 02-10-2006, 17:07
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
George schreef op 02-10-2006 @ 17:48 :


Ingrediënten:
½ pak Bastognekoeken
250 gram roomkaas (monchou)
125 gram suiker
0,25 liter slagroom
75 gram boter
plakjes vers fruit of fruit uit blik, zoals aardbei, bosbes, bramen, peer of perzik

Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Vet een springvorm (doorsnee 22 cm) in met wat olie. Verkruimel de Bastognekoeken, eventueel met een deegroller. Smelt de boter langzaam in een pannetje en vermeng de Bastognekruimels met de gesmolten boter. Verdeel het Bastognekruimelmengsel over de springvorm, druk het vast tegen de bodem en laat deze bodem opstijven in de koelkast. Klop de slagroom (zonder suiker). Mix de zachte roomkaas en suiker tot een luchtige homogene massa en vermeng dit mengsel met een lepel luchtig met de slagroom. Verdeel het monchou-slagroommengsel over de Bastognekoekbodem. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast. Gebruik als bovenlaag vers fruit of fruit uit blik. Laat het fruit uit blik wel eerst goed uitlekken.
oh ja monchou taart
Kan overigens ook met volkorenbiscuitjes als bodem. En ik doe altijd kersenvlaaivulling als bovenlaag
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 03-10-2006, 12:06
Maresa
Avatar van Maresa
Maresa is offline
Mmh, mijn moeder maakt dat altijd klaar... zo lekker <3

Ze gebruikt buiten biscuitjes soms ook lange vingers.
__________________
Now it's said.
Met citaat reageren
Oud 03-10-2006, 15:49
George
Avatar van George
George is offline
Citaat:
AlopiA schreef op 02-10-2006 @ 18:07 :
oh ja monchou taart
Kan overigens ook met volkorenbiscuitjes als bodem. En ik doe altijd kersenvlaaivulling als bovenlaag
Ja maar, BASTOGNE.
__________________
I am Jack's wasted life.
Met citaat reageren
Oud 03-10-2006, 16:46
Maresa
Avatar van Maresa
Maresa is offline
DON'T LET THE MEDIA GET TO YOU LIKE THAT!

Jij gooit na het bakken zeker ook je koekjes weg
__________________
Now it's said.
Met citaat reageren
Oud 03-10-2006, 21:52
George
Avatar van George
George is offline
Citaat:
Maresa schreef op 03-10-2006 @ 17:46 :
DON'T LET THE MEDIA GET TO YOU LIKE THAT!

Jij gooit na het bakken zeker ook je koekjes weg
Ik gebruik altijd de goedkopere variant.

Nee joh, ik maak zelf nog veel lekkerdere koekjes.
__________________
I am Jack's wasted life.
Met citaat reageren
Oud 04-10-2006, 19:48
Verwijderd
Foto's!

Wat btw ook een favoriet is
bij rijst
met thaise/chinese wokgroenten
kiwi toevoegen

en wat sweet chili
Met citaat reageren
Oud 05-10-2006, 15:29
Maresa
Avatar van Maresa
Maresa is offline
sweet chili <3 Alleen die kiwi klinkt niet zo lekker in een rijstgerecht, om eerlijk te zijn.

@ George: gelukkig
__________________
Now it's said.
Met citaat reageren
Oud 05-10-2006, 20:44
Spelvout
Avatar van Spelvout
Spelvout is offline
Vanmiddag weer eens gemaakt, heel simpel:

3 eiwitten, 1 eigeel schuimig kloppen.

185 gram roomboter en 185 gram (pure) chocolade op laag vuur laten smelten.

Mengsel al kloppend bij het ei-schuim doen.

Met een zeef 1 á 2 flinke eetlepels bloem door het mensen doen, nog even erdoor kloppen.

Afbakken in de oven op 230 graden.

Een tijd weet ik zo niet, gewoon tot het mooi uit je bakjes gerezen is (2cm ofzo)
__________________
To say you're sorry is pretty much the same as to apologize, unless you're at a funeral.
Met citaat reageren
Oud 05-10-2006, 21:05
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
Tegenwoordig ben ik fan van risotto.
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Oud 06-10-2006, 17:38
Verwijderd
Citaat:
Maresa schreef op 05-10-2006 @ 16:29 :
sweet chili <3 Alleen die kiwi klinkt niet zo lekker in een rijstgerecht, om eerlijk te zijn.
sweet chili <3 !!

klinkt t ook niet,
maar is het wel..

Dat is met veel dingen die ik maak


Favo lunch: NoodleTime!

Geroosterde boterhammen met pindakaas
dopen in Pork Noodles (YamYam)
Met citaat reageren
Oud 17-10-2006, 14:43
-Ruben_V-
-Ruben_V- is offline
heb helaas geen foto

BIEFSTUK MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS

1 biefstuk
pak champignons(of andere paddestoelen)
rode wijn
AH room

-bak de champignons
-giet er beetje room bij
-scheut rode wijn
-veel peper en zout

giet dit over de biefsuk en klaar is kees

is heel simpel maar verschrikkelijk lekker
Met citaat reageren
Oud 17-10-2006, 22:42
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Ik zou de biefstuk ook bakken
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 18-10-2006, 07:41
-Ruben_V-
-Ruben_V- is offline
lol
helemaal vergeten
maar leek me wel duidelijk tog?
Met citaat reageren
Oud 22-10-2006, 01:40
Chimera
Avatar van Chimera
Chimera is offline
http://www.xs4all.nl/~nielsnu/pic/afb017.jpg
Italiaanse bonensalade.

Niet helemaal het originele recept, d'r horen namelijk snijbonen in, maar die kun je niet heel bij de AH krijgen.

Zo uit m'n hoofd:
250g sperziebonen
Blikje kidneybonen
2 rode uien
250g feta
zakje pijnboompitten
zakje knor italiaanse saladedressingmix

Sperziebonen in ongeveer 7 min beetgaar koken. Kidneybonen uit laten lekken en afspoelen in 't vergiet. Uien fijnsnijden (ik halveer ze 2 keer en dan snij ik erg dunne plakjes). Pijnboompitten kort roosteren in een koekenpan (pas op, als ze eenmaal heet zijn verbranden ze snel). Feta uit laten lekken. Saladedressing naar recept (3 el. olie en 3 el water) aanmaken. De hele zooi in een kom knikkeren, dressing erover en mengen.

Kwa hoeveelheid genoeg als maaltijdsalade voor 2 pers.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:44.