Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kipfilet invriezen (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1503207)

Go 16-11-2006 13:34

Kipfilet invriezen
 
Ik doe het altijd met gehakt. Ik verdeel het in kleine zakjes, afsluiten en invriezen. De dag voordat ik het gebruik, leg ik het uit het vriesvak in de koelkast. Nu vroeg ik me af of het wel verstandig is hetzelfde met kipfilet te doen, i.v.m. salmonella enzo (natuurlijk verhit ik de kipfilet wel genoeg).

Daantje_0705 16-11-2006 13:57

Je kan dat ook met kipfilet doen, doe ik ook altijd. Het beste is wel om het zo snel mogelijk te ontdooien, bijvoorbeeld in de magnetron. Maar ik ontdooi het ook altijd door het uit de vriezer of in de koelkast te leggen.

Anne-Sija 21-11-2006 14:58

hoi
volgens mij is het juist niet goed om de kip snel te laten ontdooien door bv een magnetron. Invriezen is geen probleem.
Je kan ook de kip eerst braden of koken, dan invriezen en later ontdooien.

Andijvie 21-11-2006 16:58

Geen probleem hoor, gewoon invriezen, dan kan je hem in de koelkast laten ontdooien (op een bordje of in een bakje natuurlijk).

Jolt 21-11-2006 18:26

Citaat:

Anne-Sija schreef op 21-11-2006 @ 15:58 :
hoi
volgens mij is het juist niet goed om de kip snel te laten ontdooien door bv een magnetron. Invriezen is geen probleem.
Je kan ook de kip eerst braden of koken, dan invriezen en later ontdooien.

Dat zou ik nooit doen, verliest zo zijn smakelijke sappen.

AlopiA 21-11-2006 19:07

In de magnetron kan geen kwaad volgens mij, het gaat er alleen een beetje raar uitzien omdat het van die 'aangegaarde' plekken krijgt.

zeep007 21-11-2006 19:43

Ik heb altijd heel streng meegekregen van mijn ouders om nooit, maar dan ook NOOIT kip te ontdooien in een magnetron...

AlopiA 21-11-2006 20:32

Citaat:

zeep007 schreef op 21-11-2006 @ 20:43 :
Ik heb altijd heel streng meegekregen van mijn ouders om nooit, maar dan ook NOOIT kip te ontdooien in een magnetron...
want?
Ik zou niet weten waarom niet, maar dat zegt natuurlijk niet zoveel. Ik wil wel graag weten waarom dat dan niet mag :)

Snees 21-11-2006 23:41

Lijkt me ook vrij ongefundeerd, zolang je de kip naderhand maar echt gaar krijgt. Het wordt er trouwens wel minder lekker op, bij hoog vermogen dan.

VelvetDreams 22-11-2006 09:54

Het is juist heel gemakkelijk. Mijn moeder heeft dat altijd gedaan! En als je de kipfilet gewoon dicht laat zitten in het zakje kunnen er ook geen rare dingen mee gebeuren.
Wat je ook akn doen in een paar uur van te voren op het aanrecht laten liggen.

Mara 22-11-2006 10:11

Kipfilet laten ontdooien in de magnetron is smerig.
Gewoon op een bordje in de koelkast, inderdaad.

AlopiA 22-11-2006 10:11

Citaat:

VelvetDreams schreef op 22-11-2006 @ 10:54 :
Het is juist heel gemakkelijk. Mijn moeder heeft dat altijd gedaan! En als je de kipfilet gewoon dicht laat zitten in het zakje kunnen er ook geen rare dingen mee gebeuren.
Wat je ook akn doen in een paar uur van te voren op het aanrecht laten liggen.

In de koelkast dan, anders maak je het bacteriën enzo wel erg gemakkelijk ;)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.